شفا آنلاين :سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با گرامیداشت روز جهانی ذات الریه، بر لزوم اجرای اقدامات اساسی برای پایان دادن به روند مرگ و میر کودکان کمتر از 5 سال تاکید کردند
به گزارش شفا آنلاين، بر اساس اعلامیه مشترک سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، پنومونی یا ذات الریه سالانه جان بیش از یک میلیون کودک دختر و پسر را می گیرد در حالی که می توان مانع از این مرگ و میر شد.
میکی چوپرا رئیس بخش سلامت یونیسف می گوید: هر 30 ثانیه یک کودک کمتر از پنج سال بر اثر ابتلا به ذات الریه می میرد، برای ما شرم آور است که نمی توانیم مانع مرگ کودکان شویم، مبارزه با پنومونی الزاما به راهکاری بسیار پیچیده درمانی نیاز ندارد.
ذات الریه یا پنومونی نوعی عفونت حاد دستگاه تنفسی است که ریه ها را درگیر می کند و تنفس را دردناک و جذب اکسیژن را محدود می سازد.
نزدیک به یک مورد از هر پنج مورد مرگ کودکان در سال به سبب ابتلا به این بیماری است.
عوامل بسیاری در ایجاد این بیماری دخیلند و با چند کار همزمان می توان از بروز بیماری و مرگ کودکان مانع شد.
این موارد عبارتند از: شیردهی صرفا با شیر مادر برای شش ماه و همراه کردن تغذیه با غذاهای جامد در کنار شیر مادر تا سن دو سالگی واکسیناسیون کودک در برابر سیاه سرفه، سرخک ،آنفلوانزای هموفیلوس ، یا آنفلوانزای ناشی از پنوموکوک مصرف آب آشامیدنی سالم و شستن ظروف مورد استفاده استفاده از اجاق های مناسب برای پخت و پز و کاهش میزان آلودگی هوای داخل منازل و درمان مناسب برای کودکان مبتلا از جمله مصرف میزان کافی آموکسی سیلین و استفاده از اکسیژن درمانی.
در ماه آوریل سازمان بهداشت جهانی و یونیسف ، در بیانیه مشترکی طرح جهانی منسجمی برای جلوگیری و کنترل دو بیماری ذات الریه و اسهال را ارائه دادند.
این برنامه شامل روشهای جلوگیری ، محافظت و کنترل در برابر دو بیماری پنومونی و اسهال بود.
روز 12 نوامبر همه ساله به عنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری شده است تا میزان آگاهی مردم جهان درباره این بیماری افزایش یابد و پیشگیری و درمان آن آسان تر شود.
نخستین بار در 12 نوامبر سال 2009 این روز نامگذاری شد.
در گرامیداشت این روز، کشورهای موریتانی و پاپوا گینه نو استفاده از واکسن پنومونی را آغاز کردند و قرار است تا سال 2015 نیز بیش از 50 کشور جهان از این واکسن استفاده کنند.