کد خبر: ۵۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۸ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - 2013August 23
شفا آنلاين -اگر با الگوی تغذیه‌ای کشورهای آسیای جنوب شرقی آشنا باشید، می‌دانید که مردم این کشورها برنج قهوه‌‌ای مصرف می‌کنند، اما برنجی که ما مصرف می‌کنیم، سفید یا شیری رنگ است.
 اگرچه هرچه رنگ برنج به سمت شیری بیشتر متمایل باشد، بهتر است اما به هرحال نمی توان کیفیت آن را با برنج قهوه ای مقایسه کرد. به این دلیل که برنج قهوه ای حاوی سبوس است و همین مساله باعث ایجاد ویژگی های تغذیه ای بیشماری در این نوع برنج می شود؛ از جلوگیری ابتلا به سرطان روده تا حفظ سلامت پوست و مو. سبوس برنج در صنعت تولید برنج به عنوان دورریز، راهی سطل زباله می شود در حالی که این بخش، ویژگی های تغذیه ای ـ درمانی مهمی دارد.یکی از این ویژگی ها تاثیر آن در جلوگیری از ابتلا به سرطان است. آخرین پژوهش های محققان دانشگاه کلورادوی آمریکا که در آخرین مجله علمی  تغذیه پیشرو به چاپ رسیده است، نشان می دهد مصرف مواد غذایی حاوی سبوس و به طور خاص مصرف برنج با سبوس آن مانع از ابتلا به سرطان بویژه سرطان  روده بزرگ می شود. توقف تکثیر سلول ها زمانی سرطانی می شوند که الگوی تکثیر آنها از حالت طبیعی خارج شده و به اصطلاح افسارگسیخته شوند. بنابراین آنچه بتواند مانع این اتفاق شود، می تواند به روند کنترل این بیماری یا احتمالا درمان آن کمک کند. بررسی های انجام شده روی ساختار سبوس برنج نشان می دهد این بخش از برنج دارای نوعی ترکیب است که می تواند از تکثیر افسار گسیخته سلول های بدخیم جلوگیری کرده و به درمان بیماری سرطان بویژه سرطان روده کمک کند. به این ذرات ریز داخل سبوس برنج، ذرات فعال زیستی می گویند. ترکیب های مفید موجود در سبوس برنج همان سلول های زیست فعال هستند. این ذرات عبارتند  از: پلی فنل ها، فرولیک اسید، تریسین، بتاسیتر و سترول، توکوفرول ها و فیتیک اسید. با همدیگر مفید است نکته قابل توجه درباره تاثیر این ذرات تغذیه ای مفید، این است که مصرف سبوس و دریافت همه ترکیب های مفید می تواند تاثیر مثبتی را که به آن اشاره کرده ایم، داشته باشد. به این معنی که بررسی های پژوهشگران دانشگاه کلورادو نشان می دهد وجود یک یا دو نوع از این ذرات نمی تواند تاثیری داشته باشد. درواقع وجود همه این ذرات کنار هم است که می تواند باعث توقف تکثیر سلول های سرطانی شود. مصرف برنج با سبوس یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ است. برنج قهوه ای سرشار از سبوس است. سبوس ترمیم می کند آنچه تاثیر مثبت سبوس برنج در جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی را چند برابر می کند، اثر مثبت آن بر ترمیم سلول ها و بافت های سالم اطراف و کمک به بازسازی بخش های آسیب دیده است. این نکته، اتفاق بسیار مثبتی در درمان سرطان و کمک به بافت های آسیب دیده ناشی از تکثیر سلول های سرطانی است. منبع خانواده B یکی از مهم ترین منابع ویتامین های خانواده B، سبوس است. بنابراین مصرف برنج سبوس دار نیاز بدن به ویتامین های این خانواده را برطرف می کند. به همین دلیل مصرف برنج سبوس دار باعث آرامش اعصاب می شود، به این دلیل که سیستم عصبی به ویتامین B نیاز مبرمی دارد. نکته دیگر این که باکتری های طبیعی ساکن روده بزرگ از ویتامینB به عنوان ماده تغذیه ای استفاده می کنند بنابراین مصرف برنج سبوس دار نیاز باکتری های طبیعی روده به این ویتامین ها را برطرف می کند. به این ترتیب با بهبود عملکرد باکتری های روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می یابد. منبع ویتامینE ویتامین E در سبوس برنج زیاد است. ویتامینE یکی از ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن است. از طرفی این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان های مهم است. این ترکیب ها با از بین بردن رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد انواع سرطان ها، مانع از رشد سلول های سرطانی و جلوگیری از ابتلا به سرطان می شوند بنابراین با خوردن برنج سبوس دار، بدن در مقابل ابتلا به سرطان بیمه می شود. پوست، مو و سبوس سبوس باعث می شود زلف شما کمند شود! از طرفی باعث حفظ سلامت پوست می شود. سبوس به دلیل ویتامینB و دیگر ترکیب های مفیدی که دارد، باعث حفظ سلامت پوست و مو می شود. اما چرا؟ ـ سبوس باعث نرم و لطیف شدن پوست بدن بویژه پوست صورت می شود. استفاده از کوبیده سبوس همراه با شیر نیز همین اثر را دارد. ـ مرطوب شدن پوست مانع از ترک خوردن و چروکیدگی آن می شود. ـ اینوزیتول (اینوسیتول) موجود در ویتامین های خانواده B باعث تحریک ترمیم سلول های پوست شده و به این ترتیب به جوانی پوست کمک می کند. ـ آریزانول یکی دیگر از ترکیب های مفید سبوس است که مانع از تاثیر اشعه ماورای بنفش می شود. به این ترتیب هم پوست شاداب می ماند و هم مانع از ابتلا به سرطان پوست می شود. تحریک گردش خون در مویرگ های پوست، باعث شادابی، تسریع و بهبود ترمیم سلول های مرده پوست می شود. ـ در برخی لوازم آرایشی از عصاره سبوس برنج استفاده می کنند تا به پوست کمتر آسیب برسد. این نکته بویژه در کرم های آرایشی که برای ترمیم پوست استفاده می شود، بیشتر دیده می شود. مهتاب خسروشاهی - کارشناس علوم و صنایع غذایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: