شفا آنلاين -متخصص ارتوپدی و جراح دست، کاهش حس و سوزش یا گزگز انگشتان، تورم، درد موضعی و شبانه را از مهمترین علائم دستدرد عنوان کرد و گفت: افراد با دیدن این علائم باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
به گزارش شفا آنلاين ،دکتر رضا شهریار کامرانی در مورد دردهای دست گفت: ابتدا این سوال مطرح است که کدامیک از دردهای دست احتمالا ناشی از بیماری است و نیاز به درمان دارد و کدام یک ناشی از بیماری خاصی نیست و با کمی استراحت برطرف میشود.وی ادامه داد: اگرچه هر علامتی ممکن است در دست نشانه یک بیماری بوده و نیازمند درمان باشد اما نشانههایی وجود دارد که اگر همراه با درد دست باشد، این احتمال را تقویت میکند. در چنین مواردی بهتر است این افراد زودتر به پزشک مراجعه کنند.
مهمترین علائمی که با مشاهده آنها باید سریعا به پزشک مراجعه شود عبارتند از:
1- کاهش حس و سوزش یا گزگز انگشتان: این علائم معمولاً ناشی از فشار روی اعصاب دست است. شایعترین عصبی که درگیر میشود عصب میانی است و با علائم اختلال حس و گزگز و سوزن سوزن شدن انگشتان شصت سبابه و میانی ظاهر میشود.عصب دیگری که به طور شایع ممکن است درگیر شود عصبی است با نام زند اسفل یا اولنا، که همین علائم را در انگشت کوچک و حلقه نشان میدهد. دیسکهای گردنی و نیز دنده گردنی هم میتوانند همین علائم را بوجود آورند در اولی معمولا علائم در انگشت شصت انتشار پیدا میکند و در دومی در انگشت کوچک.
2- تورم: اگرچه به دنبال فعالیت زیاد در دست ممکن است درد همراه تورم بهوجود آید و با استراحت بر طرف شود اما تورم موضعی بهخصوص در مفاصل ممکن است به علت بیمارهای التهابی مانند روماتیسم مفصلی باشد. در این موارد وجود خشکی صبحگاهی که مدت طولانی مثلا نیم ساعت تا یک ساعت طول بکشد زنگ خطر دیگری برای این بیمارهاست.
3- دردهای شبانه: دردهای مکانیکی که به دنبال کار سنگین و خستگی ایجاد میشود معمولا هنگام خواب از بین میرود. اما دردهای دست که شبها بیشتر میشود بخصوص اگر باعث بیدار شدن بیمار از خواب شود علامت بسیار هشداردهندهای است که بررسی بیشتر برای یافتن احتمال بیماری زمینهای را لازم میکند که تومورهای دست و عفونتها و نیز فشار روی اعصاب دست میتوانند این خصوصیت را داشته باشند.
4- دردهای موضعی و درد با فشار در یک نقطه (حساسیت موضعی): دردهایی که به دنبال فعالیت زیاد یا خستگی ایجاد میشوند معمولاً منتشر هستند و در تمام دست احساس میشوند. اما دردهای موضعی باید احتمال وجود یک عامل بیماری زمینهای را مطرح کند. بیماریهایی مانند آرتروزهای موضعی و شکستگیهای قدیمی همه در این دسته قرار میگیرند.
5- تودههای موضعی: هر توده دردناکی در دست لازم است مورد بررسی قرار بگیرد.
6- دردهای دائمی: دردهایی که کم و زیاد میشوند و دورههایی از بهبودی کامل را دارند که کمتر در بیماریهای جدی دیده میشوند. اما برای دردی که دائم است و بهخصوص به تدریج افزایش مییابد باید احتمال وجود بیماری زمینه را به طور جدی در نظر گرفت.
7- دردهایی که بدنبال ضربه ایجاد میشود: ضربههایی که به دست یا انگشت وارد میشوند در بسیاری از موارد خطر جدی ندارند. اما متاسفانه مواردی از آنها وجود دارد که علیرغم ظاهر بی خطر ممکن است با عوارض زیادی همراه باشند. در این موارد لازم است حتما در صورت ادامه درد، قبل از یک هفته به پزشک مراجعه شود. این متخصص ارتوپدی و جراح دست گفت: لازم است هیچ دردی را در دست بی اهمیت تلقی نکنیم و بهخصوص اگر بهدنبال ضربه ایجاد شده باشد یا چند هفته از شروع آن بگذرد و با علائم حسی، تورم یا توده همرا باشد، موضعی باشد یا شبها تشدید شود، باید به پزشک مراجعه کنیم.