شفا آنلاین : فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی اجتناب از تماس با آلرژن ها را بهترین راه کنترل آلرژی عنوان کرد و گفت :برای ایجاد بیماری های آلرژیک مهمترین شرط حساس شدن فرد مستعد به آلرژن های است
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر سید علی رضا مهدویانی افزود: افرادی که مبتلا به حساسیت های فصلی هستند در فصل پاییز با مشکلات آلرژیک مواجه می شوند.
وی در تعریف آلرژی اظهار داشت: کوتاه ترین تعریف درخصوص آلرژی عبارت است از واکنش بیش از حد یا نامناسب سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد بی ضرر موجود در محیط زندگی مثل مواد غذایی یا گرده گیاهان است .
مهدویانی درباره ایجاد آلرژی و این که در بروز آلرژی ها ژنتیک بیشتر موثر است یا عوامل محیطی گفت: ژنتیک و عوامل محیطی هر دو در ایجاد آلرژی موثر هستند. برای ایجاد بیماری های آلرژیک مهمترین شرط حساس شدن فرد مستعد به آلرژن های اختصاصی است و این حساس شدن می تواند در هر برهه ای از زندگی رخ دهد ولی شایع ترین دوره آن کودکی و اوایل جوانی است.
وی اضافه کرد : علائم آلرژی از حالات خفیف توام با علائمی نظیر عطسه، سرفه، خارش، کهیر تا یک وضعیت سیستمیک شدید همراه با تنگی نفس، علائم گوارشی و شوک متغیر است. البته علائم آلرژی به عوامل مختلف ژنتیکی، نوع مواد حساسیت زا و عضو در معرض تماس (واکنش آلرژیک در چشم ها، بینی، ریه، پوست و دستگاه گوارش اتفاق می افتد) بستگی دارد.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی مرکز مسیح دانشوری در باره نحوه شیوع آلرژی در جهان و کشور اظهار داشت: حدود 20 تا 30 درصد جمعیت دنیا به نوعی مبتلا به آلرژی هستند به نحوی که برآورد شده است در ایران میزان شیوع آلرژی بینی 12 درصد، آسم آلرژیک 13 درصد، آلرژی پوستی5 درصد، حساسیت به نیش زنبور2 درصد، آلرژی دارویی 2 درصد و آلرژی غذایی 3-1 درصد است.
مهدویان درباره علت تشدید علائم آلرژی در فصل پاییز گفت: همه ساله با شروع فصل گرده افشانی گیاهان که بسته به مناطق جغرافیایی متفاوت است پزشکان با مراجعه تعداد زیادی از بیماران دارای علائم آلرژی بینی، سرفه، عطسه، آبریزش بینی وغیره مواجه می شوند.
وی ادامه داد: یکی از علل مهم آلرژی های فصلی، گرده گیاهان(Pollens) هستند طبیعی است که فصول گرده افشانی گیاهان دوره سختی برای مبتلایان به آلرژی است .
مهدویانی گفت : گرده افشانی درختان در ابتدای بهار، چمن ها در فصول گرم یعنی تابستان، علف های هرز در انتهای تابستان و ابتدای پاییز اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد :التهاب آلرژیک می تواند با التهاب عفونی همراه باشد(Synergy) و فصل پاییز نیز شروع سرماخوردگی های ویروسی است بنابراین آلرژی در فصل پاییز می تواند شایع تر باشد. اما نکته مهم این است که افتراق بین سرماخوردگی و علائم آلرژی بسیار اهمیت دارد و می تواند از استفاده بی رویه آنتی بیوتیکها جلوگیری کند.
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی مرکز پزشکی مسیح دانشوری درخصوص چگونگی کنترل و درمان آلرژی گفت: پیشگیری مهمترین اصلی که باید درباره آلرژی مد نظر قرار داد تا درمان و در این مقوله اجتناب از تماس با آلرژنها بهترین راه کنترل آلرژی محسوب می شود.
وی افزود :عدم تماس با حیوانات خانگی، پرهیز از دود سیگار در همه سنین بخصوص در خانم های باردار در محیط کار و در اوایل کودکی، کاهش رطوبت محل سکونت که در کاهش عواملی از جمله مایت ها و کپک موثر است، تغذیه انحصاری با شیر مادر، از بین بردن سوسک های خانگی از جمله مواردی که باید اجتناب کرد .
مهدویانی درباره ارتباط تغذیه و آلرژی اظهار داشت: ابتلا به آلرژی غذایی در کودکان شایع تر است و کودکان مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است به آلرژن های استنشاقی مانند گرده گیاهان، موی گربه و سگ، گرد و خاک حساسیت داشته باشند .
وی گفت : گرچه هر غذایی می تواند واکنش آلرژیک ایجاد کند اما در اطفال غذاهای آلرژی زا شامل شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، گندم، سویا، بادام و فندق و در بزرگسالان شامل بادام زمینی، ماهی، صدف و آجیل( بادام، فندق و مغزها) هستند.