شفا آنلاين -محققان موسسه استاندارد و فناوري ايالات متحده دريافتند كه بافت عنبيه چشم با افزايش سن تغيير ميكند و اين امر قابليت اين دستگاه را زير سوال برده است.
به گزارش شفا آنلاين از پايگاه ساينس، محققان با بررسي اطلاعات مربوط به مسافراني كه پس از تشخيص هويت با اسكنرهاي چشمي از مرزهاي كانادا و ايالات متحده عبور ميكنند، دريافتند كه بافت عنبيه انسان حداكثر براي ۱۰ سال بدون تغيير باقي ميماند و پس از اين مدت ساختار آن دچار تغييرات عمده ميشود.
در اين تحقيقات كه در يك دوره سه ساله با مشاركت ۲۱۷ داوطلب انجام شد، تصاوير مربوط به اولين اسكن عنبيه هريك از داوطلبان با تصاوير به دست آمده در سالهاي بعدي مقايسه شد.
نتايج به دست آمده نشاندهنده اين واقعيت است كه با افزايش سن افراد، تشخيص بافت منحصر به فرد عنبيه آنها دشوارتر ميشود. البته با وجودي كه تعداد موارد تغيير بافت عنبيه در بين داوطلبان زياد بوده است، اين امر لزوماً به معني تغيير بافت عنبيه نيست، بلكه در مواردي علت دشواري تشخيص، اتساع مردمك چشم داوطلبان بوده است.
محققان براي تاييد نتايج اين تحقيقات به سراغ اطلاعات گردآوري شده در بانك اطلاعاتي برنامه تشخيص هويت NEXUS رفتند. اين برنامه مشترك كه توسط ايالات متحده و كانادا اجرا ميشود، براي تسهيل عبور مسافران از مرز دو كشور طراحي شده و در آن از اسكن چشمي براي شناسايي افراد استفاده ميشود. اطلاعات به دست آمده توسط NEXUS نيز نتايج اين تحقيق را تاييد ميكند.
محققان از سالها قبل به دنبال روشهاي تشخيص هويتي، مستقل از اثر انگشت بودهاند. با اين تصور كه بافت منحصر به فرد عنبيه همواره بدون تغيير باقي ميماند، تاكنون مجموعه بزرگي از دستگاههاي تشخيص هويت بر اساس اطلاعات اسكن عنبيه توليد شده است. اما تحقيقات اخير، قابليت اطمينان به اين دستگاهها را با ترديد روبهرو كرده است.
من سوالی که برایم پیش آمده این است که آیا اسکن چشم جهت تشخیص فرد یا ... ضرری برای خود چشم دارد یا خیر؟؟؟