شفا آنلاین - رئیس انجمن بیهوشی و درد ایران با اشاره به اینکه توصیههای غلطی درباره مصرف مواد مخدر برای کاهش دردها در کشور شایع است گفت: متاسفانه بیش از ۷ هزار متخصص نیز در ایران دچار کمبود هستیم.
به گزارش شفا آنلاین ، فرناد ایمانی در نشست خبری انجمن بیهوشی و درد ایران، در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره عدم پوشش بیمهها در مقولههای درد و همچنین تعداد متخصصان درد در کشور اظهار داشت: متاسفانه بیمهها هنوز برخی از تعرفهها از جمله تعرفههای بیهوشی و درد را مانند تعرفههای ارتوپدی و برخی جراحیها پوشش نمیدهند؛ بنابراین متخصصان بیهوشی نیز همیشه از بیمار پرسش میکنند که آیا میتوانند از تجهیزاتی که باعث کاهش درد و عوارض بیهوشی شود برای آنها استفاده کنند زیرا این امکانات هزینههایی را در بر دارد که بیمار مجبور است از جیب خود بپردازد.
وی به تعداد متخصصان درد در ایران نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه از سال 85 تربیت متخصص درد در ایران شروع شده است ما در حال حاضر بالغ بر 40 تا 70 متخصص درد در کشور داریم که براساس استاندارد جهانی باید به ازای هر 10 هزار نفر یک متخصص درد در کشور وجود داشته باشد که مسلماً با تقسیم جمعیت کشور با این ارقام میتوان تعداد کمبود متخصص درد را در کشور محاسبه کرد.
ایمانی با اشاره به توصیههای غلط مصرف مواد مخدر (تریاک) برای کاهش درد به افراد تصریح کرد: افراد نباید به این توصیهها عمل کنند و باید برای کاهش درد به خصوص بیماران مبتلا به سرطان به متخصصان و کلینیکهای درد مراجعه کنند.
وی درباره اینکه چه تعداد میتوان از بیهوشیها جلوگیری کرد و برای عملهای جراحی از بیحسیهای موضعی استفاده کرد، اظهار داشت: در حال حاضر عملهای جراحی اندامهای دست و پا، شکم و جراحیهای چشم را میتوان به راحتی و بدون استفاده از بیهوشی که متعاقبا عوارض نیز دارد استفاده کرد و بیمار نیز این اختیار را دارد تا به پزشک معالج خود توصیه کند که از بیهوشی استفاده نکند و اگر پزشک به این توصیه عمل نکند این موارد خطای پزشکی به حساب میآید.
رئیس انجمن بیهوشی و درد ایران در ادامه با اشاره به تولید داروهای بیهوشی در کشور و همچنین واردات این داروها عنوان کرد: در تولید داروهای بیهوشی باید 2 مقوله را در نظر گرفت که آیا تولید این داروها براساس مواد اولیه خارجی است یا مواد اولیه داخلی، براین اساس داروهایی که بدون تایید وزارت بهداشت تولید شوند مسلماً فایدهای ندارد ولی باید شرایط تحریم و منابع مالی محدود را نیز در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در مجموع تولید داروهای تولید داخل قابل قبول است ولی باید تلاشهای بیشتری برای این تولیدات صورت پذیرد. داروهای بیهوشی متعاقباً دارای عوارض قلبی، ریوی و موارد دیگر در برمیگیرد که این هنر و مهارت پزشک را نشان میدهد که چگونه از این داروها استفاده کند ولی در مجموع باید ما به سمت استفاده از داروهای بیحسی و رواج آن پیش رویم.