شفا آنلاین -وزير بهداشت، در اولين ديدار مديرمنطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت، خواستار رفع تحريمهاي دارويي عليه ايران شد.
به گزارش شفا آنلاین، دكتر سيدحسن هاشمي در حاشيه ملاقات دكتر علاءالوان مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت که در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: برخلاف ادعاي مجامع جهاني مبني بر عدم تحريم دارويي و تجهيزات پزشكي عليه ايران، متأسفانه اين تحريمها به طور غيرمستقيم وجود دارد.
وي در توضيح گفت: تحريم بانكها در واقع به نوعي بر تحريم داروها و تجهيزات پزشكي تأثير گذار است.
هاشمي از مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت درخواست كرد كه با انجام رايزنيهاي لازم با بانكيمون دبيركل سازمان ملل متحد، زمينه برداشتن تحريمها حداقل از يكي از بانكها فراهم شود تا جمهوري اسلامي ايران بتواند داروها و تجهيزات پزشكي مورد نياز خود را از طريق اين بانك تهيه نمايد.
راهاندازي اولين مركز همكاريهاي مراقبتهاي بهداشتي در ايران
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به تجارب موفق جمهوري اسلامي ايران در نظام مراقبتهاي اوليه بهداشتي در منطقه كه مورد تاييد سازمان جهاني بهداشت است، گفت: در ديدار با مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت خواستار راهاندازي اولين مركز همكاريهاي مراقبتهاي بهداشتي در مناطق روستايي و شهري از طرف اين سازمان شدهايم.
کاهش سهم مردم از پرداخت هزینه های سلامت
وزير بهداشت در حاشیه این دیدار با عنوان این مطلب که درصدد كاهش سهم مردم در پرداخت هزينههاي سلامت هستيم، گفت: گرچه دست يافتن به اين هدف سهلالوصول نيست ولي از هيچ كوششي براي رسيدن به اين امر كوتاهي نخواهیم كرد و در اين زمينه از تجارب صاحبنظران نيز بهره خواهیم برد.
وي همچنين در ادامه از برگزاري جلسهاي با سازمان مديريت و برنامهريزي کشور در این رابطه خبر داد و افزود: در اين جلسه درخصوص اصلاحيه بودجه بخش سلامت بحث و تبادل نظر خواهيم برد.
برنامهاي براي انتزاع دانشگاه علوم پزشكي ايران نداريم
وزير بهداشت در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه وزارت بهداشت درخصوص انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران از دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وزارت بهداشت هيچ برنامهاي براي انتزاع دانشگاه علوم پزشكي ايران ندارد.
وي موضوع انتزاع دانشگاه علوم پزشكي ايران را خارج از حوزه وزارت بهداشت دانست و گفت: اين موضوع مربوط به تصمیم گیری دو قوه مجريه و قضاييه است.
هاشمي گفت: برنامههاي دانشگاههاي علوم پزشكي تهران و ايران كاملاً مشخص است و وروديهاي 91-90 از دانشگاه علوم پزشكي تهران فارغالتحصيل ميشوند و ديگر دانشجويان نيز هم چون قبل به تحصيل خود ادامه ميدهند