شفا آنلاین - یک فوق تخصص شبکیه ضمن هشدار نسبت به احتمال بالاي بروز عوارض چشمي در بيماراني که بیش از 5 سال سابقه ابتلا به دیابت دارند، گفت: لازم است وضعيت بيمار به طور منظم کنترل شود تا بر حسب پيشرفت بيماري، به موقع تحت درمانهای دارویی، لیزر و يا روش جديدتر تزریق داخل چشمی قرار بگیرد تا رتينوپاتي منجر به کوری نشود.
به گزارش شفا آنلاین، دكتر مسعود سهيليان رتینوپاتی دیابتی(عوارض چشمي ناشي از ديابت) را یکی از علل اصلی کاهش دید دانست و بیان کرد: دیابت، يك بيماري پیشرونده است، يعني اثرات خود را به تدريج بر جاي میگذارد.
به گفته وي، دیابت از جمله بیماریهایي است که در صورت عدم رسيدگي و درمان، باعث بروز عوارض شدیدی مانند آب مروارید، آب سیاه و مهمتر از همه صدمه به رگهای خونی داخل چشم میگردد تا حدی که ممکن است كوري فرد را به همراه داشته باشد.
سهیلیان ادامه داد: رتینوپاتی دیابتی عارضه چشمي ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی رخ میدهد و میتواند باعث تخریب شبکیه شده و در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز میفرستد را تار كند.
این جراح و متخصص چشم ادامه داد: این بیماری همچنین میتواند روی شبکیه چشم اثر بگذارد و باعث جداشدن شبکیه و خونریزی داخل زجاجیه شود.
وی با بیان اینکه معمولا کسانی که بیش از 5 سال سابقه ابتلا به دیابت دارند ممکن است دچار رتینوپاتی شوند، هشدارداد: هرچه زمان ابتلا به بیماری دیابت بیشتر شود، امکان تاثیر اين بيماري بر بافت شبکیه چشم بیشتر میشود.
سهيليان اضافه كرد: اگر فرد ديابتي گرفتار رتينوپاتي شد، لازم است وضعيت او به صورت منظم کنترل شود تا به موقع تحت درمانهای دارویی، لیزر، يا روشهاي جديدتري چون تزریقات داخل چشمی و به طورکلی برحسب پیشرفت بیماری مورد مراقبتهای خاص قرار بگیرد تا رتينوپاتي منجر به کوری بیمار نشود.
اين فوق تخصص شبكيه راههای درمان رتینوپاتی دیابتی را برشمرد و گفت: داروهایی که از بروز تورم روی شبکیه پیشگیری میکنند، داروهایی که از خونریزی شبکیه جلوگیری میکنند یا روش های جراحی مانند جراحی ویترکتومی و لیزر بسته به مرحله پیشرفت بیماری براي درمان رتینوپاتی دیابتی بكار گرفته ميشوند
سهيليان در ادامه به برگزاري بیست و سومین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران اشاره كرد و گفت: اين كنگره يك روز پيش از آغاز برنامه اصلي يعني ششم آبان ماه را به گروههاي فوق تخصصي اختصاص داده است كه در اين روز گروه فوق تخصصي شبکیه نيز سمپوزیومی را برگزار خواهد كرد كه طي آن تکنیکهای جدید جراحی شبکیه به بحث گذاشته ميشوند.
وی دراینباره توضيح داد: بنده نيز در این سمپوزیوم درباره تکنیکهای نوين جراحی شبکیه با عنوان "روشهای جراحی ویترکتومی مدرن" سخنراني خواهم داشت.
به گفته سهیلیان، جراحی "توام ویترکتومی و کاتاراکت" نيز یکی دیگر از مباحثی است که در این کنگره مطرح میشود.
بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از 6 تا 9 آبان 92 در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود