کد خبر: ۸۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - 2013November 09
شفا آنلاین :فلفل قرمز از جمله فلفل های تند است که معمولا به عنوان ادویه در تهیه غذاها به کار می رود و اثرات سلامتی بخش بسیاری برای بدن دارد. منشا این فلفل آمریکای جنوبی و مرکزی است.  فلفل قرمز برای هزاران سال دارای نقش بسیار مهمی در پزشکی و همچنین آشپزی این منطقه جغرافیایی داشته است.  
به علاوه این ماده غذایی در طب سنتی چین و هند به منظور بهبود مشکلات گردش خون و بهبود اشتها کاربرد داشته است. فلفل قرمز همچنن حاوی ویتامین C، B6 ،E  ، پتاسیم ، منیزیم ، فلاوونوئیدها (که به فلفل خاصیت آنتی اکسیدانی می دهند) می باشد. این ماده غذایی در هر قاشق غذاخوری تنها 17 کیلو کالری انرژی دارد، در حالی که میزان بالایی ویتامین A دارا می باشد. ماده موثر طعم دهنده فلفل ، ترکیب فعال کاپسایسین (capsaicin) است ، که به طور  معمول به منظور درمان دردهای عضلانی و مفصلی استفاده می شود. بر اساس نتایج یک مطالعه مروری چاپ شده در ژورنال پزشکی بریتانیا ماده موثره کاپسایسین می تواند اثرات کاهنده درد داشته باشد. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که علیرغم کارایی متوسط کاپسایسین در درمان دردهای مزمن عضلانی- اسکلتی یا عصبی ، این ماده ممکن است به عنوان یک درمان اصلی یا مکمل در تعدادی از بیماران که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند یا مقاوم به درمان هستند ، موثر باشد. به علاوه بر اساس مطالعه ای چاپ شده در ژورنال انکولوژی بالینی ، مشخص شده پماد کاپسایسین در افراد مبتلا به سرطان دارای درد پس از جراحی باعث کاهش این دردها شده و توسط بیماران نیز به درمان های دیگر ترجیح داده می شود. بر اساس برخی مطالعات از جمله تحقیقی چاپ شده در ژورنال  فیزیولوژی و رفتار، پیشنهاد می شود مصرف نصف قاشق مربا خوری فلفل در برخی افراد می تواند منجر به کاهش اشتها و افزایش جزئی متابولیسم شود. نتایج مطالعه نشان داد افرادی که از فلفل همراه وعده های غذایی استفاده می کنند تا چندین ساعت پس از مصرف غذا میزان جزئی کالری بیشتر مصرف می کند. البته مصرف این ماده غذایی به عنوان کاهنده وزن نیاز به مطالعات بیشتر دارد. مطالعه دیگری نشان داد مصرف کاپسایسین می تواند علائم بیماری  پسوریازیس از جمله خارش را تا حد قابل ملاحظه ای بهبود دهد. همچنین در مطاله ای چاپ شده در ژورنال سردرد ( cephalalgia ) گزارش شد مصرف کاپسایسین ممکن است با تغییر انتقال دهنده های عصبی موجود در سیستم عصبی در درمان سردردهای خوشه ای مفید و راه درمانی جدیدی برای این بیماری باشد. البته باید توجه داشت  توصیه به مصرف این ماده غذایی برای یک بیماری خاص  نیاز به مطالعات زیادی در زمینه مربوطه دارد. در ضمن مصرف این ماده ممکن است  در صورت تماس با چشم ها با بروز حساسیت  و حس  سوزش همراه باشد. به علاوه افرادی که از داروهای مهارکننده ی ACE مانند کاپتوپریل یا کاهنده اسید معده مانند سایمتیدین استفاده می کنند ، باید از مصرف فلفل قرمز پرهیز کنند. مصرف همزمان این مواد می تواند عوارض داروها را افزایش داده یا اثرات آنها را کاهش دهد.    دکتر مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی mshadnoush@gmail.com  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: