شفا آنلاين -متخصص فيزيوتراپي گفت: تحقيقات اخير نشان داده است كه پياده روي عادي و روزمره زندگي در ميان زنان از پوكي استخوان پيشگيري نمي كند بلكه بايد پياده روي به صورت نيمه دو و با سرعت بالا انجام شود.
به گزارش شفا آنلاين ،مرتضي احمدي افزود : راه رفتن و پياده روي به صورت آرام و آهسته به خصوص در ميان زنان نمي تواند از پوكي استخوان جلوگيري كند، به طوري كه در پياده روي بايد فشار بر روي استخوان به اندازه اي باشد كه روند استخوان سازي را در بدن تحريك نمايد.
به گفته وي نتايج تحقيقات صورت گرفته دراين زمينه نشان مي دهد كه وارد كردن فشار نرمال بر روي استخوان ها باعث توليد و بازسازي آنها مي شود.
احمدي خاطر نشان كرد: زنان در سنين يائسگي مي توانند غير از فعاليت هاي ساده و روزمره برنامه تناسب بدني مانند دويدن آرام و انجام ورزش هاي آيرومتريك (هوازي)، تردميل، كار با دستگاه ، وزنه زدن ، شنا كردن و ...را در برنامه زندگي خود بگنجانند.
اين متخصص فيزيوتراپي اضافه كرد: براي اثر گذاري ورزش هاي روزانه
، در فعاليت هاي بدني لازم است بدن تعريق كند و سيستم قلب وعروق، ضربان قلب و سوخت و ساز افزايش يابد تا اثرات مفيد آن بر بدن نمود پيدا كند.
احمدي خاطر نشان كرد: ديده شده است كه با افزايش سن حجم توده عضلاني در افراد مسن كاهش مي يابد كه به اين افراد توصيه مي شود تمرينات با وزنه و ورزش هاي قدرتي انجام دهند تا حجم عضلات افزايش يابد و مانع شكستگي هاي احتمالي شود. البته مشاره با پزشك متخصص در اين زمينه ضرروري است.
وي گفت: برخي از افراد مانند كارمندان ، رانندگان، دانش آموزان و دانشجويان به دليل قرار گرفتن در وضعيت ثابت بدني پشت ميز كار يا رايانه آنهم در ساعت هاي طولاني، دچار مشكلات عضلاني متعدد مي شوند كه انجام حركات ورزشي مناسب و صحيح مي تواند در بازيابي سلامت آنان نقش مهمي ايفا كند.
متخصص فيزيوتراپي ادامه داد: سيستم بدني طوري است كه بايد فشار نرمال به آن وارد شود تا بافت بدن بتواند تغذيه مناسب داشته باشد. غضروف ها به عنوان يكي از مهمترين بخش هاي بدن به علت اينكه رگ خوني ندارد، براي تغذيه نيازمند حركت هاي مفصلي هستند.
وي درعين حال به ايرنا ياد آور شد: انجام حركات و تمرينات سخت ورزشي بيش از حد نيز افراد را دچار آسيب هاي ورزشي مي كند.
احمدي با بيان اينكه برخي از حركات و فعاليت هاي بدني اگر صحيح صورت نگيرد، منجر به آسيب هاي جدي خواهد شد، گفت: ثابت قرار گرفتن اعضاي بدن مانند سرو گردن ، شانه ، دست ها و همچنين نشستن پشت ميز كار در وضعيت نامناسب در دراز مدت، از عوامل مهم آسيب زدن به اين نواحي است.
وي به منظور مقابله با اين مشكل به كارمندان، رانندگان و افرادي كه داراي مشاغل ثابت هستند، توصيه كرد: حتي المقدور از كار كردن در ساعت هاي طولاني در يك وضعيت مشخص و ثابت پرهيز شود و اين افراد پس از گذشت هر ساعت چند قدم راه بروند و يا حركات كششي مناسب انجام دهند.