کد خبر: ۷۷۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۱ - ۲۴ مهر ۱۳۹۲ - 2013October 16
شفا آنلاين : معاون طب سنتی وزارت بهداشت گفت: بسیاری از بیماری‌ها با تغییر رژیم غذایی درمان می‌شوند و اگر افراد با توجه به مزاجشان غذا مصرف کنند، تندرستی آنها حفظ می شود.
به گزارش شفا آنلاين ،محمود خدادوست معاون طب سنتی وزیر بهداشت اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی ایران 6 اصل را برای حفظ تندرستی مورد تاکید قرار داده اند که شامل خوردنی ها و آشامیدنی ها، آب و هوا، حرکت و سکون، خواب و بیداری، احتباس و استفراغ و اعراض نفسانی(حالات روحی و روانی) است. **در طب سنتی قدم اول در درمان بیماری ها درمان با غذاست به گفته وی خوردنی ها و آشامیدنی ها یکی از مهم‌ترین اصول 6 گانه طب سنتی ایران است. برای درمان بیماری ها قدم اول درمان باید با غذا باشد و تا جایی که امکان دارد بیمار را با غذا درمان کنید. معاون طب سنتی وزیر بهداشت افزود: تغذیه جایگاه بسیار مهمی دارد و حکمای طب سنتی ایران غذاها را به 18 طبقه تقسیم کرده اند و از نظر هضم پذیری، میزان غذایی و ارزش غذایی و از نظر نسبت اخلاطی که از این هضم غذاها طبقه بندی می شود. خدادوست عنوان کرد: برای افراد با مزاج مختلف توصیه های غذایی خاصی شده است، حتی در مورد اینکه افراد در فصول مختلف سال چه غذایی مصرف کنند تا کمتر دستخوش بیماری شوند نیز تدابیری اتخاذ شده است. وی با بیان اینکه مزاج شغل، مزاج منطقه زندگی و مزاج سن در انتخاب غذا اهمیت دارد، اضافه کرد: حکمای طب سنتی ایران بین غذا و دوای مطلق یک طیفی را قائل هستند یعنی برخی از غذاها هم ارزش غذایی دارند، هم ارزش دوایی؛ این مسئله می تواند در درمان بیماری ها اهمیت داشته باشد به عنوان مثال بسیاری از ادویه‌هایی که افراد در طبخ غذا استفاده می کنند، حکم دارو را نیز دارد. معاون طب سنتی وزیر بهداشت بیان داشت: میزان استفاده هر کدام از ادویه ها در غذاها اهمیت دارد چرا که بسیاری از غذاهایی را که می خوریم در کیفیت بدن فرد تغییراتی ایجاد می کند و ممکن است که مزاج فرد را تغییر دهد به عنوان مثال غذاهایی که طبع گرم و خشک دارد، بدن فرد را به سمت گرمی و خشکی سوق می دهد. **مصرف آب همراه با غذا موجب سردی معده و اختلال در هضم می شود خدادوست عنوان کرد: غذا خوردن آداب خاصی دارند غذا را آرام آرام باید مصرف کرد و همراه با غذا مایعات و نوشیدنی استفاده نشود چرا که موجب سردی معده و اختلال هضم می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: