کد خبر: ۹۰۷۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۴ - 2015December 24
شفا آنلاین>روانشناسی>والدین بر‌اساس ویژگی‌هایی که می‌خواهند فرزندشان داشته باشند روش‌ها و الگوهایی برای تربیت فرزندشان به کار می‌برند که ممکن است این روش‌ها عواقب جبران ناپذیری هم به همراه داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر فاطمه منفرد پویا روانشناس گفت: شیوه‌های تربیتی متفاوت در خانواده‌ها آثار متفاوتی در شکل‌گیری شخصیت، رشد، هیجانات و... فرزندان دارد به طوری که محققان روش‌های تربیت والدین را به سه نوع سهل گیرانه، سخت گیرانه و مقتدرانه تقسیم بندی کرده‌اند.

وی ادامه داد: شیوه‌های تربیتی سهل گیرانه و سخت گیرانه به علت رعایت نکردن اعتدال تاثیرات نامناسبی در تربیت کودکان دارد بنابراین شیوه‌ی مقتدرانه با ویژگی‌های مثبت فراوانی که دارا است در پرورش توانایی‌ها و رساندن فرزندان به کمال موثر است.

این روان شناس در ادامه بیان کرد: طبق پروژه‌های فراوان دوران تربیت کودک تقسیم بندی شده به  دوران تولد تا 2 سالگی ،2 تا 4، سالگی، 4 تا 6 سالگی که هر کدام از دوره‌ها باید والدین توجه‌ی فراوانی در تربیت فرزند خود داشته باشند.

وی افزود: از دوران تولد تا 2 سالگی نوزاد نیاز به محبتی بی قید و شرط دارد به عنوان مثال نوزادانی که اغلب در هنگام گریه به حال خود رها می‌شوند و واکنش کمی از والدین دریافت می کنند، معمولاً در آینده به سختی می‌توانند با والدین ارتباط برقرار کنند.

این روان شناس تصریح کرد: دوره‌ی 2 تا 4 سالگی که دوره‌ی خود محوری است کودک بسیار حساس و در این پندار است که هر کاری انجام می‌دهد باید مورد تایید والدین قرار بگیرد. در دوران 4 تا 6 سالگی کودک باید واژه‌ی "نه" بشنود. 

منفرد پویا اظهار کرد: اکثرا کودکان در دوره‌ی 4 تا 6 سال با دو روش رو به رو می‌شوند سخت گیری یا سهل گیری که اگر والدین در این دوره سخت گیر باشند اعتماد به نفس کودک کاهش می یابد و اگر سهل گیر کودک خودشیفته می‌شود پس بهتر است حد اعتدال را رعایت کنند.

وی گفت: در تربیت سخت گیرانه والدین هیچ وقت برای تقاضایی که از فرزند خود می‌کنند دلیل نمی‌آورند و از کودک خود انتظار دارند بی آن که دلیل را بفهمد از آنها اطاعت کنند در نتیجه کودک هنگامی که بزرگتر می‌شود ترسو‌، پرخاشگر و خشن شود.

این روان شناس خاطرنشان کرد: برخی از والدین بر این باورند که هر گونه ناکامی برای فرزندشان مضر است بنابراین فرزند خود را رها کرده که این رهایی سبب خود شیفتگی فرزند و ضربه‌ی دیگری در جامعه برای فرزندشان است بنابراین بهترین نوع تربیت تربیت مقتدرانه است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: