کد خبر: ۵۸۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۸ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 13
شفاآنلاین_اگر علائمی مثل قاعدگی های سنگین و دردناک، خونریزی های بین دو دوره عادت ماهانه، احساس پُری در پایین شکم، تکرر ادرار، احساس درد هنگام رابطه جنسی و احساس درد در پایین کمر دارید در مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی از رحم درنگ نکنید. «فیبروم رحم» (Uterin fibroids) یکی از شایع ترین بیماری های زنان است که هیچ گروه سنی از ابتلا به آن مصون نیستند، هرچند سن شایع بروز آن دهه سوم و چهارم زندگی است.

به گزارش شفاآنلاین،با آنکه برخی از انواع فیبروم رحم مشکلات متعددی مانند نازایی و سقط جنین را به وجود می آورند، پزشکی جای تعجب است که غالب زنان فیبروم را به عنوان بیماری جدید نمی گیرند اما واقعیت این است که این بیماری می تواند به کم خونی، اختلال در دفع و فشار به کلیه نیز منجر شود. آمار جهانی حاکی از آن است که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد زنان به فیبروم مبتلا هستند، اما متاسفانه در ایران آمار دقیقی از تعداد زنان متبلا به این بیماری در دسترس نیست، درست مانند دیگر بیماری ها. البته آماری غیررسمی اعلام کرده که از هرچهار زن در ایران سه زن به این بیماری مبتلا هستند. در گذشته برای درمان فیبروم از عمل های جراحی باز استفاده می شد که روشی وقت گیر بود و احتمال عفونت را افزایش می داد.

 

همچنین دوران طولانی درمان و نقاهت روش های جراحی باز موجب می شود عملکرد شغلی و اجتماعی بیمار مختل شود. اما امروزه جراحی های لاپاراسکوپی به طور گسترده ای مورد استقبال جراحان و بیماران قرار گرفته است. برای کسب اطلاعات دقیق و به روز درباره این بیماری و شیوه های درمانی جدید آن (که به جراحی های کم تهاجمی معروف اند) پای صحبت های دکتر مهدی زاده کاشی نشستیم. او جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

 

گفته می شود که فیبروم شایع ترین بیماری رحم است. ابتدا بفرمایید که اصلا فیبروم چیست و معمولا در چه سنی بیشتر شایع است.
– فیبروم ها که نوعی تومور خوش خیم رحم محسوب می شوند معمولا در سنین باروری به وجود می آیند. درواقع فیبروم همان بافت عضلانی رحم است که به صورت غیرطبیعی رشد کرده و به شکل توده ای درآمده است. این توده ها ممکن است در مکان های مختلفی رشد کنند که شایع ترین آن جدار رحم است (که می تواند در جدا داخلی حفره رحم و پایین عضلات جدار یا زیر سروز رحم باشد).
اما به ندرت در جاهای دیگری مثل دهانه رحم یا روی طناب هایی که رحم را به دیواره شکم می آویزد نیز ممکن است دیده شوند. اندازه این توده ها از کمتر از یک سانتی متر با بیش از ۲۰ سانتی متر و تعداد آنها ممکن است یک یا چندتا باشد. این بیماری در سنین مختلف بروز پیدا می کند، اما بیش از ۹۰ درصد احتمال بروز آن در دهه سوم و چهارم زندگی است. البته، براساس آمار، این عارضه ممکن است در بیش از ۷۰ درصد زنانی که در دهه پنجم زندگی قرار دارند نیز دیده شود.

 

دلایل پیدایش و شیوع فیبروم چیست؟
– علت دقیق بروز فیبروم های رحمی ناشناخته است اما فیبروم ها بیش از هرچیز از زمینه های ژنتیکی نشئت می گیرند. به بیان دیگر، فیبروم های رحمی بیشتر در کسانی دیده می شود که سابقه وجود این بیماری را در بستگان نزدیک خود مانند مادر و خواهر داشته باشند. عامل مهم دیگر در بروز فیبروم ها، تغییرات هورمونی است. فیبروم در دوران قبل از بلوغ بسیار به ندرت اتفاق می افتد و طی دوران بارداری شایع می شود.
از آنجا که هر دو هورمون استروژن و پروژسترون در پیدایش و رشد و نمو فیبروم ها تاثیر دارند، بنابراین عواملی که تماس طولانی مدت با استروژن را در بدن افزایش می دهند (مثل چاقی شدید یا قاعدگی زودرس) احتمال ظهور فیبروم ها را بیشتر می کنند. در مقابل، عواملی که تماس با استروژن را متعادل می کنند (مانند ورزش) نقش محافظت کننده دارند و مانع بزرگ شدن فیبروم ها می شوند. به نظر می رسد چاقی و بی تحرکی را می توان دلیل شیوع فیبروم در زنان دانست.

 

از روی چه علامت هایی می توان به وجود فیبروم شک کرد؟
– هرچه اندازه فیبروم بزرگ تر باشد علائم بیشتری را ایجاد می کند که معمولا بسته به اینکه در چه قسمتی از رحم قرار داشته باشد، فرق می کند. اگر فیبروم درون حفره رحمی رشد کند (ساب موکوز)، شایع ترین علامت آن خونریزی های شدید ماهانه و حتی بین سیکل های عادت ماهانه است که ممکن است با درد در ناحیه زیر شکم و کمر نیز همراه باشد.
اگر فیبروم بیشتر در قسمت سطح خارجی رحم رشد کند، می تواند بر اندام های اطراف مثل مثانه، روده بزرگ و مجاری ادراری فشار بیاورد و در نتیجه انواع انسداد را در راه تخلیه این اندام ها ایجاد کند. وجود فیبروم ممکن است به نازایی و سقط جنین نیز منجر شود که البته، در این موارد، محل قرارگیری فیبروم و اندازه آن مهم است. گرچه علائم فوق را برای این بیماری درنظر می گیریم، ولی در مواقعی که فیبروم ها کوچک اند و مخصوصا وقتی که به سطح رحم نزدیک ترند گاهی علامتی ندارند و بیمار سال ها از وجود آنها بی خبر می ماند.

ممکن است وجود فیبروم با علائم بیماری دیگری اشتباه گرفته شود؟
– کم خونی، رنگ پریدگی و خستگی زیاد در کنار دردهای شدید در ناحیه شکم، لگن و مهره های تحتانی کم ممکن است ابتدا با دردهای آپاندیسی و نیز کیست تخمدان اشتباه گرفته شود، اما در بسیاری موارد ناشی از فیبروم های رحمی است.

 

تقسیم بندی فیبروم ها برچه اساسی صورت می گیرد؟
نوعی از فیبروم هست که داخل عضله رحم (اینترامورال) به وجود می آید و در برخی موارد بسیار رشد می کند و باعث بزرگی شکم نیز می شود و با درد و خونریزی زیاد همراه است. نوع دیگری از فیبروم هم به صورت توده ای برجسته در خارج رحم به وجود می آید که به آن ساب سروز گفته می شود. این نوع فیبروم معمولا بدون علامت است و بیمار پس از سونوگرافی از وجود آن باخبر می شود.
این فیبروم خیلی آزاردهنده نیست مگر آنکه بیش از حد رشد کند. نوع سوم فیبروم نیز داخل حفره رحم به وجود می آید که زیرمخاطی نامیده می شود. فیبروم های زیرمخاطی معمولا با خونریزی زیاد همراه هستند و موجب نازایی و سقط جنین می شوند.
شیوه های درمان فیبروم به چه صورتی است؟
– این بیماری معمولا با جراحی درمان می شود و در موارد خاصی که به دلایل گوناگون مانند ابتلای فرد به بیماری های پیشرفته قلبی- عروقی، دیابت، بیماری های خونی و… امکان جراحی وجود نداشته باشد، از درمان های دارویی استفاده می شود. اما دارویی که سبب درمان قطعی فیبروم شود، وجود ندارد و درمان های دارویی فقط به طور موقت فیبروم را کوچک می کنند. در دارودرمانی با تزریق برخی داروها فعالیت تخمدان ها به طور موقت متوقف می شود و با ایجاد یائسگی، وضعیت مناسبی برای کوچک شدن فیبروم به وجود می آید.

 

همه کسانی که فیبروم دارند با یک روش درمان می شوند؟
– درمان فیبروم های رحمی به عوامل مختلفی بستگی دارد، مثل سن بیمار، اینکه بیمار به سن یائسگی نزدیک است یا نه، شدت و نوع علائم، ترجیح و تمایل بیمار برای فرزند داشتن و مهارت پزشک. روش های مواجهه با فیبروم ممکن است به صورت تحت نظر گرفتن، درمان دارویی، جراحی و بستن شریان های فیبروم به روش آنژیوگرافی باشد.
در مواردی که بیمار علائمی نداشته باشد و شرایط لازم را برای تحت نظر گرفتن داشته باشد، طبق صلاح دید پزشک زیر نظر گرفته می شود و پیگیری و معاینه های دوره ای برای اطمینان از رشد نکردن فیبروم صورت می گیرد. از جمله درمان های دارویی تجویز آمپول هایی است که به صورت ماهانه تزریق می شوند و پس از شش ماه تزریق، اندازه فیبروم تا ۳۰ درصد و اندازه کلی رحم تا ۳۵ درصد کاهش می یابد، هرچند پس از قطع درمان ممکن است اندازه رحم و فیبروم به حالت اولیه برگردد.

 

ضمنا نمی توان به مدت طولانی از این دارو استفاده کرد زیرا عوارضی مانند پوکی استخوان و یائسگی کاذب ایجاد می کند. بنابراین از این درمان ها برای دوره ای کوتاه و با هدف خاصی استفاده می شود. مثلا برای کوچک کردن اندازه فیبروم ها پیش از اقدام به جراحی یا برای فرصت دادن به بیمار تا کم خونی خود را قبل از جراحی جبران کند. همچنین گاهی برای بیمارانی که نزدیک دوران یائسگی هستند از این داروها استفاده می شود.

 

از روش جراحی معمولا برای درمان چه نوع فیبروم هایی استفاده می شود؟
– همان طور که گفتم، فیبروم های ساب سروز کوچک و بدون آزار هستند. بنابراین به جراحی نیاز ندارند و فقط باید کنترل شوند که اندازه آنها تغییر نکند. فیبروم های اینترامورال (که داخل عضله رحم قرار دارند) اگر کوچک باشند و مزاحمتی برای بیمار نداشته باشند، نیازی به جراحی ندارند. اما فیبروم های نوع سوم، که زیرمخاطی یا ساب موکوز نامیده می شوند، معمولا با خونریزی زیاد همراه هستند و باید جراحی شوند، زیرا مخاط رحم که قسمت داخلی رحم را تشکیل می دهد و ماهانه ریزش می کند با تشکیل فیبروم های زیرمخاطی برجسته می شود و فضای رحم را پر می کند و به دلیل دارا بودن رگ های شکننده و ریز باعث خونریزی های زیاد می شود.

درمان های جراحی معمولا به چه صورتی انجام می شوند؟
– یکی از روش ها جراحی باز یا لاپارتومی است که در این روش فیبروم ها به هر تعداد و هر اندازه ای که باشند، برداشته می شوند. روش دیگر جراحی بسته یا لاپاراسکوپی است. در این روش سوراخ های ریزی روی شکم ایجاد می شود و فیبروم ها برداشته می شوند. اما این شیوه برای همه بیماران مناسب نیست و شرطش این است که تعداد فیبروم ها محدود و حداکثر سه فیبروم باشد و اندازه آنها نیز از شش سانتی متر بیشتر نباشد. روش جراحی دیگری نیز وجود دارد که هیستروسکوپی نام دارد. در این روش از طریق واژن دستگاهی وارد رحم می شود و فیبروم ها لایه به لایه برداشته و پاک می شوند.

 

با توجه به اینکه فیبروم ها در سنین مختلف بروز پیدا می کنند، جراحی در سنین پایین ممکن است به بدخیم شدن آنها منجر شود؟
– احتمال بدخیم شدن فیبروم ها بسیار اندک است و برداشتن آنها در سنین پایین به بدخیم شدنشان منجر نمی شود. اگر زنان بالای ۴۰ سال مبتلا به فیبروم شوند و تمایلی به داشتن فرزند نداشته باشند، هنگام عمل جراحی، بنا بر تشخیص پزشک رحم آنها برداشته می شود زیرا معمولا تا ۳۰ درصد احتمال عود فیبروم وجود دارد. اما در زنان زیر ۴۰ سال یا زنانی که با برداشتن رحم موافق نیستند هنگام عمل جراحی فقط فیبروم ها برداشته می شوند.

 

پس به طور کلی فیبروم رحم بدخیم نمی شود؟
– فیبروم های رحمی شایع ترین تومورهای خوش خیم با منشا عضله های صاف هستند. البته به ندرت ممکن است این تومورها بدخیم شوند، اما بررسی ژنتیکی بین فیبروم ها و سرطان های رحم نشان داده است که این سرطان ها نتیجه تغییرات بدخیم در فیبروم ها نیستند، بلکه غده های سرطانی اصولا ماهیت بدخیم دارند.
فیبروم ها در بسیاری موارد طی دوران بارداری و با افزایش تغییرات هورمونی ایجاد می شوند یا فرد در این دوران از وجود آنها مطلع می شود. برخی فیبروم ها از نظر اندازه و موقعیت قرارگیری ممکن است هیچ ناراحتی ای برای بیمار ایجاد نکنند و برحسب اتفاق در سونوگرافی دیده شوند و با مصرف دارو و یا پس از یائسگی نیز خود به خود از بین بروند. به همین دلیل به ندرت دیده شده است که فیبروم رحمی به سرعت رشد کند یا حتی حالت بدخیم و سرطانی پیدا کند.

 

فیبروم در صورت درمان نشدن ممکن است چه عوارضی برای بیمار ایجاد کند؟
– از آنجا که برخی از انواع فیبروم خونریزی ایجاد می کنند، در صورتی که درمان نشوند، باعث کم خونی می شوند. برخی دیگر از فیبروم ها، هرچند به خونریزی منجر نمی شوند، اما اندازه بزرگ آنها می تواند مشکلاتی را در نواحی لگن به وجود بیاورد. مثلا ممکن است به روده یا مثانه فشار وارد کنند و به اختلال دفع منجر شوند یا آنکه باعث مسدود شدن حالب شوند و به ازکارافتادگی کلیه ها بینجامند. به همین دلیل درمان فیبروم بسیار مهم است.

احتمال ابتلا به فیبروم های رحمی در چه زنانی بیشتر است؟
– فیبروم های رحمی در زنان چاق و زنانی که هرگز حامله نشده اند یا اولین حاملگی شان در سنین بالا رخ داده است بیشتر دیده می شود. علاوه بر این، بررسی ها نشان می دهد که مصرف سیگار نیز در بروز این نوع فیبروم ها موثر است. اما در کسانی که بیش از دو حاملگی داشته اند این فیبروم ها کمتر دیده می شود. مصرف قرص های پیشگیری از بارداری نیز ممکن است احتمال به وجود آمدن فیبروم ها را کاهش دهد.

 

این فیبروم ها ممکن است در بارداری تاثیر داشته باشند؟
– در درصدی از بیماران نازا ممکن است فیبروم های رحمی به عنوان دلیلی برای ناباروری مطرح شوند. به خصوص اگر محل قرار گرفتن فیبروم ها زیر لایه مخاطی رحم باشد احتمال باروری کاهش می یابد و برداشتن آن باروری را افزایش می دهد.

 

بعضی زنان هم با وجود داشتن فیبروم باردار می شوند…
– در این زنان احتمال بروز عوارضی چون تداخل در کاشته شدن و رشد تخم لقاح یافته در رحم، اختلال در خون رسانی به جنین از طریق جفت (به دلیل کاشته نشدن تخم در محل فیبروم که خود باعث اختلال در رشد داخل رحمی جنین می شود)، سقط جنین، زایمان زودرس، مرگ داخل رحمی جنین، حاملگی های خارج رحمی، امکان پارگی زودرس کیسه آب، افزایش میزان خونریزی های پس از زایمان، و چسبندگی غیرطبیعی جفت وجود دارد.
آمار ناهنجاری های مادرزادی در  جنین مادرانی که فیبروم رحمی دارند دو برابر زنان دیگر است. البته این جمله بدین معنا نیست که وجود فیبروم موجب ناهنجاری در جنین می شود، بلکه بدین معناست که، براساس آمارهای موجود، در مادر مبتلا به فیبروم، جنین نیز همزمان به ناهنجاری مادرزادی مبتلا بوده است. هنوز علت این مسئله مشخص نشده است، اما برای احتیاط توصیه می شود که زنان دارای فیبروم پیش از تصمیم به بارداری با پزشک خود مشورت کنند.

 

یعنی ترجیحا باید سقط جنین کنند؟
نه. وجود فیبروم به هیچ وجه عمل سقط را الزام آور نمی کند. فقط در زنانی که دارای فیبروم زیرمخاطی (داخل حفره رحم) هستند رشد فیبروم در سه ماهه اول و دوم بارداری می تواند به خونریزی زیاد و سقط جنین منجر شود. در دو نوع فیبروم دیگر خطری جنین را تهدید نمی کند و فقط بزرگ شدن فیبروم ممکن است به روده یا مثانه مادر فشار وارد کند و به اختلال دفع وی منجر شود یا آنکه باعث مسدود شدن حالب شود.

 

پس زنانی که فیبروم رحمی دارند می توانند باردار شوند؟
– بله. البته به تعداد و محل فیبروم های رحم و همچنین نظر پزشک متخصص بستگی دارد. اگر پزشک احساس کند که حاملگی ممکن نیست یا بیمار باردار نشده یا اینکه باردار شده و سقط  کرده یا زایمان زودرس کرده است، در این گونه موارد ممکن است تشخیص دهد که قبل از بارداری ابتدا جراحی صورت گیرد و بعد، با فاصله زمانی مشخص پس از جراحی، به بارداری اقدام شود.

 

وجود فیبروم ها هنگام بارداری ممکن است چه عوارضی ایجاد کند؟
– اگر زنی با وجود فیبروم در رحم باردار شود، به علت تغییرات هورمونی در این دوران (به خصوص در سه ماه اول و دوم بارداری) ممکن است فیبروم هایش بزرگ تر شوند. در این دوران گاه در داخل فیبروم ها خونریزی ایجاد می شود که با درد شدید شکم به صورت حاد و ناگهانی و تب بالا همراه است و در بسیاری از موارد امکان دارد با آپاندیسیت یا کیست پاره شده تخمدان اشتباه گرفته شود و اگر دقت نشود می تواند به جراحی غیرضروری در دوران بارداری بینجامد که عوارض فراوانی از جمله زایمان زودرس در پی خواهدداشت.
در صورت بروز خونریزی در داخل فیبروم در دوران بارداری لازم است بیمار تا زمان کنترل خود به خودی علائم و قطع درد در بیمارستان بستری شود و با مسکن و تب بُر تحت نظر باشد. البته در اکثر موارد به جراحی نیازی نیست. فیبروم های متعدد زیرمخاطی که در داخل لایه داخلی رحم برجسته هستند ممکن است سبب ایجاد سقط در سه ماهه اول یا دوم بارداری شوند. حتی گاهی علت سقط های مکرر (بیش از سه سقط در سابقه بیمار) همین فیبروم ها هستند که در این صورت درمان جراحی و برداشت فیبروم ها قبل از به بارداری مجدد ضروری است.

 

گاهی نیز فیبروم های زیرمخاطی ممکن است به علت کم کردن فضای داخلی رحم باعث ایجاد زایمان زودرس شوند. همچنین فیبروم های بزرگ که در قسمت تحتانی و نزدیکی دهانه رحم قرار دارند ممکن است در ماه آخر بارداری و در هنگام زایمان طبیعی باعث عدم پیشرفت زایمان شوند و به صورت مانعی در راه خروجی جنین عمل کنند که در این صورت انجام عمل سزارین ضروری است.

 

برای کنترل درد در زنان بارداری که فیبروم دارند چه باید کرد؟
– تنها راه کنترل درد به طوری که آسیبی به جنین نرسد استفاده از مسکن تجویز شده توسط پزشک متخصص است. این زنان باید در نظر داشته باشند که خطر زایمان زودرس و زایمان به طریق سزارین و همین طور عفونت های پس از زایمان برایشان وجود دارد و به همین دلیل باید با دقت بیشتری تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند.

 

می توان از به وجود آمدن فیبروم جلوگیری کرد؟
– تاکنون روشی قطعی برای پیشگیری از بروز فیبروم یافت نشده است، ولی برخی موارد چون حاملگی به موقع، انجام ورزش و فعالیت های بدنی، تغذیه صحیح و رعایت بهداشت می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
در صحبت هایتان به جراحی لاپاراسکوپی به عنوان یکی از روش های درمان فیبروم اشاره کردید. ممکن است کمی درباره این روش توضیح بدهید و بگویید در چه زمینه هایی به پزشکان و جراحان کمک می کند؟
– جراحی لاپاراسکوپی از سال ۱۹۷۲ در دنیا انجام می شود. امروز تقریبا هرنوع عملی را که با جراحی باز بتوان انجام داد با لاپاراسکوپی نیز می توان انجام داد. در حال حاضر جراحی هایی مثل کیست تخمدان یا برداشتن رحم به روش لاپاراسکوپی انجام می شود. جراحی های جدیدتر مثل تخمدان و سرطان گردن رحم هم کم کم جایش را در عمل های جراحی به روش لاپاراسکوپی باز می کند.
این روزها لاپاراسکوپی در دمان نازایی بسیار کارآمد شده و درمان مشک لاتی نظیر انسداد و چسبندگی دیواره رحم، IVF یا کاشت تخمک بارورشده از طریق لاپاراسکوپی انجام می شود. این نوع جراحی کم تهاجمی ترین عملی است که به عنوان یک ابزار تشخیصی و اقدام جراحی برای بررسی و معاینه اعضای شکمی و لگنی یا قفسه سینه و سر و گردن صورت می گیرد. با انجام لاپاراسکوپی می توان تکه های بافتی را برای نمونه برداری جمع آوری کرد.

 

این عمل در حوزه زنان کاربرد زیادی در معاینه قسمت های خارجی رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها دارد و به ویژه در مواردی که با استفاده از روش های تصویربرداری تشخیصی (سونوگرافی و توموگرافی رایانه ای) نتوان علت بیماری را تشخیص داد، موارد استفاده زیادی دارد. لاپاراسکوپی در جراحی عمومی برای بررسی اعضای شکمی مثل کیسه صفرا، مجاری صفراوی، کبد، آپاندیس و روده ها به کار می رود.
چرا به لاپاراسکوپی «جراحی با کمترین برش» گفته می شود؟
– این عمل معمولا در بیمارستان و با بیهوشی عمومی صورت می گیرد. جراحی با ایجاد سه سوراخ پنج تا ده میلی متری انجام می شود که معمولا یکی از این سوراخ ها در ناف ایجاد می شود. سپس دستگاهی به نام آندوسکوپ که در نوکش دوربین کوچک و بسیار حساسی تعبیه شده است درون شکم فرستاده می شود و پس از آن گاز دی اکسید کربن وارد شکم بیمار می شود تا شکم باز شود.
از دو سوراخ دیگر ابزارهای جراحی وارد می شود، مثل ابزاری که مانند چرخ گوشت عمل می کند و برای خارج کردن رحم مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر هم یکی از ابزارهای جراحی است که شبیه چاقو عمل می کند و در بیماری هایی مثل آندومتریوز برای ایجاد برش استفاده می شود. با توجه به نوع عمل، دوربین هایی با اندازه های مختلف وجود دارد.

 

تصاویر لاپاراسکوپ در مانیتور به جراح کمک می کند که آناتومی داخل بدن را مشاهده کند و عمل جراحی آسان تر و دقیق تر انجام شود. در لاپاراسکوپی تشخیصی، جراح می تواند نشانه های بیماری را به سرعت ببیند و سپس یا بیماری را با جراحی درمان کند یا درمان دارویی مناسب را انجام دهد. هنگام انجام این عملِ تشخیصی می توان از بافت های موجود در نواحی مشکوک نمونه برداری کرد.

 

هر روش جراحی در کنار مزایایش معایبی هم دارد. این طور نیست؟
– بله. همین طور است. جراحی لاپاراسکوپی نیز همانند دیگر جراحی ها خالی از خطر نیست. اما عوارض این نوع جراحی قابل مقایسه با عوارض جراحی لاپاراتومی نیست و درصد بسیار پاینیی دارد. البته عوارض آن بسته به نوع جراحی متفاوت است. یکی از عوارض لاپاراسکوپی این است که می تواند به عروق خونی و اعضای داخلی صدمه بزند. از عوارض دیگر این جراحی می توان به عفونت محل زخم، که از غیراستریل بودن محیط و وسایل جراحی ناشی می شود، اشاره کرد. مطمئنا تجربه و تبحر جراح نقش مهمی در نتیجه عمل دارد. هرچه جراح ماهرتر باشد، نتیجه عمل موفقیت آمیزتر و عوارض جراحی کمتر است.

 

 هیستروسکوپی چطور؟
– هیستروسکوپی یک روش خیلی خوب برای تشخیص و درمان بیماری های داخل رحم (آندومتر) است. فضای داخل رحم به علت وجود پولیپ یا فیبروم ممکن است دچار خونریزی های خیلی طولانی و شدید شود. قبل از ابداع روش هیستروسکوپی، پزشکان از فضای داخل رحم بی اطلاع بودند و برای پی بردن به بیماری های رحم مجبور بودند کورتاژ تشخیصی انجام دهند. اما با کورتاژ تشخیصی نه می توان پولیپ یا فیبروم ها را برداشت و نه چسبندگی ها را آزاد کرد. با آن روش حتی در مواردی پزشکان در تشخیص و درمان بیماری های رحم دچار اشتباه می شدند. ولی امروزه با دستگاه هیستروسکوپ می توانیم وارد فضای رحم شویم.

 

فضا را ببینیم و بیماری های آن را با دقت صددرصد تشخیص دهیم و درمان کنیم. علاوه بر آنکه با دستگاه هیستروسکوپ می توان پولیپ یا فیبروم را بدون ناز به جراحی بزرگ بیرون آورد، در بعضی مواقع که فضای داخل رحم دچار چسبندگی می شود (که این عارضه ممکن است بر اثر کورتاژهای غیرقانونی یا کورتاژهای خشن یا بر اثر عفونت ها و به خصوص سل به وجود بیاید که در این شرایط، علاوه بر اینکه قاعدگی قطع می شود، بارداری هم اتفاق نمی افتد) می توان به قسمت های داخل رحم دسترسی پیدا کرد و نقاطی را که چسبندگی دارند کاملا آزاد کرد و فضای داخل رحم را بازسازی کرد، به شکی که فرد مورد نظر بتواند به طور طبیعی دوران قاعدگی داشته باشد و باردار شود.

 

با استفاده از دستگاه هیستروسکوپ همچنین در مواقعی که مخاط رحم بیش از حد ضخیم می شود و خونریزی می کند یا زمانی که فضای داخل رحم  دچار سرطان می شود، می توان با هیستروسکوپی مشکل بیمار را تشخیص داد و بهتر راه درمان را در پیش گرفت.
به نظر می رسد لاپاراسکوپی نسبت به گذشته بین زنان از مقبولیت بیشتری برخوردار شده است. دلیلش چیست؟
– به نظر من جدیدبودن و کم تهاجمی بودن این روش جراحی تنها دلایل مقبولیت آن در میان زنان نیست، بلکه بخشی از آن هم به جنبه زیبایی باز می گردد. زیبایی برای زن ها خیلی اهمیت دارد. در این روش چون شکم باز نمی شود و فقط سه سوراخ در بدن به وجود می آید که معمولا یکی از آنها هم ناف است، بیمار خیلی راحت تر است.
 چندی قبل اولین کنگره بین المللی روش های کم تهاجمی زنان و مامایی ایران برگزار شد. ممکن است کمی درباره روش های کم تهاجمی و انواع آنها توضیح بدهید؟
– روش های کم تهاجمی عبارت است از روش هایی که در آنها تشخیص و درمان بیماری با حداقل آسیب به بیمار انجام می شود و هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی از جمله آنهاست. امروزه در دنیا سعی می شود با کوچک کردن جراحی ها بیماران آسیب هرچه کمتری را متحمل شوند. در سایت های معتبر علمی روش های کم خطر اهمیت زیادی دارند. با استفاده از روش های کم تهاجمی نیاز به بستری طولانی مدت وجود ندارد.
در گذشته از عمل های جراحی باز استفاده می شد که این عمل ها وقت گیر بودند و احتمال عفونت را افزایش می دادند و همچنین دوره طولانی درمان و نقاهت در روش های جراحی باز موجب می شد عملکرد شغلی و اجتماعی بیمار مختل شود. اما در روش های کم تهاجمی بیمار عصر همان روز یا حداکثر صبح روز بعد از عمل مرخص می شود.
جراحان زنان و زایمان ایران برای استفاده از روش های کم تهاجمی با چه مشکلاتی رو به رو هستند؟
– قبل از پاسخ به این پرسش باید بگویم که در حال حاضر ۸۶ درصد این جراحی ها در آلمان انجام می شود. جراحان زنان و زایمان ایرانی نیز روش های کم تهاجمی را آموزش دیده و دانش لازم را بری انجام این گونه جراحی ها کسب کرده اند، اما کمبود تجهیزات پزشکی استفاده از این روش های جراحی را در کشور با مشکلاتی مواجه کرده است.
وجود برخی شرایط در کشور تامین وسایل مورد نیاز برای انجام جراحی های کم تهاجمی را سخت کرده است. وسیله های مورد نیاز این گونه اعمال جراحی در آلمان هنگام انجام عمل ظرف مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در اختیار جراح قرار می گیرد. در صورتی که اگر جراحان ایرانی هنگام انجام عمل های کم تهاجمی زنان با مشکلاتی از قبیل شکستن دستگاه رو به رو شوند باید از روش های دیگر جراحی استفاده کنند چرا که در زمینه تامین وسایل مورد نیاز این جراحی ها مشکلات زیادی داریم.

 

جراحی های کم تهاجمی نیازمند استفاده از تجهیزات پزشکی است که تهیه و خریداری این تجهیزات از خارج از کشور هزینه زیادی دارد. اگرچه در حال حاضر این تجهیزات از خارج وارد کشور می شود، اما ضروری است با همکاری شرکت های دانش بنیان این تجهیزات در ایران ساخته شود. علاوه بر این، در حال حاضر جراحی های کم تهاجمی در ایران تحت پوشش کامل بیمه نیست، در حالی که در تمام دنیا این گونه جراحی ها به طور کامل تحت پوشش بیمه و خدمات بیمه ای قرار دارند.
اگر اندازه فیبروم بسیار بزرگ شود موجب ورم کردن معده می شود. طوری که فرد باردار به نظر می رسد. علت دقیق بروز فیبروم نامشخص است اما تحقیقات نشان داده احتمال بروز این عارضه در زنانی که دوران قاعدگی شان زودتر از موعد معمول شروع می شود، بیشتر است. اگرچه استفاده از هورمون های زنانه ارتباط نزدیکی با بروز فیبروم دارد اما قرص های ضدبارداری در این زمینه نقشی ندارند.

یکی از روش های درمانی خوردن غذاهای سرشار از آهن نظیر انواع گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات ریشه ای، حبوبات، و نان های غنی شده از آهن و غلات است. شاید وضعیت شما طوری باشد که پزشکتان، به زغم توصیه به مصرف تمامی این غذاها، قرص مکمل آهن نیز برایتان تجویز کند. زنانی که خونریزی های غیرعادی را در دوران قاعدگی تجربه می کنند دچار کم خونی می شوند. درمان نکردن کم خونی می تواند به رخوت و خمودگی و در بسیاری از موارد به مشکلات قلبی منجر شود.

 

معمولا فیبروم اختلالی در توانایی باروری و بارداری زنان ایجاد نمی کند. اما برخی زنان با داشتن فیبروم حاملگی و زایمان سختی را تجربه می کنند. فیبرومی که بر دیواره درونی رحم رشد کرده باشد در چسبندگی تخمک بارور شده مشکل ایجاد می کند. زنانی که با داشتن فیبروم قصد باردار شدن دارند می توانند با انجام آزمایشی به نام هیستروسالپینگوگرام از وضعیت غیرمعمول رحم و لوله رحم آگاه شوند. فراوادرمانی (اولتراساوند) یکی از راه های تخریب غده فیروم، بدون خطر آسیب رسانی به رحم است. البته عوارض درازمدت این عمل جراحی همچنان در دست بررسی است و برای زنانی که قصد باردارشدن دارند توصیه نمی شود.

 سوالی

غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۹
nilo
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
0
0
سلام من دختر مجردم ۲۵ سالمه دکتر گفته فیبرم دارم چکار باید کنم؟قطرش هم ۶ سانته عملش به باکره بودنم اسیب میزنه؟
مدیر پایگاه دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و زایمان در پاسخ به سوال شما:
توصیه میشود:



در صورت علامت دار بودن مثل
خونریزی شدید و درد می توانید از طریق شکم جراحی شوید در صورت نداشتن علائم نیازی
به جراحی نیست معمولا دختران مجرد با دارو تحت درمان قرار میگیرند



مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۸
0
0
سلام. خواهر من تقریباً یک ساله که کیست تخمدان داشت و قرص ضد بارداری میخورد. الان کیست طرف چپش از بین رفته و کیست سمت راستش 55 میلی متر. توی رحمش هم فیبروم15میلی متر دارن.بنظرتون باید جراحی بشه؟
مدیر پایگاه دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و زایمان:

بستگی به سن شما دارد که آیا در سن بارداری هستید یاخیر فیبروم تا 5
سانت در سن بارداری مشکلی به وجود نخواهد آوردمحتویات کیست هم مهم است همچنین اگر
کیست در حال رشد است پس از چند ماه باید حتما سونوگرافی انجام دهید تا بررسی شود  .آزمایشات مربوط به تومور مارکر را هم حتما
انجام دهید



زینب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
0
0
سلام.خانومی40ساله هستم،رحم میوماتوز دارم یه کیست4سانتی هم توی تخمدان سمت راست دارم،درحال حاضربه مدت3هفته خونریزی ولکه بینی دارم به نظرشما نیازبه جراحی دارم؟؟
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و زایمان


با توجه به اندازه کیست احتمال زیاد با مصرف دارو و قرصهای جلوگیری از بارداری به مدت چند ماه  برطرف شده و نیازی به
جراحی نیست ولی حتما باید معاینه انجام دهید و از لحاظ اندازه رحم و اندازه کیست
بررسی شود



باران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
0
0
سلام، من ۳۰ سالمه و ۳ ساله متاهلم، بچه ندارم و فعلا تمایلی به بچه دار شدن ندارم، بعد از سونوگرافی فهمیدم که یک فیبروم ۳سانتی در رحمم هست و دکتر بهم گفت که بهتره زودتر بچه دار بشم، با توجه به اینکه من الان آمادگی شو ندارم، حدودا چقدر وقت میشه حامله شدن را به تعویق انداخت؟
مدیر پایگاه

دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و زایمان



 



شما باید هر 6 ماه یکبار سونوگرافی را تکرار کنید در صورتیکه فیبروم شما در
حال رشد است باید زودتر اقدام به بارداری کنید



پرستومنصوری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
0
0
سلام خستە نباشیدمن28سالمە مجردم.چندسال ازشدت کلیە دردوتکررادرار رنج میبردم هرچه سونومیدادم هیچی نشون نمیداد.بالاخرە امسال گفتن فیبروم رحم دڵرم اونم دوتا.دکترگفت مشکلی نیست برید6ماه بعدبرگردیدفقط2بستە مفنامیک اسیدتجویزکردن.ولی من همچنان ازکلیە دردوتکررادراررنج میبرم خیلی نارحتم ازینکە مشکلی برام پیش بیاد.لطفاراهنمایی ام کنید.درضمن خونریزی قاعدگیمم منظم هست وزیادنیست.ممنون میشم..
مدیر پایگاه باسلام
حتما موضوع را پیگیری کنید ودرصورت تمایل به متخصص دیگری مراجعه کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
0
0
سلام دوره درمان فیبروم سه سانتی چقدره؟
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و زایمان


پاسخ:این اندازه کیست معمولا نیاز به جراحی ندارد و بعد از
دوران یائستگی خود بخود کوچکتر می شود ولی بهتر است هر چند ماه یکبار سونو گرافی
انجام شود تا اندازه کیست مشخص شود که آیا رشد کرده یا خیر



ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
0
0
سلام دختری ۳۱ساله ومجرد هستم و خونریزیم تا۳هفته ادامه داشت و لکه بینی راشتم سوتو انجام دادم نشون دادسمت چپم فیبروم ۵۳در۴۴دارم برا درمانش دارومصرف میکنم نیاز به جراحی هست؟
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان و درمان ناباروری:


چون شما محرد هتید و
تغییرات هورمونی ندارید و در آینده می خواهید باردار شوید به شما توصیه جراحی نمی
شود فعلا دارو مصرف کنید تا بعد از از ازدواج مجدد تحت نظر متخصص  باشید و سپس اقدام به بارداری کنید



عسل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
0
0
سلام.من ۲۳سالمه مجردم،پریدم نامنظمه سونو انجام دادم تخمدان تنبل و پر از کیست ریز که گفتن ارثیه راهی برا درمان قطعی هست؟
ممنون از راهنماییتون
مدیر پایگاه باسلام
شما باید تحت نظرمتخصص زنان باشید تا با دارو ودرمان مناسب کیست ها برطرف شود اما این موضوع را نباید بدون درمان گذاشت
شهدا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۱
0
0
من دوکیست ۲۶میلی متر و ۸میلیمتر دارم و۴۰ ساله هستم باید چکار کنم
مدیر پایگاه

دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و درمان ناباروری :


سونوگرافی را مجدد تکرار کنید و آزمایشهای تکمیلی
رو انجام بدید  اگر کیستتون بزرگتر شده
باشه و نیاز به جراحی پیدا کنه مشخص خواهد شد.این اندازه کیست خطر ساز نیست



زري عليخواه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۲
0
0
سلام من 46 سال هستم . فيبروم ريز رحمي دارم كه باعث شده دو سه ماه يك بار پريود شوم و وقتي پريود مي شم در ماه دو دفعه پريود مي شوم. مثلا هفته گذشته دوشنبه پاك شدم و دوباره اين هفته پريود شدم
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان و درمان ناباروری


با توجه به سنتان حتما از لحاظ هورمونی بررسی شوید و سایز
و تعداد فیبرومها مشخص و طبق آن از طریق درمان دارویی یا جراجی درمان انجام خواهد
شد که قطعا درمان دارویی در مرحله اول خواهد بود



نیلوفر وقاری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۸
0
0
من 24 سالمه و مجرد هستم،فیبروم اینترامورال 5 سانتی متری در جسم رحم دارم،دکتر زنان رفتم گفتن فعلا نیازی به عمل نیست،ولی داروییم بهم ندادن،به نظرتون نباید دارویی مصرف کنم که رشد متوقف بشه؟
مدیر پایگاه

 



دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و درمان ناباروری

فیبروم زیر 6 سانتی نیازی ندارد



مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۲
0
0
سلام من یه فیبروم 9سانتی دارم بعضی از وقتا. هم درد دارم هشت ماه پیش کورتاژتشخیصی انجام دادم خونریزی فعلا ندارم ولی دکترم گفته باید عمل کنم نظرتون چیه
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و درمان


بسته به سن بیمار این علائم
متفاوت است و اینکه آیا تمایل به بارداری دارید یا خیر باید سونوگرافی را تکرار و
در صورت رشد فیبروم با توجه به نظر متخصص در صورت نیاز جراحی انجام شود



فرشته
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
0
0
سلام خسته نباشید
الناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
0
0
سلام من 35 سالم نامزدم ،دوتا فیبروم دارم یه میوم 17 mm در سابسروزال و یه میوم 15 mm در اینترمورال که باعث خونریزی شدید ماهانه میشه سوالم اینکه این میوم باعث نازایی میشه چون نامزدم تک فرزند هستم نگرانی زیادی دارم لطفن راهنمایی کنید ممنون
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و درمان ناباروری


 




خیر فیبروم به این ابعاد باعث ناباروری نمی شودو قابل درمان هست



شادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۶
0
0
سلامن من22سالمه ومجردم پریودیم خیلی نامنظمه چن بارم رفتم دکتر سونودادم آزمایش دادم میگه چیزی نیس میشه راهنماییم کنید
مدیر پایگاه باسلام
شما باید به متخصص باتجربه مراجعه نمایید تا درمان شوید
شيما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۷
0
0
سلام وقتتون بخير
من ٣٠ساله مجرد،به علت تكرر ادرار و درد كليه و ورم شكم دو سونو انجام دادم كه فيبروم ساب سروزال ٧٠ * ٩٠ در فوندوس گزارش شده،هنوز به متخصص مراجعه نكردم پيشنهاد درماني شما چي هست ممنون ميشم راهنمايي فرماييد
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخزاد متخصص زنان و درمان ناباروری


احتمالا نیاز به جراحی
دارید که قبل از آن با مراجعه به متخصص از آمپولهای مخصوص جهت تسهیل در این کار
باید استفاده کنید



الی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۷
0
0
سلام خانم دکتر .لکه بینی دارم در حالی که چهاردهم مرداد پریودم تموم شد.زخم دهانه رحم هم دارم.تکرر ادرارم زیاده.هر دکتری میرم میگن بخاطر عفونت.علت این لکه بینیم چی میتونه باشه.؟؟ایا ممکن فیبروم رحم داشته باشم؟؟
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و درمان ناباروری



حتما
برای تکرر ادرار  آزمایش کشت ادرار انجام
شود و برای مشخص شدن فیبر از طریق سو نو گرافی مشخص خواهد شد



ضمنا زخم دهانه رحم باعث لکیه بینی می شود
شادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
0
سلام خسته نباشی من22سالمه ومجردم پریودیم خیلی نامنظمه آزمایش دادم تیروئیدم7.08نشون داده وپرولاکتینم هم70.2 نشون داده خواستم بدونم مشکلی هس میشه راهنماییم کنید
مدیر پایگاه

دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و درمان ناباروری


کیت ها باهم متفاوت هستند اگر کیت مورد نظر  رو 25 بوده و الان رو 70 هست بالا هست و باید
تحت نظر متخصص دارو مصرف کنید تا هورمونهاتون تنظیم و بعد از ان قاعدگتیتونم منظم
خواهد شد



مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
0
0
سلام من چهارسال قبل فیبرم 9سانتی داشتم که جراحی کردم الان ترس دارم که دوباره فیبرم داشته باشم 36سال دارم متاهلم یک فرزند دارم ترس سقط دارم تا حالا دو تاسقط داشتم یکی قبل جراحی یکی بعد راهنمایم کنید با تشکر
مدیر پایگاه دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و زایمان و درمان ناباروری


حتما زودتر اقدام به دنیا آوردن فرزند دوم بنمایید چون
احتمال عود فیبرم وجود دارد





ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
0
0
با عرض سلام من یک سال کمر درد دارم و میزنه ب پهلوی راستم کمرم خیلی درد میکنه یک فیبروم ۴ سانتو نیم دارم میشه از فیبروم باشه
مدیر پایگاه باسلام
بهتراست به متخصص زنان مراجعه نمایید تا چکاب شوید
کلثوم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
0
0
سلام خانم دکتر 60سال سن دارم در سونوگرافی مشخص شده یک توده هیپواکو با حدود مشخص 39 *47میلمتر در جدار خلفی رحم دارم که فیبروم ساب سروز استایا نیاز به جراحی دارد با تشکر
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



 



اگر در سنهای پاین تر هم داشتید و الان اندازه کوکتر شده باید مورد
درمان دارویی قرار گیرید ولی اگر این مساله تازگی برایتان پیش آمده نیاز به جراحی
دارید ام آر آی هم انجام دهید تا خوش خیم و بدخیم بودن مشخص شود



فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
0
0
سلام، لطفا کمکم کنین، 27 ساله و مجردم، الان 6 ماهه درد شدید در ناحیه پایین و چپ شکم دارم، که روزهای اخر پریودیم به بعد بسیار شدید و ناتوان کننده است، سونوگرافی های زیادی انجام دادم که میگفتن اندومتریوز و در سونوی رکتال گفتن فیبروم دیواره خارجی رحمم، سوالم اینه فیبروم اینقد درد داره؟ با هیچ مسکنی هم اروم نمیشم
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری

بله آندومتریوز دردهای شدیدی ایجاد می کند که باید
مسکن و شیافهای قوی استفاده کنید استفاده از قرصهای ضد بارداری هم میتواند تاثیر
خوبی داشته باشد

فرزانه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۸
0
0
سلام دختر ۲۰ساله هستم نامزد هیچ علاعمی نداشتم قاعدگی کاملابه موقع فقط دوساعت اول درد داشتم که با ایپوپروفن ۲۰۰حل میشد چندروز پیش برای تکرر ادرار ازمایش دادم و گف عفونت ادرار داری و بهم قرص داد و ۲روز بعد مصرف قرص درد عجیب شکم گرفتم و فهمیدم بعد سنو فیبروم ساب سروز ۷سانتی دارم الان درد دارم ولی دردی که ضعیفه و هنوز دکتر برای درمان فیبروم اقدام نکرده و گفته اول با سفیکسیم عفونت ادرار از بین بره و من هرروز بهتر میشم ایا نیاز به عمل هس
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان و زایمان



به شما توصیه می شود طبق توصیه پزشکتان عمل کنید و بعد از اولین قاعدگی
مجدد سونوگرافی را انجام دهید تا اندازه ساب سروز بررسی شود اگر تغییری نکرده بود ممکن است نیاز به عمل جراحی پیدا کنید  ((به
طور کل در این موارد متخصصان زمان انتظار می گذارند گاهی هم خارج از رحم بوده و
نیازی به جراحی ندارد )



