کد خبر: ۸۳۳۵۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۲ - ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - 2015October 28
شفاآنلاین:سلامت>ویژگی‌های هورمونی، شناختی و بیو‌لوژیکی متفاوت باعث شده که افسردگی در میان زنان بیشتر بروز پیدا کند.
به گزارش شفاآنلاین:«بهناز زال»،کارشناس ارشد روانشناسی گفت: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی بوده به‌طوری‌که به آن سرماخوردگی روانی نیز اطلاق می‌شود.


«بهناز زال» گفت: ویژگی‌های هورمونی، شناختی و بیو‌لوژیکی متفاوت باعث شده که افسردگی در میان زنان بیشتر بروز پیدا کند.


وی با تأکید بر این‌که، اختلالات رشد مقاومت ایمنی را ضعیف می‌کند، تصریح کرد: علل بیولوژیکی و شرایط استرس‌زا باعث آشفتگی و کاهش اعتماد به نفس و ایجاد افسردگی پس از زایمان می‌شود.


این روانشناس با اشاره به شایع‌ترین افسردگی‌ها در میان زنان، گفت: افسردگی در دوران یائسگی به‌علت احساس از کار افتادگی، کسالت، خمودگی و پیر شدن از شایع‌ترین افسردگی قلمداد شده که باید جدی گرفته شود.


زال با بیان این‌که بیشترین بروز افسردگی در زنان به علل اجتماعی و فرهنگی است، ادامه داد: زنان شاغلی که امور منزل را نیز انجام می‌دهند بیشتر دچار افسردگی می‌شوند.


وی با بیان این‌که افسردگی پیش از زمان قاعدگی درمان خاصی ندارد، افزود : ملال پیش از قاعدگی PMS که همراه با بی‌قراری، آشفتگی و بیشتر علائم جسمی است که در آن فرد شخصیت جبهه‌گیر به خود می‌گیرد.


این روانشناس ادامه داد: نبود اطلاعات کافی و ناآگاهی خانواده بسیاری از دعواها و اختلافات خانوادگی در این دوران انجام می‌شود.


زال با بیان این‌که سن شایع افسردگی در ایران بین 25 تا 30 سال است، اظهار کرد: سن بروز افسردگی در جوامع مختلف با توجه به شرایط اجتماعی و محیطی فرق می‌کند.


وی با بیان این‌که افسردگی در پیری و نوجوانی مزمن‌تر می‌شود، افزود: میزان شدید تا خفیف در افسردگی بوده که به شکل دوره‌ای و به‌صورت قطبی بوده و قابل درمان است.


این روانشناس با بیان دوره‌هایی درمان افسردگی افزود: دوره درمانی روی باورها و تفکرات افراد کارشده که اگر زود شناسایی شود راحت‌تر درمان می‌شوند.


زال با اشاره به این‌که افسردگی مزمن، یا خوی کمی ضعیف اما با زمان طولانی، که حدود 2 سال طول می‌کشد، ادامه داد: آنها از شکست‌های بزرگ و کوچک هر روزه غمگین‌تر می‌شوند، اما باز هم تلاش می‌کنند اما بیشتر ناکام می‌مانند که این چرخه معیوب مدام تکرار شده به بدتر شدن بیماری منجر می‌شود که گاهی اوقات می‌تواند عواقب وخیمی در پی داشته باشد.


وی با اشاره به احساسات افسردگی حاد، گفت: در این افسردگی افکار خودکشی، احساس شدید ناامیدی، احساس گناه به دلیل چیزهای کم اهمیت، احساس بی‌ارزشی و توهمات و هذیان، حواس پرتی، دشواری در تمرکز، مشکل در حافظه، گیجی، گریه بی‌دلیل، بی‌حالی و خستگی، بی‌قراری، زودرنجی، بی‌توجهی به ظاهر و کم صحبت کردن زیاد است.

این روانشناس تصریح کرد: ورزش، کار با برنامه، پرهیز از تاریکی و خواب منظم باعث می‌شود کمتر دچار افسردگی شوید.


زال خاطرنشان کرد: برخی ناراحتی‌های جسمانی مانند سردرد، اختلالات گوارشی، یبوست، نارسایی‌های قلبی و ... دیده می‌شود. البته ممکن است این علائم، علل دیگری هم داشته باشد، اما نشانه‌هایی از افسردگی هم محسوب می‌شوند.دانشجو

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: