به گزارش شفا آنلاین : ناهید خداکرمی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره تغییر سیکلهای قاعدگی، اظهار داشت: سیکل قاعدگی طبیعی بین 21 تا 35 روز است که در زنان متفاوت است اما اگر این سیکل از 35 روز بیشتر شود و تا 40 روز برسد کاملاً طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.
وی افزود: منظور از سیکل یا دوره طبیعی این است که اولین روز قاعدگی یک دوره تا دوره بعد بین 21 تا 35 روز باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: برخی زنان دچار بینظمی مشهود در قاعدگی میشوند مثلاً سیکل اول آنها 21 روز، سیکل دوم 35 روز و سیکل سوم 2 ماه است.
وی ادامه داد: وقتی تخمکگذاری در یک سیکل اتفاق میافتد به طور متوسط 14 روز بعد قاعدگی رخ میدهد بنابراین فاز بعد از تخمکگذاری همیشه ثابت و فاز قبل از آن متغیر است و چنانچه فاز قبل از تخمکگذاری طولانی شود سیکل قاعدگی نیز طولانی میشود مثلاً تخمکگذاری فردی که سیکل قاعدگی 28 روزه دارد در روز چهاردهم سیکل صورت میگیرد.
خداکرمی اظهار داشت: برخی عوامل مانند رژیمهای غذایی بینظم، ورزشهای سخت، استرس، مسافرت و تغییر آب و هوا میتواند موجب تغییرات سیکل قاعدگی شود. وقتی این تغییرات با علایمی مانند توقف قاعدگی بیش از 3 ماه، خونریزیهای شدید، دلدرد، اسهال، یبوست و مشکلات اداری همراه باشد باید به ماما یا پزشک زنان مراجعه شود.
رئیس انجمن علمی مامایی ایران در پاسخ به سؤال دیگر این شهروند گرامی درباره مصرف قرصهای ضدبارداری قبل از سفرهای زیارتی، تصریح کرد: شرع مقدس برای همه امور احکام مشخصی دارد بهتر است یک تا 2 ماه قبل از سفرهای زیارتی خود به ماما یا پزشک زنان مراجعه و برای سیکل قاعدگی خود برنامهریزی کنند تا با مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری و پروژسترون سیکلی را طرحی کنند که در زمان زیارت در دوره قاعدگی نباشند.
وی خاطرنشان کرد: بانوانی که 2 یا چند روز قبل از مسافرت اقدام به مصرف قرص میکنند، ممکن است با قاعدگی طولانی یا لکهبینی مواجه شوند زیرا مشخص نیست که در روزی از سیکل ماهانه قرار دارند.
فارس