کد خبر: ۹۲۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۵ - ۱۷ دی ۱۳۹۴ - 2016January 07
شفا آنلاین>سلامت>جامعه پزشکی-همایش ها>صرع یکی از شایع‌ترین اختلال‌های سیستم عصبی است. در این بیماری فعالیت سلول‌های عصبی در مغز مختل شده و به تشنج منجر می‌شود. هنگام بروز حملات صرع معمولاً بیمار، دچار علائم و عکس العمل‌های غیرطبیعی از جمله از دست رفتن هشیاری خواهد شد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر احمد نگهی با اشاره به عوامل ایجاد کننده بیماری صرع  می‌گوید: عوامل ایجاد‌کننده صرع بین افراد متفاوت است اما حملات تشنج در کودکانی که در سال‌های اول زندگی هستند، بیشتر به احتلالات ساختمانی مغز و متابولیک بستگی دارد اما در آن دسته از افراد جامعه که در سنین 60 و بالاترقرار دارند، بیماری آلزایمر و سکته مغزی می‌تواند از عوامل ایجاد‌کننده این بیماری محسوب شود.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی صرع با بیان اینکه ژنتیک دخالت مستقیمی در ابتلا به بیماری صرع ندارد، می‌افزاید: ژنتیک می‌تواند در برخی از انواع صرع خفیف تا حدی تأثیر بگذارد، اما در واقع ژنتیک به میزان 5 درصد در ابتلا به بیماری صرع نقش دارد. دکتر نگهی با تأکید بر اهمیت پیگیری و به‌کارگیری دستورات پزشکان عنوان می‌کند: حدود 70 تا 80 درصد بیماری صرع پس از دو سال درمان به طور کامل برطرف می‌شود و پزشک معالج می‌تواند داروی بیمار را قطع کند، هر چند ممکن است اختلالات ساختمانی مغز و بیماری‌های زمینه‌ای این زمان را طولانی‌تر کند.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه بیماری صرع در مردان شایع‌تر از زنان است، خاطرنشان می‌کند: صرع مانند بیماری‌ام اس شیوع جغرافیایی ندارد اما با توجه به آمارهای موجود یک درصد جمعیت جهان (حدود 65 میلیون نفر) از این بیماری رنج می‌برند. به گفته وی، در ایران آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری وجود ندارد. دکترنگهی با بیان اینکه در بسیاری از بیماران عامل تحریک‌کننده مشخصی برای ایجاد تشنج وجود ندارد، می‌گوید: عواملی از جمله بی‌خوابی، استرس، اضطراب، خستگی، گرسنگی طولانی و هیجانات باعث کاهش مقاومت بدن شده و احتمال بروز تشنج را افزایش می‌دهد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی صرع در خصوص وجود باورهای غلط درباره ارتباط صرع و تغذیه تصریح می‌کند: تاکنون هیچ یک از تحقیقات علمی وجود این رابطه را نشان نداده است. از این‌رو با باورهای غلطی مانند اینکه تشنج به دلیل مصرف غذاهای خاصی مانند ماست و پنیر به وجود می‌آید، نباید باعث محرومیت بیمار از مصرف برخی از غذاها شد.ایران
 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: