شفا آنلاین - تشکیل سازمان دانشجویان می تواند با تجمیع حوزههای مرتبط با دانشجویان در حوزه دانشجویی و فرهنگی بهتر عمل کند و دانشجویان در پیگیری مطالبات خود دیگر دچار سردرگمی نخواهند شد.
به گزارش شفا آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محمد حسین آیتی معاون دانشجویی، فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری اجلاس معاونان دانشجویی فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که با حضور حسن هاشمی، وزیر بهداشت،برگزار شد، گفت: موارد متعددی از سوی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها، به عنوان افرادی که از نزدیک درگیر با امور دانشجویان هستند، مطرح شد که امیدواریم با اجرایی کردن آنها در جهت بهبود وضعیت دانشجویان و فضای فرهنگی موجود در دانشگاهها گام برداریم.
آیتی خاطرنشان کرد: اهمیت، جایگاه و نقش تأثیرگذار حوزه دانشجویی و فرهنگی در رسیدگی به مطالبات دانشجویان و ارتقاء وضع معیشتی آنها و نیز در تعلیم و تربیت صحیح دانشجویان براساس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت یکی از دغدغه های اصلی معاونان بود.
متناسب سازی ساختار معاونت با وظایف
وی متناسب سازی ساختار معاونت دانشجویی و فرهنگی در ستاد و دانشگاهها با وظایف محوله و تأکید بر حفظ روحیه نشاط، امید و پویایی در دانشجویان را از دیگر خواسته های مدیران این حوزه برشمرد.
وی افزود: در این راستا مشارکت حداکثری دانشجویان در مراکز تصمیمگیری با رعایت اصل حفظ آرامش فضای دانشگاهها برای رشد و توسعه علمی مورد تاکید قرار گرفت.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت تأکید کرد: ضرورت تشکیل سازمان دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا تجمیع تمام حوزهها و واحدهای مرتبط با دانشجویان در حوزه دانشجویی و فرهنگی یکی از مهمترین خواسته های معاونان بود. تشکیل سازمان دانشجویان وزارت بهداشت می تواند با تجمیع حوزهها و واحدهای مرتبط با دانشجویان در حوزه دانشجویی و فرهنگی بهتر عمل کند و دانشجویان عزیز در پیگیری مطالبات خود دیگر دچار سردرگمی نخواهند شد.
آیتی یادآور شد: حمایت از تأمین خوابگاه مناسب برای دانشجویان و ضرورت نظارت و مدیریت بر خوابگاهها توسط دانشگاهها نیز از درخواستهای معاونان بود. ضرورت تفسیر صحیح و شفاف از بند د ماده 20 برنامه پنجم توسعه و حمایت از برون سپاری خدمات دانشجویی با حفظ نقش حاکمیتی و نظارت، خصوصا نسبت به خوابگاهها، از دیگر موارد مورد تأکید معاونان دانشگاهها بود.
وی اولویت گذاری تأمین منابع مالی امکانات و خدمات رفاهی دانشجویان را یکی از مهمترین خواسته های مدیران برشمرد و افزود: این خدمات رفاهی به ویژه در بخش تغذیه دانشجویان باید اولویت گذاری شود.
تفکیک سرانه فرهنگی و فوق برنامه
وی اظهار داشت: یکی از مواردی که معاونان دانشگاهها بر آن تأکید داشتند تفکیک سرانه فرهنگی و فوق برنامه، امور رفاهی، خدمات آموزشی و سرانه تغذیه است که این امر می تواند به شفافیت بودجه دانشگاهها و خدمت رسانی بهتر کمک کند، ضمن اینکه مشکلات اعتباری به فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه صدمه نخواهد زد.
معاون وزیر بهداشت گفت: توجه به رشد و گسترش متوازن در امر توسعه آموزش پزشکی بر اساس امکانات رفاهی دانشگاهها نیز از دیگر موضوعاتی بود که معاونان دانشگاهها بر آن تأکید داشتند، چرا که تأسیس دانشکده های جدید و راه اندازی رشته های متعدد بدون توجه به امکانات رفاهی و اعتبارات، خصوصاً امکان و ظرفیت خوابگاهی مناسب، در سالهای اخیر، به افت چشمگیر کیفیت زندگی دانشجویی و فعالیتهای فوق برنامه منجر شده است. این موضوع میتواند تبعات جبران ناپذیری در دراز مدت خصوصاً در زمینه نیروی انسانی کارآمد و ارزشی در نظام سلامت خواهد داشت.
رتبه بندی حوزه دانشجویی، فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی
وی اضافه کرد: موضوع اعتبار بخشی و رتبه بندی حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها، در کنار فعالیتهای آموزشی، درمانی و پژوهشی و حمایت از اجرایی شدن این طرح نیز مورد تأکید معاونان بود که مورد توجه وزیر بهداشت قرار گرفت.
آیتی با اشاره به طرح شافی که در دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و همدان به اجرا درآمده گفت: توجه ویژه به موضوع اعتبار بخشی فرهنگی بیمارستانها، که بر اساس یک کار پژوهشی دقیق، و احصاء شاخصهای جامع، توجه بیمارستانها به رعایت حقوق بیماران، حریم خصوصی بیماران و رعایت اخلاق پزشکی و کرامت انسانی بیماران را می سنجد و تعمیم این طرح به همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز از سوی معاونان بررسی شد.
وی اظهار داشت: برخی معاونان دانشگاه ها معتقد هستند که مشکلات اعتباری و کمبودهای مالی بر روی حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تأثیر گذاشته است، به نحوی که نگرانیهایی برای آغاز سال تحصیلی جدید وجود دارد، لذا از وزیر بهداشت خواستند به صورت خاص و فوری ضمن بررسی این مشکلات مساعدت مقتضی را مبذول دارند.