شفا آنلاین : رئیس مرکزسلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
به گزارش شفا آنلاین ، کاظم ندافی، توصیه کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیات ها احتمال بروز بیماری های مرتبط با غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای را افزایش می دهد.
وی گفت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده، رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه کرد: از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
ندافی با بیان اینکه در پخت غذا از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره ها استفاده شود، تأکید کرد: در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
وی تأکید کرد: از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.
ندافی گفت: لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4درجه سانتی گراد یا در بالای 63درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63درجه نرسد.
وی افزود: از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین با اشاره به مضرات ناشی از استعمال دخانیات تأکید کرد: با نصب تابلوها و اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاریها، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود.
ندافی در ادامه بر استفاده از آب آشامیدنی سالم تأکید کرد و گفت: شست و شو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود لازم و ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحاً ظروف یکبارمصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای65درجه سانتی گراد) مناسب نیست.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پسماندهای تولید شده گفت: ضروری است پسماندها به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه برای جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
وی گفت: در صورت توزیع آب، شربت یا شیر در بین دستههای عزاداری یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جدا خودداری شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی گفت: احشام باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.