دردهای شکمی هم احتمالا  به علت عفونت ادراری برای شما پیش میاید



فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۱
0
0
با سلام ؛ من یک عدد میوم اینترا مورال 53 در 57 میلی متر در میومتر میانی دارم ضمنا ضخامت آندومتر در قسمت فوقانی 2 میلی متر است . در آزمایشی که ماه پیش انجام دادم میزان هموگلوبین یا HGB خونم 8.3 بود که با مصرف دو قرص آهن در روز طی یک ماه در آزمایش جدید میزان آن به 10.9 رسیده ضمنا اندازه میوم در دو سونو گرافی متوالی در حد 5 میلی متر متفاوت بود که پزشک گفتند مربوط به خطای اندازه گیری است . 48 سال سن دارم به نظر شما جراحی هیسترکتومی نیاز دارم یا با دارو میتوان کنترل نمود؟ ضمنا خونریزی شدید در دوران پریود به شکل لخته های خونی بزرگ دارم . متشکرم .
مدیر پایگاه

دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان و زایمان
 



اولین کاری که به شما توصیه می شود تحت نظر متخصص حداقل سه دوره آمپول دکاپپتیل
یا دیفرلین هر 28 روز یکبار تزریق شود اگر تغییری ایجاد نشد توصیه به عمل حراحی می
شود




معصومه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
سلام
من هفته ۱۵ بارداری هستم
یک هفته پیش با دل دردهای وحشتناکی روبرو شدم که بعضی وقتا زیر دلم بود و بعضی وقتا پهلوی سمت راست به شدت تیر میکشید و اصلا قطع نمیشد...بعد از سونوگرافی متوجه شدم دو تا فیبروم دارم که خارج از رحم هستند و یکی ۶سانت و اون یکی ۲ سانت هست
شیاف پروژسترون و ایزوکسی پورین استفاده میکنم ...دردهام کمتر شده ولی قطع نشده
چه راهی برای قطع دردها هست
واینکه برای جنین خطرناکه؟
مدیر پایگاه

دکتر
فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



این درد ها به خاطر وجود فیبروم هست که در سه ماهه اول بزرگ می شوند بهتر است درمان با شیاف پروژسترون را ادامه دهید
ياسمين شريف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
0
0
سلام.خسته نباشيد،من ٢٩سالمه،متاهل هستم و حدود شش سال هست ازدواج كردم،قبلا فيبروم رحمي ١٥.١٥ ديواره خلفي سگماني تحتاني داشتم و شش ماه قبل به خاطر درد زيرشكمي شديد،دوباره سونو و ام ار اي دادم تشخيص دوتا فيبروم داده شد با ابعاد ٢٧.٣٣م م و ١٥.١٥،اما همچنان تكرر ادرار و درد شديد زير دل دارم كه بي تابم ميكنه،نميدونم بايد چكار كنم آيا نياز به جراحي داره ؟
مدیر پایگاه

دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان و زایمان و درمان ناباروری


توصیه می
شود برای اینکه برای بارداری برایتان درد سری پیش نیاید به فیبروم در این ابعاد
دست نزنید و برای مساله تکرر ادرار حتما به متخصص کلیه مراجعه و یک تست کشت ادرار
انجام دهید



پونه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۹
0
0
خانمی که فیبروم رحمی دارد .از نظر مقاربت ونزدیکی کردن .مشکلی پیش نمی اید؟
مدیر پایگاه




دکتر
فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری




بستگی به سایز و محل قرار
گرفتن فیبروم دارد ولی فیبرومی که روی رحم قرار دارد مشکلی پیش نمی آورد



فاطمه ر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
0
0
سلام خسته نباشید من33سالمه متاهلم2 تابچه دارم پریودکه میشم خونریزی شدیدهمراه بالخته ودردزیردل پهلوهاموکمردرد دارم چندماه پیش سونو دادم (میوم ساب سروزال به ابعاد 28*26درسمت راست فوندوس رحم دیده شده) دکترمتخصص زنان گفتن کاری نمیشه کردخیلی کوچیکه فقط واس کم شدن خونریزیت باید مفنامیک بخوری.به نظرشمامفنامیک ومن چن وقت باید بخورم واقعا هیچ راهی واسه کوچک شدن یاازبین رفتنش وجود نداره
مدیر پایگاه دکتر
فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری


برای خوردن مفنامیک اسید محدودیت زمانی وجود ندارد ولی شما مینوانید 3
تا 6 ماه قرصهای ضدبارداری را مصرف کنید تا از حجم خونریزی کم شود




محبوبه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
0
0
سلام ۲۸سالمه تاحالاسه دفعه عمل فیبروم انجام دادم بعداز۹سال باردارشدم وزایمانم هم زودرس بود اما بعد از زایمانم خونریزی شدیدداشتم تاچهارماه بعد عمل کردم اما بعد از ۶ماه که رفتم دکتر دوباره سونو ازم گرفت گفت دوباره رحمم پر ازفیبروم هس وبایدرحمم رابردارم میخواستم ببینم اگه رحمم رابردارم مشکلی برام پیش نمیاد چون سنم زیر ۳۰هست لطفا کمکم کنید
مدیر پایگاه دکتر شهره بهروزی  متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



میتوانید
از روشهای جایگزین مثل سوزاندن جداره رحم یا دستگاههای آی یودی جدید که در بسیاری
از بیمارستانها وجود دارد استفاده کنید و رحمتان را برندارید




frzn
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۵
0
0
با سلام و خسته نباشید
من ۳۴ سالمه.هفته ۳۱ بارداری هستم.
بعلت درد زیاد و مداوم زیرشکم سمت راست در سونوگرافی مشخص شد که فیبروم خارج رحمی ب قطر ۵۰ میلیمتر دارم.
دکترم جهت رفع در قرص مسکن و آمپولی جهت پیشگیری از زایمان زودرس تجویز کرده اند.
این فیبروم چجوری درمان میشه و آیا برای جنین مشکل ایجاد میکنه؟
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری

معمولا میوم کوچیک مشکلی برای زایمان پیش نمی آورد
میوم های بزرگ ممکن است منجر به سقط یا زایمان زود رس شوند توصیه می شودمدام تحت نظر متخصص بوده  بعد از
زایمان تحت درمان طبی قرار گیرید
فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۷
0
0
با سلام وخسته نباشید
من چهل وپنج سالمه و مجردم اما پری یدیم همراه با خونریزی زیاد هست و سونو انحام دادم یک ی سالونیم پیش فیبروم داشتم نزدیک به چهار سانت اما الان تعداد زیاد شده و بالای ۶است بعضی از دکترها میگن با امپول و دارد کنترل میشه بعضی ها میگن نه عمل باید انجام داد تکلیف چیه؟ممنون
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری


توصیه میشود با توجه به اینکه مجرد هستید  در وهله اول اقدامات دارویی انجام دهید



فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۷
0
0
با سلام وخسته نباشید
من چهل وپنج سالمه و مجردم اما پری یدیم همراه با خونریزی زیاد هست و سونو انحام دادم یک ی سالونیم پیش فیبروم داشتم نزدیک به چهار سانت اما الان تعداد زیاد شده و بالای ۶است بعضی از دکترها میگن با امپول و دارد کنترل میشه بعضی ها میگن نه عمل باید انجام داد تکلیف چیه؟ممنون
پونه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
0
0
باسلام من چهل ودو ساله ومتاهل ودارای یک فرزند سالها قبل بعلت داشتن فیبروم کورتاژشدم سالهای متمادیست دچارپری یدهای نامنظم هستم ودراین چند ماه اخیر در دوره عادت ماهیانه خونریزی بطور کامل قطع واین امر مرا مظطرب کرده ضمنا دارای تیروید کم کار هستم.ممنون از گروه شما
واین
الهام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
0
0
سلام من 30دسالم بعدازیک دوره کمردرد باعث شد ماهی دوبارپریود بشم آیا این ربطی به فیبروم رحمی مربوط میشه.
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری

کمردرد
ربطی به اینکه دوبار قاعده شدید ندارد علائمی مثل استرس هم می تواند باعث به وجود
آمدن این مساله شود برای موضوع فیبروم باید سونو انجام شود فیبروم بزرگ می تواند
این مساله را به وجود آورد
سمیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
0
0
سلام من 34 سالمه.چهار بار سزارین کردم .دوساله لوله بندی کردم بعداز لوله بندی پرویدیم به همریخته و خونریزیمم زیاده و خون لخته ای شده ایا ممکن من فیبروم رحمی داشته باشم.
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



باید
حتما سونو گرافی انجام شود احتمال اینکه این خونریزی ربطی به بستن لوله های شما
نداشته باشد هم وجود دارد



ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
0
0
با سلام و احترام. ممنون میشم راهنماییم کنید. ۳۲ سالمه و مجردم. در فاندوس رحم ساب سروزال پدانکوله دارم. ۵ سانتی متر. چند وقت پیش یهو درد خیلی زیادی گرفت تو اون ناحیه و بعد سه ساعت خوب شد.البته دیگه تکرار نشد. الان من اقدام درمانی لازمه انجام بدم؟ ممنون
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



این
دردها در افرادی که این میوم را دارند هر یکسال یکبار طبیعی است و نیاز به اقدام
خاصی نیست با توجه به اینکه مجرد هم هستید توصیه میشود دستکاری نکنید



مهسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
0
0
من طی انجام سونو متوجه شدم دوفیبروم به سایزهای 10 سانت و 7 سانت ساب سروزال دارم.که یک مدتیه دردهای سوزنی تو قسمت چپ شکمم هست و به کمرم میزنه .33 سالمه و متاهل و بچه هم ندارم . خواستم ببینم ایا جای نگرانی داره و باید جراحی بشم
مدیر پایگاه
در صورتی که فیبروم همراه درد و خونریزی باشد حتما باید تحت نظر متخصص تحت درمان دارویی و یا عمل جراحی قرار بگبرید سایز فیبرومتون نیاز به بررسی بیشتر دارد و نباید نسبت به آن بی تفاوت باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
0
0
من خانم 37سال سن دارم دوماهه که عادتم بهم ریخته یعنی در یک ماه دوبار عادت میشم ورزش هم میکنم الان که سونو کردم به من گفتن فیبروم 10 تا 15ساب سروز در قدام جسم رحم مشاهده شده کمکم کنی چ کار کنم با تشکر
مدیر پایگاه دکتر
فرشته دانشمند متخصص زنان و زایمان و درمان ناباروری


اگر 10
تا 15 سانتی متره نیاز به جراحی داردمشخص نکردید سانتی متر یا میلیمتره




زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
0
0
سلام من 21سالم،الان دوهفته میشه سمت چپ شکم پایین درد میکشم درست بعد پریودم اینجوری شدم الان هنوزم لکه خون میاد من پریودم 7روزه تموم میشد بعد دستشویی میرم لگنم درد میکنه خودم هم ازدواج کردم دوتا بچه دارم سزارین هستم لطفا راهنمایی کنید من چیکار کنم
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
0
0
سلام من 21سالم،الان دوهفته میشه سمت چپ شکم پایین درد میکشم درست بعد پریودم اینجوری شدم الان هنوزم لکه خون میاد من پریودم 7روزه تموم میشد بعد دستشویی میرم لگنم درد میکنه خودم هم ازدواج کردم دوتا بچه دارم سزارین هستم لطفا راهنمایی کنید من چیکار کنم
سحر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
0
0
من۲۳سالمه میوم ساب سروزال به ابعاد۴۱/۲۷میلی متردارم خواهشازودجواب بدیدمتهل هستم دردشدیدکمردارم باحالت تهوع وخونریزی نیازبه جراحی دارم؟؟؟
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



این میوم با این اندازه ایجاد درد و خونریزی نمی کند علت را بررسی
کنید مشکل جای دیگری است

شمیم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
سلام وعرض ادب
۳۹ ساله و مجردم. ۴ ماه قبل به دلیل دردی که داشتم به پزشک زنان مراجعه کردم و دکتر تشخیص فیبروم به اندازه ۵۴×۴۴ رو دادن. پزشک اول با توجه به مجرد بودنم عدم نیاز به عمل جراحی رو پیشنهاد دادن. اما اخیرا به دلیل درد زیادی که داشتم به دکتر دیگری مراجعه کردم. ایشون نوبت عمل برای ۳ ماه دیگه رو برام پیشنهاد و قرص سیپروترن کامپاند نیز برای جلوگیری از رشد فیبروم تجویز کرد. آیا استفاده از این قرص و همچنین عمل رو توصیه می کنید؟
مدیر پایگاه دکتر فرزانه فرخ زاد متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری


عمل جراحی توصیه نمیشود فیبروم شما بسیار کوچک
است
احتمالا علت درد فقط فیبروم نیست  دلایل دیگر را هم بررسی کنید تحت نظر متخصص از آمپول دیفرلین هر 28 روز
یکبار استفاده شود

مرضیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
0
0
سلام.دختر مجرد ۳۶ ساله هستم.قاعدگی متظم بود.مدتی بیشتر از ده روز تا بیست روز خونریزی داشتم سونوگرافی رفتم فیبروم رحم۴۲mm داری.رفتم دکتر سه بسته قرص روکین دادند.از اون موقعه تا حالا قرص خوردم سه ماهه خون بند نیومده.دوباره سونوگرافی دادم.گفتند ۴ فیبروم داری بزرگترین ۴۶mmهست؟علت افزایش تعداد قرصها بوده؟چه کار کنم؟تراخدا راهنماییم کنید.خدا خیرتون بده
ناشناس
|
United States
|
۰۲:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
0
سلام،،مادر من ۵۰سال سن داره،،دوسال پیش میوم به اندازه ی۳۳میلی داشت که منجر به قاعدگی های سنگین میشد و خونریزی زیاد داشت،،کوتاژ تشخیصی انجام داد که مشکلی نداشت ،،مدتی قرص مجسترول مصرف کرد،،الان مدتیه که مادرم درد شکمی داره،قبلا درد نداشت و تنها مشکلش خونریزی بود،، این درد نشانه ی چی می تونه باشه،،خیلی نگران وضع مادرم هستم لطفا راهنمایی کنید
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصصص زنان ، زایمان و درمان ناباروری



سونوگرافی واژینال در ایشان حتما انجام شود تا از لحاظ زخم و تخمدان
ها بررسی انجام شود

سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
0
0
سلام من متاهل هستم یه بچه دارم الان حدود چهار ساله جلوگیری ندارم . دکتر رفتم گفتن یه فیبروم بین یک تا ده میلی متر دارم داخل رحم ب نظر تون ممکنه دلیل نازایی من همین باشه چون هیچ مشکل دیگه ای نداشتم حتی عکس رنگی رحم انجام دادم لطفاً راهنمایی کنین ممنونم
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری


 



نازایی شما ربطی به این فیبروم ندارد
فیبروم باعث سقط جنین میشود باید از روشهای لاپارسکوپی و
هیستروسکوپی‌ استفاده نمایید




ليلا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
0
0
با سلام خانمي ٣٢ ساله هستم و در هفته ٢٤ بارداري قبل از بارداري فيبروم ساب سروزال٣ و اينترمورال ٦ سانتي در ناحيه تحتاني رحم داشتم الان در هفته ٢٤ سايز ساب سرورال به ٦ و اينترمورال به ٨ سانت دررسيده .حدود ده روز هست كه درد شديدي در ناحيه زير شكم دارم و استراحت مطلق دارم ولي هيچ بهبودي نداشتم دكترم هم اجازه استفاده از مسكن رو به من نميدن.آيا راهي براي بهبود هست،؟و آيا نگران زايمان زودرس باشم يا نه؟
مدیر پایگاه دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری



 



معمولا
این مساله باعث زایمان زود رس نمیشود و بعد از زایمان هم فیبرومها از بین میروند
مصرف استامینوفن برای کاهش درد مشکلی به وجود نمی آورد

