به گزارش شفا آنلاین، حسین جودکی گفت: بر اساس بند سه ماده یک قانون بیمه بیکاری، اتباع خارجی از شمول این قانون مستثنی هستند، بر همین اساس حق بیمه بیمه بیکاری از آنها اخذ نمیشود.
وی با بیان اینکه پوشش بیمهای برای اتباع خارجی مقیم ایران و همچنین ایرانیان خارج از کشور، مهمترین وظیفه تعریف شده برای اداره کل تأمین اجتماعی اتباع است، افزود: در این دو حوزه مطالعات مختلفی انجام شده است.
مدیر کل تأمین اجتماعی اتباع با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین اتباع خارجی شاغل در ایران را افاغنه تشکیل میدهند، گفت: بر اساس اطلاعاتی که از مبادی مختلفی به دست آمده، جمع کل افاغنه دارای کارت اشتغال که میتوانند از تعهدات قانونی تأمین اجتماعی برخوردار شوند، حدود 767 هزار نفر است که بیشتر آنها در استانهای اصفهان، تهران و خراسان رضوی سکونت دارند.
جودکی با تأکید بر ضرورت ساماندهی و شناسایی اتباع خارجی افزود: از نظر ترکیب شغل،44 درصد اتباع خارجی مقیم در ایران در امور ساختمانی و 56درصد مابقی در مشاغل دیگر مشغول به کار هستند.
وی در ادامه به نحوه بیمه ایرانیان خارج از کشور پرداخت و گفت: ایرانیان خارج از کشور از طریق مقررات بیمه ایرانیان خارج از کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار میگیرند و می توانند خدمت مورد نیاز خود را انتخاب و بر مبنای آن حق بیمه پرداخت کنند.
به گفته جودکی همچنین ایرانیانی که از طریق اجرای پروژه های خارج از کشور به کار اشتغال دارند مانند پیمانکاران ایرانی خارج از کشور و... جامعه هدف این اداره کل هستند و شرایط بیمه آنها تابع مقررات عام تامین اجتماعی است.
وی با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی گفت: تمام تلاش همکاران این اداره کل معطوف به استفاده از ابزارها و تکنیکهای IT است و به گونهای برنامهریزی شده که هموطنان خارج از کشور بتوانند به سهولت حق بیمه خود را پرداخت و از مزایای سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند شوند.