شفا آنلاین - کارشناسان اسکاتلندی مدعی شدند که سفت بستن دور کمر به ویژه برای افراد دارای اضافه وزن موجب میشود که اسید معده بالا رفته و وارد نای شود.
به گزارش شفا آنلاین ، این امر میتواند خطر ابتلا به سرطان حلق و گلو را افزایش دهد. پزشکان با 24 داوطلب سالم که سابقه ریفلاکس اسید معده را نداشتند، تحقیقات خود را انجام دادند. نیمی از این داوطلبان دارای وزن مناسب و نیمی دیگر چاق بودند.از این افراد خواسته شد تا دستگاه بررسی کننده که برای هدف خاص این تحقیق طراحی شده بود را قورت بدهند تا قبل و پس از هر وعده غذایی، مصرف برخی شاخصها را اندازه گیری کند. این اندازه گیریها همچنین هنگامی که داوطلب کمربند سفت بسته بود و زمانی که بدون کمربند بود نیز صورت گرفت. محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که کمربند سفت پوشیده بودند و اضافه وزن داشتند، دچار ریفلاکس اسید معده و «فتق هیاتال» میشوند.«کنت مک کول» از موسسه علوم پزشکی و قلبی عروقی به عنوان محقق اصلی این تحقیق اظهار کرد: پوشیدن کمربند تنگ (مثل شلوار یا دامن با کمر تنگ یا بستن سفت کمربند) بهویژه در افراد چاق، کششی بین دریچه معده و نای ایجاد میکند. این امر موجب میشود اسید معده بالا رفته و به نای برسد. بر خلاف معده که توانایی تحمل این اسید را دارد، نای با ورود این اسید دچار آسیب میشود. این امر سوزشی ایجاد کرده و احتمال ابتلا به سرطان گلو را افزایش میدهد. همچنین نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به انواع سرطانهای ناحیه حلق و حنجره را افزایش میدهد. نتایج تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان میدهد افرادی که عادت دارند چای خود را داغ بنوشند، در مقایسه با افرادی که نوشیدن چای خنک تر را ترجیح میدهند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطانهای مری و حنجره قرار دارند. دانشمندان ابتلا به سرطان مری را بهویژه به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نسبت میدهند ولی مصرف نوشیدنیهای داغ نیز به علت لطمه زدن به بافت گلو، یکی از عوامل خطرآفرین محسوب میشود. گروهی از پژوهشگران ایرانی به منظور یافتن اطلاعات بیشتر، به استان گلستان ایران رفتند که یکی از بالاترین آمار ابتلا به سرطانهای مری و حنجره را در جهان داراست. ساکنان استان گلستان به نوشیدن چای داغ عادت دارند. گفته میشود مردم گلستان در روز بیش از یک لیتر چای مینوشند، ولی آمار استعمال سیگار در منطقه کمتر است.در این تحقیق گروهی از پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، حدود سیصد نفر از افراد مبتلا به سرطانهای ناحیه گلو را در استان گلستان مورد بررسی قرار دادند و وضعیت آنها را با گروهی متشکل از پانصد و هفتاد و یک نفر از افراد سالم ساکن منطقه مقایسه کردند. در این تحقیق مشخص شد احتمال ابتلا به سرطانهای ناحیه گلو در افرادی که چای داغ با درجه حرارت بین شصت و پنج تا شصت و نه درجه سانتیگراد مینوشند، در مقایسه با افرادی که چای را ولرم با درجه حرارت شصت و پنج سانتیگراد به پایین مصرف مینوشند، تا دو برابر افزایش مییابد.همچنین نوشیدن چای خیلی داغ با درجه حرارت حداقل هفتاد درجه سانتیگراد، در مقایسه با نوشیدن چای ولرم، خطر ابتلا به سرطانهای گلو را تا هشت برابر افزایش میدهد. این تحقیقات، شواهد قبلی را دال بر اینکه نوشیدن مایعات داغ موجب تخریب مخاط پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان میشود، تایید کرد. با این همه نحوه دقیق این مساله هنوز مشخص نشده است. دانشمندان توصیه میکنند افرادی که عادت به نوشیدن چای دارند، قبل از نوشیدن چای داغی که تازه در فنجان ریخته شده است، حداقل چهار دقیقه صبر کنند.نتایج مطالعات همچنین نشان میدهد بین حجم چایی که نوشیده میشود و خطر ابتلا به سرطان، رابطهای وجود ندارد. در این بررسی همچنین خطر ناشی از مصرف قهوه داغ یا دیگر انواع نوشیدنی داغ، مورد ارزیابی قرار نگرفته است.