شفا آنلاين : رئيس انجمن بيهوشي و مراقبتهاي ويژه كشور گفت: اتانازي جهت برخورداري بيماران از حق انتخاب قطع ادامه زندگيشان در دنيا مطرح شد و از همان زمان هم مخالفان زيادي از جمله در امريكا داشته و دارد.
به گزارش شفا آنلاين ،دکترمحمد مهدی قیامت با اعلام این خبر افزود: تاكنون بحثهاي اخلاقي بسياري در اين حوزه مطرح شده كه يكي از دلايل مهم مخالفان بحث توارث و سوءاستفادههاي ناشي از اين عمل است. هنوز اين بحث در دنيا چالش برانگيز بوده و در زمينه وجوب انجام اتانازي منشأهاي فلسفي، علمي، فقهي و... مختلفي وجود دارد.
به گفته معاون آموزشي نظام پزشكي تهران در موارد نادري هم ديده شده كه پيشنهاد قطع حيات از سوي پزشك صورت گرفته اما بيمار پس از مدتي به زندگي بازگشته است. وي ميافزايد: به دليل وجود چنين مشكلاتي حتي در كشورهايي كه مجاز به اتانازي هستند پزشكان زياد تمايل ندارند كه خود شخصاً عهدهدار عمل قطع حيات بيمار باشند. به عنوان نمونه در كشور سوئيس اين عمل از سوي رايانه صورت ميگيرد كه خود به صورت از پيش تعريف شده پس از صرف زماني از طريق قطع دستگاههاي حياتي، زندگي بيمار را متوقف ميسازد.
رئيس انجمن بيهوشي و مراقبتهاي ويژه ايران ميافزايد: به علت پيچيدگيهايي كه در بحث اتانازي وجود دارد لازم است كه علماي ديني و پزشكان با بهرهگيري از تجارب ساير كشورها و با نگاهي مثبت به اين پديده، تصميمگيري كرده و با يكديگر به اجماع برسند.