شفاآنلاین - عضو هیئت علمی جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استعمال دخانیات خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 2 تا 3 برابر میکند.
به گزارش شفاآنلاین ، شیرزاد نصیری با بیان اینکه بیماران دیابتی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس هستند، اظهار کرد: احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده با افزایش سن بیشتر میشود به طوری که اغلب موارد ابتلا به این نوع سرطان در افراد بالای 60 سال است.
وی با بیان اینکه مردان بیش از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) هستند، ادامه داد: چنانچه مادر، پدر، خواهر یا برادر فرد به سرطان لوزالمعده مبتلا باشد احتمال ابتلای فرد به این نوع سرطان سه برابر افزایش مییابد. علاوه براین وجود سابقه خانوادگی سرطان تخمدان یا کولون (Colon) نیز خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش میدهد.
این عضو کمیته علمی هشتمین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: التهاب مزمن لوزالمعده یکی از مشکلات همراه با دردی است که برای لوزالمعده رخ میدهد. بعضی از شواهد نشان میدهند این التهاب مزمن، خطر بهوجود آمدن سرطان لوزالمعده را افزایش میدهد.
نصیری افزود: برخی مطالعات نشان داده است قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص در محل کار یا داشتن رژیم غذایی با چربی بیش از حد میتوانند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش دهند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه از سرطان لوزالمعده به عنوان بیماری خاموش یاد میشود، افزود: با رشد سرطان علائمی چون احساس درد در بخش فوقانی شکم یا پشت، زرد شدن پوست و چشمها و تیره شدن ادرار به دلیل زردی (یرقان)، احساس ضعف، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و استفراغ و کاهش وزن تظاهر میکند.
وی گفت: سرطان مجموعهای از بسیاری از بیماریهای وابسته است. همه انواع سرطان از سلولها که جزء بنیادی حیات انسان و سازنده بافتهای بدن هستند آغاز میشوند. بافتها، تشکیلدهنده اندامهای بدن هستند. بهطور معمول سلولها رشد کرده و تقسیم میشوند تا با توجه به نیاز بدن، سلولهای جدید تولید کنند.
نصیری افزود: هنگامی که سلولها پیر میشوند، میمیرند و سلولهای جدید جای آنها را میگیرند. گاهی این فرایند منظم بهدرستی پیش نمیرود. سلولهای جدید هنگامی تشکیل میشوند که بدن به آنها نیاز ندارد و سلولهای پیر وقتی که باید از بین روند، نمیمیرند. این سلولهای اضافی تودهای از بافت را تشکیل میدهند که به نام غده یا تومور شناخته میشود.
وی خاطر نشان کرد: هماکنون سرطان لوزالمعده تنها در صورتی قابل درمان است که در درجات اولیه و پیش از انتشار به بخشهای دیگر بدن، تشخیص داده شود.
نصیری ادامه داد: البته برخی شیوههای درمانی به کنترل بیماری و طولانیتر کردن زمان زنده ماندن بیمار کمک میکنند و سبب میشوند بیمار احساس بهتری داشته باشد.
این عضو هیئت علمی جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: برخی بیماران و پزشکان در صورتیکه کنترل یا معالجه بیماری ممکن نباشد از درمان تسکینی استفاده میکنند. هدف درمان تسکینی بهبود کیفیت زندگی با استفاده از کنترل درد و دیگر مشکلات ناشی از بیماری است. جراحی به تنهایی یا همراه با پرتودرمانی و شیمیدرمانی در درمان این بیماران استفاده میشود.