شفا آنلاين -عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا گفت: باید آموزش جامعه برای رویارویی با مسائل مربوط به امور جنسی و جنسیت مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
به گزارش شفا آنلاين ، دکتر آزیتا گشتاسبی در نشست خبری روز جهانی سلامت جنسی در مرکز درمان ناباروری ابنسینا، بر ضرورت آموزش امور جنسی و جنسیت تاکید و با اشاره به اینکه 86درصد خانوداههای ایرانی درباره مسائل جنسی با فرزندشان صحبت نمیکنند، اظهار داشت: باید آموزش جامعه برای رویارویی با مسائل مربوط به امور جنسی و جنسیت مورد توجه قرار بیشتری قرار گیرد.
گشتاسبی ادامه داد: هر ساله حدود 111 میلیون مورد جدید از بیماری منتقله به روش جنسی و بیش از نیمی از موارد جدید ایدز در جوانان بروز میکند که بیش از نیمی از موارد جدید ایدز مربوط به جوانان زیر 24 سال است.
وی بیان کرد: 10 درصد زایمانها در جهان مربوط به مادران 15 تا 19 ساله است. بر اساس مطالعهای که در 19 کشور جهان انجام شده است، 4.4 میلیون بارداری ناخواسته در نوجوانها اتفاق میافتد و تقریباً یک سوم نوجوانان زیر 19 سال مورد آزارهای جنسی قرار میگیرند.
گشتاسبی در ادامه به هنجارهای متضاد در مورد آموزش امور جنسی و جنسیت اشاره کرد و گفت: خانوادهها و سیستمهای آموزشی روابط جنسی را آمیخته با ترس، گناه، خطا و لایق تنبیه میدانند، اما از سوی دیگر نوجوانها با فیلمها، کتابها و اینترنت در تماس هستند و خانوادهها کنترلی بر آن ندارند. همواره این تضاد همراه نوجوانان ما است که بالاخره مسائل جنسی خوب است یا بد؟ متاسفانه به همین علت است که اگر همین افراد با مشکلی مواجه شوند، هیچ درخواستی برای آموزش و مراجعه برای درمان نخواهند داشت.
این عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا در ادامه به اعلام نتایج تحقیقی تحت عنوان «تاثیر روابط جنسی زوجین بر طلاق» که از سوی انجمن آسیبشناسی ایران انجام شده است، اشاره کرد و گفت: این مطالعه بر روی 1600 زوج در چهار استان لرستان، قم، اصفهان و فارس انجام شد و بر اساس آن مشخص شد 71 درصد زوجین اعلام کردند که هیچگاه در رابطه با مسائل جنسی آموزشی دریافت نکردهاند.
این متخصص سلامت مادر و کودک ادامه داد: بر این اساس 97 درصد زوجین گفتهاند برای طرح مشکلات جنسی با همسرشان دچار مشکل هستند. همچنین 60 درصد آنها اعلام کردهاند، هیچ مرکزی را برای رفع مشکلاتشان نمیشناسند و 86 درصد آنها که صاحب فرزند بودهاند، اعلام کردهاند هیچگاه با فرزندشان در رابطه با مسائل جنسی صحبت نمیکنند.
وی در ادامه بر ضرورت آموزش جامع مربوط به امور جنسی و جنسیت اشاره کرد و گفت: آموزش مسائل جنسی منحصر به دوران بارداری نیست و مادامالعمر است. این آموزشها بایستی مبتنی بر شواهد علمی باشد، از سوی منابع مختلفی چون والدین، همسالان، مدرسه و جامعه منتقل شود. منطبق با تکامل شناختی، عاطفی و جنسی باشد و با توجه به زمینههای اعتقادی و فرهنگی و نیازهای افراد، قابلیت اجرا داشته باشد.
به گفته این عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، متاسفانه والدین ما معمولا یا با کودک خود درباره این مسائل سخن نمیگویند، یا زمانی این اقدام را انجام میدهند که بسیار دیر شده است.
گشتاسبی با بیان اینکه امروز مهمترین نگرانی برای خانوادهها، مربیان و سیاستگذاران ما این است که ممکن است این آموزشها بر روی رفتارهای جنسی تاثیر بگذارد و هنجارهای اخلاقی در جامعه را تضعیف کند، خاطرنشان کرد: به همین علت است سطوح مختلف تصمیمگیری حمایتی در این خصوص نمیکنند. اما این در حالی است که تحقیقاتی در آمریکا نشان دادهاند 90 درصد خانوادهها موافق آموزش جنسی به فرزندانشان بودهاند.