شفا آنلاین -با تلاش پانزده ساله پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، پلی تکنیک بلژیک و یکی از شرکتهای دانش بنیان واقع در پارک علم و فناوری پردیس، سامانهی هوشمند تشخیص بیماریهای قلبی کودکان در کشور طراحی و ساخته شد.
به گزارش شفا آنلاین دکتر امیراحمد سپهری – مدیر عامل این شرکت دانش بنیان – گفت: کودکان بسیاری در جهان پس از تولد دارای بیماری مادرزادی قلبی هستند که در صورت عدم تشخیص سریع، این بیماری به صورت عارضه قلبی در سنین بالاتر برای آنان خواهد ماند.
وی ادامه داد: تشخیص این نوع بیماریها توسط فوق تخصص قلب کودکان یا پزشکان مجرب در این زمینه انجام میشود که در بسیاری از نقاط کشور و جهان دسترسی به متخصص مربوطه دشوار و با هزینههای زیاد همراه است.
سپهری در خصوص سامانه تشخیص بیماریهای قلبی مادرزادی طراحی شده، افزود: سامانه هوشمند تشخیص بیماریهای مادرزادی قلبی کودکان با بهرهگیری از تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری مجهز، ضمن دریافت سیگنالهای صوت از قلب کوکان، سالم یا بیمار بودن قلب کودک را تشخیص میدهد.
مدیر عامل این شرکت در خصوص کاربردهای این سامانهی هوشمند خاطرنشان کرد: سامانه هوشمند تشخیص بیماریهای قلبی کودکان به عنوان ابزاری مطمئن، سریع و ارزان در مراکز بهداشتی و درمانی، مطب ها و کیلینیکها، مراکز آموزش (مهدکودکها، دبستانها و مدارس) و مراکز آموزشی دانشگاهی کاربرد دارد.
وی در خصوص الگوریتم طراحی شده در این سیستم هوشمند اظهار کرد: الگوریتم انحصاری Arash – Band طراحی شده توسط متخصصان این گروه در آمریکا و در سطح بینالمللی ثبت اختراع شده است. الگوریتم Arash – Band ارائه دهنده و استخراج کنندهی باندهای فرکانسی ویژه بخشهای مختلف قلب است.
به گفته وی، استخراج باندهای فرکانسی ویژه و بهرهگیری از الگوریتمهای پردازش، آماری و طبقهبندی کنندههای الگوریتمهای پردازشی، آماری و طبقهبندی های هوشمند، غربالگری مطمئنی برای قلب کودک مهیا کرده است.
وی در پایان با بیان این که این سامانه برای نخستین بار در دنیا طراحی و ساخته شده است،به ایسنا تصریح کرد: همراه سامانه هوشمند تشخیص بانک اطلاعاتی کامل از امراض مختلف قلبی کودکان با نظارت مجربترین فوق تخصصهای قلب کودک در مرکز طبی کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شده است.