شفا آنلاین -متخصص علوم رفتاری درباره شیوع گسترده مصرف مواد مخدرروانگردان وشیشه -سرطان قرن -درمیان جوانان هشدارداد.
دکتر مجید ابهری درگفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: بعد از تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به روان گردان های صنعتی، شیشه به عنوان اصلی ترین مواد مصرفی درجوانان مطرح گردید. و این بار ناتوی فرهنگی، جوانان راهدف گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سهولت تولید و مصرف این مواد خانمانسوز ،دشمن اقدام به تولید انبوه این مواد در شهرهای مرزی کشورهای همسایه کرده و به قاچاقچیان ایرانی به طور نسیه ، شیشه می دهند.
این آسیب شناس اجتماعی در مورد تبلیغات سوء این ماده مخدر گفت: از آنجا که برای پیدا کردن بازار مصرف تبلیغات لازم است، مافیای موادمخدر اقدام به پخش شایعات دروغ در زمینه قدرت شیشه برای لاغری، بازکردن چین و چروک های پوست و چند برابرکردن انرژی فکری و جنسی نموده اند.متاسفانه برخی از جوانان نیز فریب این دروغها را خورده وبه قصد تفریح و تفنن به دام این ماده مخدر می افتند.
دکتر ابهری در ادامه افزود:با توجه به تولید آسان و آموزش آن از طرف مافیای بین المللی در سال 89،شیشه هرکیلو 90تا95میلیون بوده که امروزه به 3و نیم میلیون تومان رسیده است.بنابراین گستردگی این حمله و هدف های آن ، هوشیاری خانواده و جوانان را برای مقابله طلب می کند.
به گفته این رفتارشناس، مصرف شیشه برای اولین بار حالت سرخوشی و انرژی در فرد ایجاد می کند که این اولین تجربه تلخ ، آخرین درد سیاه زندگی خواهد شد.
این استاد دانشگاه در مورد عوارض مواد مخدرروانگردان نیز توضیح داد: 80درصد از شیشه های موجود در بازارتقلبی و مرگ آور است و مصرف آن باعث اعتیاد فکری و مغزی شده و تپش قلب ، افزایش ضربان آن، اختلال در سیستم عصبی و ایجاد توهم ،خشکی دهان، دوبینی،توقف تفکر،مبهوت ماندن، خیره شدن به یک نقطه، از دست دادن اشتها، سیاه شدن لبهاو دندان ها، سردی چهره، حلقه سیاه دورچشم، بی قیدی در نظافت و پوشش، خندیدن یا گریستن بی دلیل برای ساعت ها، توقف طولانی مدت در دستشویی، از علائم اعتیاد به شیشه است . حتی برخی مواقع مصرف این مواد باعث می شود فرد معتاد به شیشه مرتکب قتل شود.ضمن اینکه مرگهای فجیع علاوه بر ناهنجاری های جسمی و روانی در انتظار معتادان به شیشه می باشد.پس در صورت مشاهده این گونه علائم باید فرد را نزد پزشک متخصص و مشاور برد.
ابهری در ادامه در مورد پیشگیری ازگرفتارشدن دردام این ماده مخدر گفت: آموزش خانواده و جوانان از سطح مدارس راهنمایی و پاکسازی اطراف مراکز آموزشی ، بیان عوارض مصرف شیشه در رسانه ها به خصوص رادیو و تلویزیون، تشدید مجازات تولید کنندگان و فروشندگان و ایجاد مراکز درمانی برا ی ترک اعتیاد از ابزارپیشگیری می باشد.