شفا آنلاين :وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وجود اسراری در بازار ناصرخسرو تاکنون مانع از جمع آوری آن شده است، از عزم جدی وزارت بهداشت برای ساماندهی بازار ناصر خسرو خبر داد.
به گزارش شفا آنلاين ،دكترسيد حسن قاضي زاده هاشمي ، با ارایه توضیحاتی درباره کمبود و نبود دارو به تشریح اقدامات این وزارتخانه برای حل مشکلات دارویی پرداخت، وی اگرچه راهکارهایی عملی برای سامان دادن به وضعیت دارویی کشور را در دستور کار خود قرار داده اما معتقد است که هنوز راه زیادی برای رفع معضل دارو درکشور داریم، قاضی زاده اما تلاش برای همکاری با بانک های سوییس و ژاپن را از اقدامات موثر این وزارتخانه برای رفع معضل دارو دانست.
وی با بیان اینکه وجود بازار ناصرخسرو به چرخه توزیع دارو لطمه وارد کرده از عزم راسخ وزارت بهداشت برای جمع آوری این بازار خبر داد و گفت: چیزی که مسلم است آنکه اسراری دربازار ناصرخسرو وجود دارد که تاکنون مانع از جمع آوری آن شده است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه گفت و گو با هشدار نسبت به بیماری ایدز، افزود: تاکنون 24 هزار نفر مبتلا به این بیماری شده اند، البته این افراد کسانی هستند که بیماری در آنها شناخته شده و متاسفانه کمپهای ترک اعتیاد زیادی هستند که علاوه بر نداشتن مجوز، باعث دامن زدن به این بیماری میشوند.
مشروح گفت وگوی خانه ملت با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در ادامه می خوانید:
آقای وزیر با توجه به اینکه شیوع بیماری وبا در کشور به یکی از موضوعات روز حوزه سلامت تبدیل شده است؛ ابتدا توضیحاتی درخصوص آخرین وضعیت وبا ارایه بفرمایید.
بر اساس آخرین آمار به دست آمده تاکنون 187 نفر در کشور مبتلا به این بیماری شده که از این تعداد 4 نفر در شهرستان پاکدشت و 2 نفر نیز در شهرری ناقل این بیماری هستند؛ البته ناگفته نماند که برخی از این مبتلایان تنها تست ال تورشان مثبت بوده که این مهم به آن معنا نیست که علایم بیماری در بدن برخی از این افراد وجود دارد در اصل این بیماری در بدن آنها کنترل شده است.
نکته دیگری که حائز اهمیت است مربوط به تعداد فوتیها است که خوشبختانه فوتیهای ناشی از بیماری وبا تاکنون افزایش نداشته است.
این بیماری چگونه وارد کشورشد؟
این بیماری از طریق ورود اتباع بیگانه مانند مهاجران افغانی، وارد کشور شد و قرنطینه نشدن درست آنها باعث شد در کشور به ویژه در استان های سیستان و بلوچستان و کرمان شیوع پیدا کند.
وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری از وزارت کشور درخواست کرد تا موضوع پیگیری شود و وزیر کشور نیز شیوع این بیماری را به استانداران تذکر داد تا ورود و خروج افراد در مرزها کنترل شود.
وزارت بهداشت برای کنترل بیماری وبا در کشور چه اقداماتی را انجام داد؟
ما تمام مناطق آلوده را بازدید کردیم و اقدامات پیشگیری را در آن محل انجام دادیم علاوه بر آن بیمارستان هایی که در مسیر مکان های آلوده بودند را به امکانات بهتر تجهیز کردیم اما لازم است که کار اصلی را وزارت کشور انجام دهد و در ورود و خروج اتباع غیرایرانی به کشور در مرزها کنترل بهتری داشته باشند.
متاسفانه بهداشت مناطقی که افراد ناقل بیماری وبا در آنجا نگهداری میشوند تحت نظارت وزارت بهداشت نیست که امیدواریم اجازه نظارت آن مکانها به ما داده شود تا استانداردها رعایت شود.
24هزار نفر در کشور مبتلا به بیماری ایدز هستند
آقای دکتر در مواردی خبرهایی مبنی بر شکل گیری موج سوم ایدز در کشور منتشر می شود، در همین زمینه برخی از نمایندگان به این مهم اعتراض دارند که آمار ایدز در کشور نامعلوم است؛ به طورمشخص برای ما بفرمایید که چه تعداد از افراد در کشور به این بیماری مبتلا هستند؟
بر اساس آمار به دست آمده نزدیک به 24 هزار نفر از افراد هستند که بیماری ایدز در آنها شناخته شده است که عمدتا انتقال این بیماری از راه تزریقات، ارتباط ناسالم جنسی و استفاده نکردن از مسایل پیشگیری شیوع پیدا کرده است.
برخی کمپهای غیر مجاز ترک اعتیاد به شیوع ایدز دامن زده است/کنترل وضعیت کمپ ها
برخی شنیده ها حاکی از آن است که وجود برخی کمپهای غیر مجاز ترک اعتیاد به شیوع بیماری ایدز کمک میکند؛ ارزیابی شما چیست؟
بله؛ متاسفانه کمپهای ترک اعتیاد زیادی هستند که علاوه بر نداشتن مجوز، باعث دامن زدن به این بیماری میشوند من آماری از این کمپها دارم و در تلاش هستم طی یکی دو هفته آینده نظارت دقیقی بر چگونگی وجود این کمپها و نحوه فعالیت آنها داشته باشم.
آقای هاشمی بهتر است کمی وارد فضای وضعیت دارویی کشور شویم؛ در حال حاضر شرایط حوزه سلامت از نظر کمبود دارو و افزایش یا کاهش قیمت ها چگونه است؟ از ابتدای شروع فعالیت تان در خصوص وضع دارو با چه موانعی روبرو شدید؟
زمانی که ما کار را شروع کردیم با چندین مشکل اساسی روبرو بودیم که اکنون برخی از آنها کاهش پیدا کرد اما برخی دیگر هنوز به قوت خود باقی مانده است.
یکی از این مشکلات به کمبود برخی داروها اعم از تولیدات داخلی و یکسری اقلام وارداتی مربوط میشد و دیگری نیز درخصوص قیمت داروها بود، بدان معنا که وقتی مردم برای دریافت دارو به داروخانه ها مراجعه می کردند یا با نبود دارو یا با افزایش قیمت آن روبرو میشدند. در این میان مشکلات بیماران صعب العلاج و خاص نیز بر معضلات حوزه سلامت افزوده بود.
مهمترین اظهارات وزیر بهداشت
1
اختصاص 2.7 دهم میلیارد دلار برای تامین و واردات دارو تا آخر سال
2
با تصمیمات صحیح دارو وارد چرخه توزیع شد
3
درصددیم برخی مشکلات در بحث دارو را به تدریج از طریق بانکهای سوییس و ژاپن رفع کنیم
4
ماجرای رایگان شدن دارو برای بیماران خاص و صعبالعلاج؛ تامین اجتماعی پذیرفت
5
قیمت داروهای بیماران صعب العلاج به سال 91 بازگشت
6
کمبود دارو در کشور دو رقمی است
7
برخی داروهای خارجی تحت پوشش بیمه قرار گرفت
8
وزارت بهداشت آرامش نسبی را در بازار دارو برقرار کرد
9
ناصر خسرو؛ قصد دارم از پلیس آگاهی، رئیس سازمان غذا و دارو و چند تن از مسئولان دعوت کنم تا این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و علت اصلی وجود این بازار را بیابیم
10
یکی از اهداف اصلی این دولت آن است که در پایان این 4 سال بتواند حداقل 80 درصد این فرآورده ها را در داخل کشور تولید کند
11
تاکنون 187 نفر در کشور مبتلا به این بیماری شده که از این تعداد 4 نفر در شهرستان پاکدشت و 2 نفر نیز در شهرری ناقل این بیماری هستند
12
خوشبختانه فوتیهای ناشی از بیماری وبا تاکنون افزایش نداشته است
13
نزدیک به 24 هزار نفر از افراد هستند که بیماری ایدز در آنها شناخته شده است
اختصاص 2 و 7 دهم میلیارد دلار برای تامین دارو از سوی ستاد تدابیر ویژه
اختصاص 2 و 7 دهم میلیارد دلار برای تامین و واردات دارو تا آخر امسال، تصمیمی بود که از سوی ستاد تدابیر ویژه اتخاذ شد؛ که البته این رقم با نرخ مبادله ای انجام شد اما با این وجود گام موثری در بهبود وضعیت دارو در کشور بود زیرا آرامشی را در بازار ایجاد کرد و باعث شد افرادی که داروهایشان را در انبار نگه داشته یا در گمرک انباشت کرده بودند شروع به ترخیص داروها کنند و بدین ترتیب دارو وارد چرخه توزیع شد.
تلاش برای حل مشکلات دارویی از مسیر بانک های سوییس و ژاپن
از طرفی اضطرابی نیز وجود داشت مبنی بر آنکه ممکن است کمبود دارو مانع از سود بیشتر برای افراد سودجو شود که وقتی متوجه ثبات در بازار دارویی شدند به همان سود نسبی رضایت دادند. در این میان شرکت های وارد کننده دارو نیز در پی تدارک اخذ پروفورما و سفارش دارو برآمدند و آرام آرام شروع به سفارش دارو برای واردات کردند.
البته لازم به ذکر است که مشکلاتی نیز وجود دارد و ما در صدد هستیم تا به تدریج از طریق بانکهای سوییس و ژاپن آن ها را رفع کنیم.
خوشبختانه ما در ایران شرکت های دارویی قوی داریم که از اعتبارات خوبی برخوردارند؛ متاسفانه مشکلی در بانک مرکزی بود به این صورت که در گذشته با 10 درصد می توانستند گشایش اعتبار کنند ولی بعد متاسفانه به 135 درصد افزایش پیدا کرد که ستاد تدابیر ویژه برای حل این مشکل ورود پیدا کرد که همین اقدام نیز از افزایش قیمت ها پیشگیری کرد.
به عنوان مثال اگر وارد کننده ای می خواست دارویی را وارد کند باید 135 درصد پول نقد را آنجا می گذاشت تا حدود 4 الی 5 ماه بعد بتواند داروهایش را بگیرد اما حال، حداکثر 100 درصد را برای سپرده درنظر می گیرند تا از این طریق مهلتی سه ماهه داشته باشد یعنی اینکه بدون گذاشتن پول نقد، حدود سه ماه از طریق بانک های عامل فرصت می گیرند بنابراین دیگر نیازی نیست که وارد کننده پول خود را درگیر واردات دارو کند، به این ترتیب با دادن سفارش و تعهد، جنس خود را بعد از تحویل، وارد چرخه توزیع دارو می کند و بعد از آنکه جنسش تبدیل به پول شد می تواند بدهی های خود را بپردازد و دوباره سفارش بعدی را بدهد.
ایجاد تفاهمنامه با بیمهها از اقدامات مثبت برای بهبود وضعیت دارویی کشور بود
وزارت بهداشت از تامین اجتماعی طلب داشت که در نهایت سازمان تامین اجتماعی، این طلب را با حدود دو ماه اختلاف به روز رساند مشروط بر اینکه این پرداخت، بابت بدهی های دارویی باشد که بیمارستان های کشور دارند زیرا 47 درصد دارو از سوی شرکت هایی تولید می شوند که زیرمجموعه تامین اجتماعی هستند.
یعنی می توان گفت که این سازمان به خودش بدهکار است و به وسیله واسطه ای به نام بیمارستان ها درصدد بود تا بدهی خود را پرداخت کند و نزدیک به 600 میلیارد بدهی خود را پرداخت کرد؛ ما نیز توانستیم از سازمان برنامه، پولی را اخذ کنیم و به بیمارستان ها بدهیم تا آنها نیز بتوانند بدهی های خود را پرداخت کنند. زیرا داروی ایرانی که در 6 ماهه اول تولید شده بود یافت می شد اما مشکل بر سر 6 ماهه دوم بود که مواد اولیه وجود نداشت، در مورد داروهای 6 ماهه اول هم اگرچه در آن زمان تولید و در انبارها انباشت شده بود اما چون بدهکاری بیمارستان ها نیز افزایش پیدا کرده بود، شرکت های دارویی نیز اعلام کرده بودند تا طلب قبلی ما داده نشود دارو را تحویل نمی دهیم.
در هر صورت توانستیم با ایجاد تفاهمنامه ای با تامین اجتماعی، به توزیع دارو کمک کنیم و با ایجاد یک فراوانی نسبی، کاهش قیمت نیز داشته باشیم.
ماجرای رایگان شدن دارو برای بیماران خاص و صعبالعلاج
بعضی از بیمه ها اعلام کردند داروی بیماران خاص و صعب العلاج رایگان است؛ اینکه آیا توانستند به تعهدات خود عمل کنند اطلاعات متفاوت است اما بیمه تامین اجتماعی اعلام کرد ارایه دارو برای بیماران از سوی این بیمه رایگان است.
البته این را باید اضافه کنم که بیمه شدن داروها برای همه بیمارانی صعب العلاجی است که اقلام خاص دارویی را استفاده می کنند و لیست آنها در سایت وزارت بهداشت است.
به منظور رسیدن دارو به دست جامعه هدف که بیماران خاص هستند هم باید گفت بیمه ها کارشناسان زبده و خبره ای دارند و به راحتی می توانند شناسایی کنند که چه کسی بیمار خاص است و تا چه اندازه دارو مصرف می کند زیرا بخشی از مشکل دارو در همین جا است که برخی از بیماران با وجود آنکه به دارو نیاز دارند اما دارو را می گیرند و از آن استفاده نمی کنند و به بازار سیاه ناصرخسرو می فروشند بنابراین ضروری است این کارشناسان وارد عمل شوند و بیماران مبتلا به بیماری خاص و صعب العلاج و میزان استفاده از داروها را شناسایی کنند.
در دولت قبل وزارت بهداشت شماره تلفنی به نام 1490 راه اندازی کرد و آن را اینگونه تفسیر کرد تا هرکس می خواهد بعد از تحویل دارو، مدارک خود را بفرستد تا هزینه دارو پرداخت شود که متاسفانه این روشی بسیار ناکارآمد بود و پوشش کشوری نداشت زیرا با مشکلات عدیده ای روبرو بود.
قیمت داروهای بیماران صعب العلاج به سال 91 بازگشت
در دولت یازدهم، ما برای بیماران صعب العلاج و کمبود برخی داروها، مابهالتفاوتی را پرداخت کردیم و از طریق بیمه ها توافق شد تا مبلغی بالغ بر 1200 میلیارد تومان به بیمه ها اختصاص داده شود تا قیمت داروهای گران قیمتی که نام آنها در سایت وزارت بهداشت است با پرداخت فرانشیز کمتر و تا آخر سال جاری به قیمت سال 91 بازگردد.
کمبود دارو در کشور دو رقمی است/ داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در دسترس است
با توجه به اینکه دارو گران شده بود و ارز مبادله ای نیز به دارو اختصاص داده می شد بنابراین ضروری بود تا با پرداخت این مبلغ پول، مابهالتفاوت ارز را اختصاص دهیم.
نتیجه این اقدام وزارت بهداشت آن شد که کمبود دارویی به نسبت قبل کاهش یافت؛ در آن زمان حدود 300 قلم دارو کمبود داشتیم اما این رقم در حال حاضر دورقمی شده است.
از طرفی داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در دسترس است و آنها می توانند داروی خود را به راحتی تهیه کنند.
البته ناگفته نماند که برخی داروها واقعا پرهزینه هستند اما ما تمام تلاشمان این بود که معضلات دارویی را رفع کنیم به عنوان مثال در برهه ای از زمان که یکی از اقلام دارویی حدود دو میلیون و چهارصد تومان قیمت داشت بیمار مجبور بود آن را با قیمت 7 میلیون تومان تهیه کند که خوشبختانه الان به رقم قبلی بازگشته است.
تعدادی از اقلام دارویی هم بود که تا چند روز پیش بیمه تامین اجتماعی قبول نمی کرد تا آنها را زیر پوشش بیمه ای خود قرار دهد زیرا این داروها وارداتی بودند بدان معنا که با وجود داشتن نمونه ایرانی، اما پزشک از برند خارجی آن برای بیمار نسخه می پیچید؛ در برخی موارد نیز بیمار سال ها از این برند خارجی برای درمان خود استفاده می کرد و بیمه هم اعلام کرده بود که تنها نمونه ایرانی این دارو شامل بیمه می شود زیرا قیمت آن یک هفتم نمونه خارجی آن است.
برخی داروهای خارجی تحت پوشش بیمه قرار گرفت
اما پولی که وزارت بهداشت برای بیمه ها پرداخت کرد برای همه داروها بود و استثنایی در نمونه خارجی و داخلی آن نبود که خوشبختانه این موضوع نیز در چند روز گذشته مرتفع شد و این اقلام دارویی نیز به سامانه بیمه ها پیوست.
البته لازم است گروهها و انجمن های علمی پزشکان را متقاعد کنیم تا داروهای خارجی را نسخه نکنند یا از بیماران بخواهند که از نمونه ایرانی آن استفاده کنند البته این صحبت ها به آن معنی نیست که در حال حاضر هیچ مشکلی وجود ندارد؛ ما قول داده بودیم تا آخر سال قسمت اعظمی از مشکلات را برطرف می کنیم با توجه به اینکه لیست داروها همیشه زیاد است بنابراین شاید یک دارو تا 5 دارو در بازار کمیاب باشد.
وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای برگرداندن آرامش در بازار دارو به کار بست و به نظر می رسد این آرامش نسبی نیز به دست آمده است و زودتر از زمانی که فکر می کردیم توانستیم به بخشی از اهداف خود برسیم البته هنوز باید ورود دارو و مواد اولیه آن را پیگیری کنیم تا به موقع وارد کشور شوند؛ همچنین یکسری مشکلاتی برای فرستادن پول است که البته با بانک مرکزی و وزارت امور خارجه هماهنگ هستیم تا این مشکل نیز برطرف شود؛ مهمتر از همه آن است که باید نسبت به توافق انجام شده بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه نظارتی صورت گیرد تا متوجه شویم آیا بیمه ها به تعهد خود عمل می کنند یا خیر.
شما در بین صحبت هایتان اشاره به بحث اختصاص ارز مبادله ای به دارو داشتید، آیا هنوز ارز مبادله ای به دارو اختصاص داده می شود؟
بله، در حال حاضر تنها به دارو ارز مبادله ای اختصاص داده می شود و وارد کننده ها نیز فقط از این ارز استفاده می کنند.
آقای دکتر هاشمی، در دولت دهم اعتراضاتی وجود داشت مبنی بر ورود مواد اولیه بی کیفیت داوریی از کشورهایی مثل چین و هند به کشور، ارزیابی شما از واردات این مواد چیست؟
از زمانی که من مسئول شدم خبری راجع به ورود سرنگهای آلوده چینی به کشور اعلام شد و متاسفانه یک نفر از سازمان نظام پزشکی و یک نفر از مسئولان سازمان استاندارد این موضوع را تایید کردند؛ زمانی که ما از آنها خواستیم تا توضیحات خود را به صورت کتبی ارایه دهند وهمچنین از طریق مقامات قضایی و امنیتی مورد پرسش قرار گرفتند معلوم شد که تمام این حرف ها دروغ و کذب محض است و آنها نیز عذرخواهی کردند، این مثال را زدم که بگویم اگر صحبت های قبلی مبنی بر ورود اقلام بی کیفیت دارویی از کشورهای مثل هند و چین باشد، با هدف تشویش اذهان عمومی بوده و از اعتبار خاصی برخوردار نیست.
چند روز پیش خبری مبنی بر توزیع دارویی شبیه استامینفون انتشار یافت که گفته شده بود در صورت استفاده ظرف مدت 72 ساعت منجر به مرگ می شود اما پیگیری های ما نشان داد که این شایعه دروغ و کذب بوده است و در نهایت شخصی که در استان دیگری این پیامک را فرستاده بود، دستگیر شد.
ورود داروی بی کیفیت شایعه سازی برخی شرکت های دارویی است
مثلا من می دانم که حرف وحدیث هایی در مورد ورود داروهای هوش بری یا بیهوشی مطرح شده بود و در این میان اساتیدی که در این رشته بودند مکرر مصاحبه کردند و گفتند این شایعات دروغ است و صحت ندارد. مشکلی که وجود دارد آن است که متاسفانه بخشی از رسانه ها با کمپانی ها ارتباط دارند یا اینکه حداقل گاهی در میدان آنها قرار می گیرند و حرفایی می زنند که کمپانی ها می خواهند به عنوان مثال شرکتی، دارویی را وارد کرده که این دارو اصلا بازار ندارد اما رقیبش بازار دارد بعد در این شرایط شرکتی که دارویش بازار ندارد مدام از طریق رسانه ها تبلیغ و شایعه سازی می کند که این داروها چینی است.
مثلا محصولی وجود دارد که عنوان می شود قیمت بالایی دارد و سپس دستگاه نظارت مثل سازمان غذا و دارو آن را تایید نمی کند و پرونده آن در دستگاه یا سازمان باقی مانده است تا ایراد آن که ممکن است قیمت یا کیفیت دارو باشد برطرف شود، در این میان شرکت دارویی فشار میآورد و می گوید داروها درحال از بین رقتن است و گمان می کند از این طریق می تواند مجوز را بگیرد.
متاسفانه از این موارد بسیار زیاده دیده شده که بدون شک همکاران ما اجازه نخواهند داد این داروها در بازار وارد شوند.
وجود اسراری در بازار ناصر خسرو
برنامه شما برای جمعآوری بازار ناصرخسرو چیست؟ گفته میشود لابی هایی در بدنه وزارت بهداشت وجود دارد که اجازه نمی دهند این بازار جمع شود.
من بیش از 20 سال است که این حرف را می شنوم ولی تاکنون هیچ مسئولی را ندیدم که به دلیل دخالت در این بازار و قاچاق دارو دستگیر و محکوم شود. این شایعات به نوعی بلااثر کردن دستگاه های نظارتی است.
البته من تاکنون فرصتی برای پرداختن و بررسی بازار ناصرخسرو پیدا نکردم اما قصد دارم طی چند روز آینده از پلیس آگاهی تهران، رئیس سازمان غذا و دارو و چند تن از مسئولان دیگر دعوت کنم تا این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و علت اصلی وجود این بازار را بیابیم.
بدون شک آنچه که مربوط به وزارت بهداشت است با جدیت پیگیری خواهد شد اما چیزی که مسلم است به طور حتم اسراری در بازار ناصرخسرو وجود دارد که تاکنون مانع از جمع آوری آن شده و بدون شک یکی از علت های اصلی آن اقتصاد ناسالمی است که وجود دارد.
تلاش برای تولید 80 درصد فرآورده های خونی در داخل
من به عنوان آخرین سوال، خواستم بپرسم که آخرین اخبار از لحاظ تولید خون و فرآوردههای خونی در کشور چیست؟ شما اخباری مبنی بر وردات خون یا فرآورده های خونی آلوده به کشور را تایید می کنید.
در ایران هیچ وقت واردات خون وجود نداشته است؛ ما در بعضی موارد اهدای خون را نیز محدود می کنیم زیرا دوره زمانی که می توان خون را نگه داشت تا فاکتورهای مهم آن از بین نرود، محدود است، بنابراین هیچ وقت نمی توان خون را به کشور وارد کرد.
اما فرآورده های خون یا فاکتورهای خون که در قالب دارو هستند، سال ها است وارد می شود البته ما توانستیم این فرآورده ها را تا حدودی تولید کنیم و به طور حتم یکی از اهداف اصلی این دولت آن است که در پایان این 4 سال بتواند حداقل 80 درصد این فرآورده ها را در داخل کشور تولید کند.
در حال حاضر پلاسمای خون ایرانیان را برای پالایش به خارج می فرستیم و زمانی که به فاکتور تبدیل شد آن را دوباره به کشور برمی گردانیم.
ما بیماری های بومی داریم که تنها برای بدن ایرانی ها سازگاری دارد و این درست عکس آن چیزی که در اروپا و آمریکا وجود دارد و اگر این فرآورده ها و پلاسمای خون آنها وارد کشور شود مشکلاتی را برای ما ایجاد می کند.
از ماموریت های اصلی رییس سازمان انتقال خون آن است که تا پایان این دوره از لحاظ تولید فرآورده های خونی خودکفا شویم که البته مقدمات کار نیز فراهم شده است به عنوان مثال با بخش خصوصی برای ایجاد سرمایه گذاری درست از طریق عدم تصدی گری و واگذاری این کار به بخشی از سازمانی که مسئول این امر است، صحبت هایی شده و من مطمئن هستم این کار به خوبی پیش خواهد رفت./
گفت وگو: شکوفه حیدر