شفا آنلاین : معاونت ارتباطات و امور بینالملل انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور اظهار کرد: بر اساس اطلاعات موجود در سایت "انجمن جهانی کلیه"، 10 تا 20 درصد از نفرونهای کلیه بیمارانی که به علت ابتلا به بیماریهای سخت بستری میشوند، از کار میافتند هر چند که این افراد به علت دچار شدن به بیماریهای کلیوی، در بیمارستان بستری نشده باشند.
معاونت ارتباطات و امور بینالملل انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشورخبرداد:
افزایش آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی؛ ثابت ماندن اهدای عضواز زنده
داریوش آرمان امروز در حاشیه برگزاری نشست روز جهانی کلیه در جمع خبرنگاران گفت : اگر بیماری چهار تا پنج بار به علت ابتلا به بیماریهای سخت در بیمارستان بستری شود، بخشی از عملکرد کلیه هایش دچار اختلال میشود.
آرمان با اشاره به وضعیت دیالیز و پیوند در ایران، گفت: در حال حاضر 450 بخش دیالیز در کشور فعال هستند و حدود 22 هزار بیمار فعال پیوند کلیه در کشور زندگی میکنند. حدود 22 هزار بیمار دیالیزی شناسایی شده نیز در کشور وجود دارد و از ابتدای راهاندازی پیوند کلیه در ایران تاکنون حدود 32 هزار نفر پیوند کلیه شدهاند که تعدادی از آنها فوت و تعدادی دیگر دیالیزی شدهاند.
عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: حدود 4000 دستگاه دیالیز و 31 مرکز پیوند فعال در کشور وجود دارد که از این میان 16 مرکز در تهران قرار دارد.
وی افزود:با وجود افزایش آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی، اما اهدای عضو از زنده تقریبا خط ثابتی داشته است، این در حالی است که با توجه به افزایش تعداد بیماران نیازمند پیوند کلیه، لازم است اهدای عضو از فرد زنده نیز بیشتر شود.
آرمان با اشاره به آمار پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی، اظهار کرد: در سال 68، یک مورد، سال 78، 14 مورد، سال 88، 396 مورد و در سال 90، 763 مورد پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی انجام شده است. این آمار نشاندهنده آن است که در کمتر از دو سال پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی دو برابر شده است. اما با توجه به افزایش تعداد بیماران لیست انتظار پیوند کلیه، لازم است پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی در کشور افزایش یابد. به گونهای که حدود 60 تا 70 درصد از پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی صورت گیرد. این در حالی است که تنها حدود 32 تا 35 درصد از خانوادههای بیماران مرگ مغزی، حاضر به اهدای عضو بیمار خود هستند.
آرمان در ادامه گفت: با وجود افزایش آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی، اما اهدای عضو از زنده تقریبا خط ثابتی داشته است، این در حالی است که با توجه به افزایش تعداد بیماران نیازمند پیوند کلیه، لازم است اهدای عضو از فرد زنده نیز بیشتر شود.
معاون ارتباطات و امور بینالملل انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: چند سال قبل در نشست سازمان بهداشت جهانی در کویت اعلام شد که ایران در زمینه پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی، عملکرد ضعیفی دارد. در آن زمان پزشکان ایرانی قول دادند که ایران تا چند سال بعد در این زمینه به یکی از کشورهای پیشرو تبدیل شود. با توجه به تلاشهای صورت گرفته در سال جاری کشورمان در زمینه پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی در خاورمیانه رکورددار شد و کشورهای عربستان و ترکیه را که از پیشگامان اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی بودند را پشت سر گذاشت.