به گزارش شفاآنلاین،اگر روماتيسم (آرتريت روماتوئيد) داريد، ممکن است آنطور که بايد از روابط جنسی با همسرتان احساس رضايت نکنيد يا علاقه اي به رابطهتان نداشته باشيد و درد در ناحيه لگن و زانوها ميل شما را براي تجربههاي جديد از بين ببرد. شايد از اين مساله خيلي نگران باشيد، اما به شما اطمينان ميدهيم که با رعايت چند نکته ميتوانيد رابطه با کيفيتي با همسرتان برقرار کنيد و رابطه زناشويي قويتري داشته باشيد.
وخامت بيماري، درد مفاصل، محدوديت فيزيکي که بيماري براي فرد ايجادکرده، دشوار بودن تجربه همزمان چند عمل (حرکتدادن عضو، لمس و تحمل وزن همسر)، نداشتن اعتمادبهنفس کافي بهدليل شرايط بيماري و ظاهري، اثر جانبي برخي داروها و اثر جانبي عمل جراحي مرتبط با بيماري همگي ميتوانند کيفيت رابطه زناشويي فرد را تغيير دهند. لازم به ذکر است که درد يکي از مهمترين مشکلات بيماران آرتريت روماتوييد است و همين قضيه ميتواند او را از رابطه جنسي بيزار کند. بيماران مبتلا به آرتريت روماتوييد ممکن است اين مشکلات جنسي را داشته باشند:
• کاهش احساس جذابيت
• کاهش ميل و رضايت جنسي
• اختلال در تحريک جنسي
• کاهش احساس جنسي هنگام روابط زناشويي
• افزايش حساسيت به تماس
• محدوديت در تحرک هنگام روابط زناشويي
• خشکي واژن
• ناتواني در رسيدن به اوج رضايت جنسي
• اختلال نعوظ
مشکل شما حل ميشود
براي حل هريک از اين مشکلات بايد بدون خجالت موضوع را به متخصص روماتولوژيست معالج خود بگوييد. اين متخصص وضعيت شما را ميشناسد و ميداند بايد چه داروييهايي برايتان تجويز کند و عوارض هر کدام از اين داروها چيست. حتي ممکن است روماتولوژيست توصيه كند که با يک متخصص زنان هم مشورت کنيد. بسياري از زوجين از رفتن نزد يک متخصص (که براي جمع 2 نفره آنها فرد غريبه محسوب ميشود) و بيان مسايل جنسي خود واهمه دارند و آن را يک بيآبرويي ميدانند.
حتي اگر همسرتان از لحاظ جنسي کاملا سالم است، بايد با هم به متخصص مراجعه کنيد و بدون خجالت مسايلتان را بگوييد و درباره تمام آنها راهحل بخواهيد. همانطور که پزشکان براي انواع عفونتها دارو و درمان ميشناسند براي اين مشکلات هم درمان مناسب را ارائه ميدهند.
آيا اين درد ميتواند مشکلساز شود؟
همسرتان بايد بداند که شما در بعضي ساعتهاي روز درد بيشتري داريد و شما هم بايد بدانيد که همسرتان از اينکه مبادا برايتان ايجاد درد و ناراحتي کند، مضطرب ميشود و عصبي است و براي اينکه آزارتان ندهد، ممکن است از شما فاصله بگيرد. مطمئنا براي هر دوي شما از همان ابتدا سخت است که بخواهيد براي بهتر شدن رابطهتان تلاش و مدت آن را بيشتر کنيد اما به مرور ميتوانيد از عهده آن بربياييد.
تاثير داروهاي آرتريت روماتوييد بر روابط زناشويي
معمولا داروهاي تجويزي براي درمان آرتريت روماتوييد تداخلي با روابط زناشويي ندارند اما برخي از آنها ميتوانند نعوظ مرد را دچار مشکل کنند يا ميل جنسي را تغيير دهند. در هر صورت براي کاهش عوارض اين داروها ميتوانيد از پزشک معالجتان کمک بخواهيد.
بهبود روابط زناشويي
براي اينکه رابطهتان با همسرتان بهبود يابد، بايد روشهاي مختلف را امتحان کنيد:
1. برنامهريزي کنيد: رابطه زناشويي با همسرتان را بگذاريد براي زماني از روز که احساس آرامش مي کنيد. اگر از فعاليت روزانه خسته هستيد کمي چرت بزنيد يا دوش بگيريد تا حالتان بهتر شود. مثلا با مشورت پزشک متخصص معالجتان داروهايتان را طوري مصرف کنيد که در زمان رابطه با همسرتان بيشترين اثر مطلوب خود را داشته باشند يا فعاليتهاي روزمرهتان را طوري تنظيم کنيد که در آن زمان از کارهاي ديگرتان خسته نباشيد.
2. با همسرتان صحبت کنيد: افرادي که خود يا همسرشان به آرتريت روماتوييد مبتلا هستند و به جاي حل مسايل جنسي از روابط زناشويي و صحبت درباره بهبود آن طفره ميروند، فقط مشکل خود را پيچيدهتر ميکنند.
3. ورزش کنيد: با برنامهاي مشخص و منظم حرکات سبکي انجام دهيد سپس دوش آب گرم بگيريد تا مفاصلتان تسکين يابند. ميتوانيد زير آب گرم مفصلها را ماساژ دهيد.
4. وضعيتهاي جديد: اگر وضعيت خود و همسرتان هنگام روابط زناشويي براي شما دردناک است، ميتوانيد حالتهاي ديگري را تجربه کنيد. مثلا درازکشيدن ميتواند جايگزين خوبي براي حالت نشسته باشد.