به گزارش شفا آنلاین : فاطمه رخشانی افزود: قانونی مینویسیم و سالها برایش زحمت میکشیم، اما در زمان اجرا، آن را به امان خدا میسپاریم، یعنی اگر دولتی در زمان خود قانونی را اجرا نکرد، ما آن را فراموش میکنیم.
وی ادامه داد: برنامه پزشک خانواده یکی از همین قانونهاست که تنها مسیر از بین بردن درمانهای القایی و غیرضروری و مشکلات زیرمیزی است.
رخشانی گفت: هیچ مسیری نه قانونی و نه از طریق قوه قضائیه و هر نوع برخوردی نمیتواند این مشکلات را حل کند مگر آنکه خود پزشکان این مسیر را حل و فصل کنند. پزشک خانواده در واقع میتواند تنها راه برونرفت از بحث زیرمیزی باشد.
مشاور فرهنگستان علوم پزشکی کشور تصریح کرد: پزشکی که بیمارش را به سطح بالاتر ارجاع میدهد، اگر متوجه شود که پزشک متخصص بیش از اندازه از بیمارش پول میگیرد، دفعه دیگر آن را ارجاع نمیدهد و در این صورت پزشکان مجبور میشوند مسیر درست را طی کنند.
وی افزود: درست است که مسیر اجرای پزشک خانواده آسان نیست، اما اگر به دنبال آن باشیم که این برنامه طوری اجرا شود که هیچ اشکالی نداشته باشد، امکانپذیر نیست، باید اجرا شود و شبکههای بهداشت و درمان نیز این گونه آرام آرام ایجاد شدهاند.
معاون سابق بهداشتی وزیر بهداشت گفت: بسیاری از مسائلی که اکنون با آن مواجهیم، اگر برنامه پزشک خانواده اجرا شود حل میشوند و خیلی از درمانهای غیرضروری که هزینههای بالایی را به دولت و مردم تحمیل میکند از بین میروند.
رخشانی افزود: در قانون نظام سلامت ما چند مسئله است که سالها تکرار میشود، اما اجرا نمیشود. نظام سطحبندی خدمات، برنامه پزشک خانواده، راهنماهای بالینی و تماموقت شدن پزشکان است که اگر به طور کامل اجرایی شوند، مشکلات بر زمین نمیماند.
وی ادامه داد: ما در مجلس هم ضعف داریم، اگر مجلس بر قوانینی که تصویب میکند پافشاری کند و دولتها نیز هر طور که میخواهند و از روی سلیقه با این قوانین رفتار نکنند، مسائلی که اکنون در نظام سلامت شاهد آن هستیم، فقط ظاهرشان تغییر نمیکرد، بلکه حل میشدند.
فارس