انجل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۱
0
0
سلام 28سالمهو متاهل ک در اولین بارداریم جنین از هفته8ب بعد رشدنکرده و سقط شده. یک میوم 21میلی دارم ودرد مداوم سمت راست پایین شکم دارم ایا میوم میتونه دلیل رشد نکردن جنین باشه.یا دردهای سمت راست شکمم؟
مدیر پایگاه باسلام
بله می تواند یکی ازدلایل باشد
اما بهتراست برای بارداری کامل وسالم تحت نظرمتخصص زنان باشید
مارال
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۸
0
0
آیا تزریق یک بار آمپول دکاپیتیل باعث یائسگی موقت میشود ؟
ن ک
|
Russian Federation
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۸
0
0
با سلام...من ۲۶ ساله و مجرد هستم. چند سالی هست که دچار لکه بینی بین دو قاعدگی هستم...چند بار سونوگرافی انجام دادم که چیز خاصی نشون نداد اما در سونوگرافی آخر گفتن توده اکوژنی در رحم دیده میشه که میتونه ضایعات پولیپوئید باشه و قرص دوزلست تجویز کردن تا دوماه بعد دوباره سونوگرافی انجام بشه...آیا با قرص قابل درمان هست یا نیاز به جراحی وجود داره؟
مدیر پایگاه
باسلام
فعلا به توصیه های دارویی متخصص زنان عمل کنید تا پس ازپایان درمان نتیجه را ببینید
هستي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
0
0
با سلام ممنون از وقتي كه ميزاريد خانم دكتر من ٢٩ سالمه و متأهلين در روز دوم بارداري دردهاي وحشتناكي دارم كه پس از سونوگرافي مشخص شد يك ميوم ساب سروزال ١٦ م م در ديواره قدامي دارم ضخامت آندومتر هم ٦ م م دكترم تنها بهم قرص هاي مسكّن داد و گفت بايد سريع بچه دار بشم اما ما اصلا به هيچ عنوان الان آمادگي بچه دار شدن. رو نداريم و اين باعث اختلاف زيادي بينمون شده ميشه لطفا راهنماييم كنيد آيا ميشه با دارو يا نكاتي چند سال ديگه بچه دار بشم؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۵
0
0
سلام. من31سالمه ومجرد هستم پارسال تو سونوگرافی مشخص شد یه میوم با اندازه11 سانتی متردارم، به دکترهم مراجعه کردم ،الان مجدد سونوگرافی کردم اندازه میوم14سانت شده،چیکار کنم حتما باید جراحی کنم یا راه دیگه ایم هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
0
0
من ۳۴ سالمه یکتا فیبروم ساب سروزال دارم در جدار خلیفه تنه رحم ۱۳ سال هست اقدام به بارداری کردم دیانت فیبروم ۳۰سانت هست میتونم ای وی اف کنم هیچ خطری پیش نمیاد راهنمای کنید
مرجان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۹
0
0
سلام ۲۴ سالمه و مجردم ـسه ماه پیش بدلیل دردهای شدید کمر و مثانه متوجه وجود فیبروم خارج رحم ۶ سانتی شدم ک بعد سه ماه شده ۸ سانتی متر نظر دکترم جراحی هس چون میگه رشد سریعی داره شما چی رو پیشنهاد میدین ؟؟؟؟
مدیر پایگاه
دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ، زایمان و درمان ناباروری
البته رشد سریع یعنی حدودا ۲ برابر بشه ولی اگر علامت دارید یکی از مواردی است که بهتر است عمل کنید البته قبلش ام آر آی  انجام دهید
مينا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۷
0
0
سلام ٢٧ سالمه و متاهل.با داشتن خونريزي شديد متوجه شدم فيبروم ٤٥*٤٢ ساب موكوزال دارم دكتر اول قرص دزولست تجويز كردن چون خون ريزيم قطع نميشد قرص اچ دي تجويز كردن.من به دلايلي اصلا قصد باردار شدن تا ٤ ، ٥ سال ندارم ميخواستم بدونم مصرف دارو براي دراز مدت امكان پذيره يا عمل كنم فيبروم رو بردارم بهتره؟؟شما چي توصيه ميكنيد خيلي ممنونم
مدیر پایگاه
دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری:
 اگر خونریزی زیاد دارید باید ابتدا چند ماه دارو استفاده کنید که کوچکتر شود و بعد عمل کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۲
0
0
سلام خسته نباشید من ۵۰ سال دارم چندسال درگیرفیبرم هستم چندباربادارودرمان کردم اما امسال خونریزی شدیدهمراه باورداشتم که مراجه کردم به دکترم و برام سنونوشتن گفتن فیبرمت خیلی زیادشده یعنی تورحمم پخش شده وتوسعه کرده که رحمم روبردارم الان نمیدونم چه کارکنم چون تازگی احساس میکنم کلیه هام هم دردمیکنه من گفته بودم چون یائسگیم نزدیکه دیگه جراحی نکنم ممنون میشم راهنماییم کنید تشکرازشما
سوزان
|
United Arab Emirates
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۴
0
0
سلام من متاهل هستم ٣٠ساله هستم درد كمر وشكم پشت درد خيلي دارم سونو انجام دادم جوابش يك ميوم ١٥mmداشتم ودكتر ازم هم نمونه گيري رحم هم كرد جواب
مدیر پایگاه سلام.نمونه همان پاپ اسمیر هست که همه ی خانمها انجام میدن.ارتباطی بامیوم ندارد.سایز میوم هم خیلی کوچک هست مشکل خاصی نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۰
0
0
سلام 17سال فیبروم دارم 14بارعمل کردم 2بارشکم12بارواژن بازم3تاتوی واژنم است همچمان درحال رشد 48سال سن دارم احساس سنگینی می کنم سرپامی مونم رو ه ام دردمی گیره راهنمایی هرروش آسان کم درد خلاص ش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۰
0
0
سلام 17سال فیبروم دارم 14بارعمل کردم 2بارشکم12بارواژن بازم3تاتوی واژنم است همچمان درحال رشد 48سال سن دارم احساس سنگینی می کنم سرپامی مونم رو ه ام دردمی گیره راهنمایی کنیدهرروش آسان کم درد خلاص شوم حدود20سال رحم درآوردم من ازدنیا بیزارشدم هیچ.که جواب درست تا به امروز به من ندادلطفا هرمقاله ای که کمکم کند تا به درمانش برسم برام بفرستید دخترم هنوز ازدواج نکرد به فیبروم مبتلا شده دارم خفه می شم برای چلوگیری ازرشد ش قرص تامیکسیفن مبخورم احساس می کنم دارم خودموگول می زنم چون فایده ای نداره کلیه داغون ادرام بند می یاد راه مدفوع بسته میشه مشکلات زیادی برام ایجاد کرده لعنت بر فیبروم خسته ام کر ده بیارستان پارس عمل کردم
مدیر پایگاه
 دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ، زایمان و درمان ناباروری:

سلام حتما به پزشک مراجعه کنید و معاینه واژینال شوید اگر پس از نزدیکی بوده گاهی از خشکی واژن می باشد
مهری احمدیان زاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۸
0
0
باسلام‌
بنده دارای سه فیبروم ۵سانته ودو ۴سانته ویک پلیپ ویک کیست وهنگام عادت ماهانه دارای خونریزی شدید هستم به طوری که اهن بدنم بسیار پایین امده وطبق ازمایشات انجام شده پلاکت خونم بسیار پایین امده.
نظر وفرموده ی شما چیست؟
ممنون میشم پاسخ بدید.
مدیر پایگاه سلام.دراسرع وقت به متخصص زنان مر اجعه کنید.باتوجه به شرح حال تصمیم گیری انجام می شودواحتمال دارد گزینه ی جر احی وبرداشتن میوم را درنظر بگیرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
0
0
سلام من فیبروم دیروز درآوردم حالا درد شید دارم هم تب دارم بیا چکار کنم
فاطمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
0
0
خواهش میکنم جواب هم بدی درد زیاد دارم
راحله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۰
0
0
سلام خسته نباشید من فیبرم دارم خیلی اذیتم می‌کند هم شکمم بزرک شده هم فشار به مثانم آورده هر دقیقه به دستشوی می روم ولی شش ما هست که عادت ماهانه نشدم سن من هم 48هست هر چه دکتر می روم می گویند چون سن شما بالا هست نمی خواهد عمل کنید چون خودش کم کم از بین می رود فیبرم هام پنچ عدد هست خواستم ببینم باید چه کار کنم ممنون از راهنمای شما
مدیر پایگاه
دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری:

 سلام اگر فیبرومها اینقدر بزرگ است که رحم حدود خانم باردار۴تا ۵ ماه بارداری باشد بهتر است پس از انجام MRI عمل کنید در غیر اینصورت با یائسگی شما میومها کوچک  می شود
خاطي
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
0
0
سلام، ٣٨ سال و مجردم. در قسمتهاي مختلف رحم فيبروم دارم كه بزرگترين حدود ٦ سانتيمتر هست.متخصص زنان سه آمپول ميكرورلين تجويز كردند كه اولين آمپول ٢٨ روز پس از اولين روز پريود تزريق شد كه فرداي اون مصادف با پريود ماه بعد شد و پس از ٧ روز خونريزي شديد پريود ادامه داره. عليرغم ابنكه پزشك گفت در اين سه ماه يائسگي موقت به وجود مياد. آيا طبيعي هست يا خير؟؟
مدیر پایگاه
دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ، زایمان و درمان ناباروری:

 اولین آمپول باید روز اول پریود تزریق میشد و ۲ تای بعدی با فاصله ۲۸ روز از اولی و سومی ۲۸ روز بعد از سومی و بعد از امپول دوم حالت یائسگی موقت تا ۷۰ روز بعد از آخرین آمپول ایجاد میشود
خاطي
|
Romania
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
0
0
سلام، ٣٨ سال و مجردم. در قسمتهاي مختلف رحم فيبروم دارم كه بزرگترين حدود ٦ سانتيمتر هست.متخصص زنان سه آمپول ميكرورلين تجويز كردند كه اولين آمپول ٢٨ روز پس از اولين روز پريود تزريق شد كه فرداي اون مصادف با پريود ماه بعد شد و پس از ٧ روز خونريزي شديد پريود ادامه داره. عليرغم ابنكه پزشك گفت در اين سه ماه يائسگي موقت به وجود مياد. آيا طبيعي هست يا خير؟؟
رقیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
0
0
سلام34سالمه یک میوم دردیواره خلفی درقسمت میانی بادی با موقعیت اینترامورال تا ساب سروزال به دیامتر18mmدرارم.اندومترهم 9 . سرویکس حاوی چند کبست نابوتین کوچکه.تخمدان چپمم یک کیست اکوی ظریف داخلی با جداره نسبتا ضخیم 32.دکترفقط دزولست داده ازدرد زیرودردولگن دارم میمیرم خونریزیمم سروقته منظمه
مدیر پایگاه
دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان ، زایمان و در مان ناباروری:
سلام درد زیر دلتون به علت کیست تخمدان است و قرص دزولست مناسب است و به مدت ۳ تا ۶ ماه ادامه دهید و سونو گ افی را تکرار کنید
زری
|
-
|
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
0
0
من یه فیبروم ده سانتی دارم کمر درد وپا درد شدید دارم دکتر گفته باید جراحی شم آیا لاپراسکوپی انجام میشه واینکه پا درد شدیدم ممکنه از فیبرومم باشه
مدیر پایگاه
باسلام
فیبروم شما تقریبا بزرگ است
اما درنهایت پزشک متخصص است که دراین باره تصمیم می گیرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
0
0
با سلام و احترام. فیبروم سابروزال پدانکوله در فاندوس رحم دارم. آیا با داشتن این نوع میوم میتونم بارداری رو بگذرونم؟با توجه به اینکه قبلنا یبار چرخش داشته میوم و درد زیاد ناگهانی ایجاد کرد. ممنون از راهنماییتون.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
0
0
با سلام و احترام. فیبروم سابروزال پدانکوله در فاندوس رحم دارم. آیا با داشتن این نوع میوم میتونم بارداری رو بگذرونم؟با توجه به اینکه قبلنا یبار چرخش داشته میوم و درد زیاد ناگهانی ایجاد کرد. ممنون از راهنماییتون.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۵
0
0
سلام من ۴۶سال دارم و یک فیبرم ۷سانتی توی رحم دارم و درد زیر شکم به نظر شما باید جراحی کنم
مدیر پایگاه باسلام
دراین باره باید متخصص زنان پس از بررسی های لازم به شما جواب دهند
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: