کد خبر: ۸۹۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 13
شفا آنلاین>سلامت>میزان پرداخت به رزیدنت‌ها در طرح تحول به خوبی دیده نشده است در حالی که رزیدنت‌ها شاکله و بدنه اصلی نظام سلامت در دانشگاههای دولتی هستند.
 به گزارش شفا آنلاین،دکتر امیر خشتی مسئول شورای نمایندگان دستیاران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه وضعیت دستیاران  از نظر آموزشی و معیشتی در دانشگاهها متفاوت است‌؛ اظهار داشت: دستیار سال آخر دائما در بیمارستان است و میزان دریافتی‌اش بین یک میلیون و بیست هزار تومان تا یک میلیون و صد هزار تومان است که به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها نیست‌.

 وی با بیان اینکه خیلی از دستیاران متاهل برای اسکان خود مشکل دارند؛ افزود: میزان کرایه خانه یک دستیار از حقوق دریافتی‌اش بالاتر است و با توجه به اینکه 24 ساعته در اختیار دانشگاه است فرصت کار بیرون برای وی مهیا نیست لذا نمی‌تواند از عهده خرج و مخارج خود و خانواده‌اش برآید.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز در پرداخت به رزیدنت‌ها پیشرو بود‌، ادامه داد: متاسفانه بعد از اجرای طرح تحول پرداخت‌ها به تاخیر افتاده و عملا فرمول دریافتی رزیدنتها قابل محاسبه نیست.

دستیار سال آخر رشته جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص میزان پرداخت به رزیدنت‌ها گفت: پرداخت به رزیدنت‌ها باید بر اساس کتاب مبتنی بر عملکرد وزارت بهداشت صورت گیرد اما دانشگاه‌ها پروتکل جدیدی را تحت نظارت وزارت بهداشت تدوین کردند که پرداخت به رزیدنت‌ها از دو منبع صورت گیرد.

خشتی اضافه کرد‌: به این ترتیب که 60 درصد حق کمک جراح به رزیدنت تعلق گیرد و در رشته های غیر جراحی نیز از محل 2 درصد جزء حرفه‌ای که همان هتلینگ بیمارستان و ویزیت است به دستیار آن پرداخت شود.

وی با انتقاد از اینکه بیمارستان‌ها این موارد را از بیمار اخذ و در فیش پرداختی آنها لحاظ می‌کنند تصریح کرد‌: دانشگاهها همچنان در پرداخت به رزیدنت‌ها  سرباز می‌زنند و بطور متوسط در سال 93 ماهی 300 هزار تومان برای سه ماه به رزیدنت‌ها پرداخت کردند.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیر‌از مبالغی را علی الحساب تا مرداد ماه 94  به رزیدنت ها پرداخت نموده ا‌ست ؛ اذعان داشت‌: در سال 94 سه ماه برای هر ماه 600  هزار تومان پرداخت به رزیدنتها انجام شد و سه ماه  نیز  برای رشته های جراحی ماهی 800 هزار تومان پرداخت  صورت گرفت و سایر رشته‌ها  نیز با توجه به ضریب ارشدی پرداختهای متفاوت داشتند که هیچ کدام عدد ثابت حق کمک جراح نبود و ما به التفاوت ها پرداخت نشد.

 به گفته دستیار ارشد جراحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اجرایی شدن طرح تحول دست دانشگاهها بسته مانده و اختیار تام ندارند که از محل کمک جراح به رزیدنت‌ها پرداخت داشته باشند بطوری که در یکسال اخیر باید کل مبالغ توسط دانشگاهها محاسبه و مابه التفاوت ها به رزیدنتها پرداخت می شد که عملا این مهم اتفاق نیفتاد.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: