شفا آنلاین -معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: الگوی جمعیتی به سمت سالمند شدن باعث شده است که جمعیت سالمندان یعنی افراد بالای 60 تا 65 سال در جامعه افزایش یابد.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر سید محمد علوی به مناسبت اول اکتبر برابر با 9 مهرماه هر سال که به عنوان روز سالمند از سوی سازمان جهانی بهداشت توصیه شده است، گفت: با توجه به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، بهبود استاندارهای زندگی و کیفیت سبک زندگی، پیشرفت های شگرف پزشکی در زمینه تولید واکسن، دارو، روش های تشخیصی، داروهای جدید و موثر و انواع اعمال جراحی پیچیده و پیوند اعضاء، درمان بیماران مزمن و صعب العلاج و تغییر الگوی جمعیتی به سمت سالمند شدن باعث شده است که جمعیت سالمندان یعنی افراد بالای 60 تا 65 سال در جامعه افزایش یابد و این باعث می شود که مسئولان بهداشتی در برنامه ریزی های بهداشتی و ارائه خدمات پیشگیری و درمان به این گروه سنی توجه ویژه ای داشته باشند.
وی افزود: در آموزه های دینی، احترام به والدین و افراد مسن و احترام به پیشکسوتان توصیه می شود و این علاوه بر مبنای اخلاقی مبنای علمی، اقتصادی و اجتماعی هم دارد.علمی از این نظر که ارائه خدمات پیشگیری به افراد مسن نظر به اینکه این افراد در معرض آسیب های جدی قرار دارند از بروز بیماری های سخت و پرهزینه پیشگیری می کند. این افراد در صورت بستری شدن در بیمارستان علاوه بر اشغال تخت های بیمارستان زمینه عوارض داروئی، زخم بستر و عفونت بیمارستانی افزایش می یابد که زیان های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی به خانواده و جامعه وارد می کند.
دکتر سید محمد علوی گفت: افراد سالمند از نظر روانی در معرض آسیب های جدی هستند. توجه و احترام به آنها و پذیرش آنها درخانواده و مراقبت روحی از آنها از ابتلا به اختلالات روانی و افسردگی در آنها پیشگیری می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان گفت: افراد سالمند به علت اختلال بینایی و شنوایی که پیدا می کنند تحرک کمتری دارند، داروهای خود را با دقت کمتری مصرف می کنند و یا در معرض مسومیت دارویی قرار گرفته و فعالیت های روزانه آنها دچار مشکل خواهد شد. لذا مراقبت از آنها کمک شایانی در پیشگیری از بیماری ها و معلولیت ها می کند.