دبیر انجمن حمایت از بیماران اماس و مجری طرح تولید اولین داروی خوراکی (فینگولید) شرایط مصرف این دارو را اعلام کرد و گفت: بیمارانی که اماس آنها ماهیت حملهای دارد و صد متر را بدون عصا و ویلچر میتوانند راه بروند مجاز به مصرف هستند.
به گزارش شفا آنلاین، محمدعلی صحرائیان با اشاره به اینکه اولین داروی خوراکی اماس در کشور تولید شده گفت: بیماری اماس بیماری مزمنی است که سن شایع آن 20 تا 40 سال است.
وی ادامه داد: زنان سه تا چهار برابر بیش از مردان به اماس دچار میشوند و برای برخی جوامع به عنوان معضل اجتماعی و بیماری اقتصادی شناخته میشود چرا که فرد را از زندگی روزمره باز میدارد.
صحرائیان گفت: 25 سال پیش بیماری اماس غیرقابل درمان بود و شیوع آن در کشورهای غربی به حدی زیاد بود که فکر میکردند یک بیماری ویروسی است.
دبیر انجمن حمایت از بیماران اماس تصریح کرد: شیوع اماس در کشور ما نیز بسیار بالا است و تاکنون داروی اینترفرون برای بیماران به صورت هفتهای یک تا سه بار آن هم تزریقی تجویز میشد که عوارض درد بدن و خستگی مفرط، بیماران را شاکی کرده بود.
وی افزود: بنابراین مطالعاتی انجام شد تا این داروی تزریقی به شکل خوراکی به مصرف بیماران برسد.
صحرائیان گفت: داروی خوراکی فینگولید که توسط محققان ایرانی تولید شده است به مصرف همه بیماران اماس نمیرسد و بیمارانی که اماس آنها ماهیت حملهای دارد و 100 متر را بتوانند بدون وابستگی با عصا و ویلچر راه بروند میتوانند از این دارو استفاده کنند.
دبیر انجمن حمایت از بیماران اماس اضافه کرد: هر کپسول این دارو روزانه 200 دلار و ماهانه 4 هزار دلار در دنیا هزینه دارد. بنابراین در صورت ادامه واردات این دارو فقط تعداد کمی از بیماران میتوانستند از این دارو استفاده کنند.
وی گفت: حتی برخی کشورها با وضعیت اقتصادی مناسب فقط تعدادی از بیماران با سقف معینی را پوشش میدهند. در نتیجه با این هزینه بالا به فکر افتادیم تا این دارو را در کشور تولید کنیم.
صحرائیان ادامه داد: مطالعات بالینی بر این دارو انجام شد و 180 بیمار وارد فاز مطالعه شدند به طوری که 67 بیمار در تهران و 80 بیمار در اصفهان مورد مطالعه قرار گرفتند و مراکزی در شهرهای تهران، اصفهان، ساری، مشهد، شیراز و تبریز طراحی شد تا بیماران را آزمایش کند.
وی گفت: پس از انجام مطالعات، عارضهای جدی گزارش نشده است و بیماران به راحتی میتوانند با تجویز پزشک خود آن را مصرف کنند.
صحرائیان با اشاره به اینکه این دارو پوشش بیمه دارد، گفت: به محض ورود به بازار صرفهجویی ارزی بالایی خواهد داشت چرا که از نظر تأثیرگذاری همانند نوع مشابه خارجی آن عمل میکند درحالی که کمتر از 17 درصد قیمت مشابه داروی وارداتی برای بیمار هزینه دارد.
دبیر انجمن حمایت از بیماران اماس گفت: حدود 60 هزار بیمار اماس در کشور وجود دارد که با وجود این داروی خوراکی و بیمه شدن آن کمک بزرگی به بیماران مبتلا به اماس خواهد شد.
بیماری MS، یکی از شایعتزین بیماریهای مغز و اعصاب است، بیشتر آسیب این بیماری به وریدها یا سیاهرگها است و این ضایعات در ماده سفید نخاع، مغز و در عصب بینایی دیده میشود.علت بیماری نامشخص است اما به نظر میرسد که بدن غیرارادی علیه خود، مواد مضر تولید میکند و باعث اختلال عملکرد در آنها میشود.