شفا آنلاين -اگر تهوع و استفراغ از نوع ساده آن باشد، کاهش و تغییر محسوسی در وزن و وضعیت تغذیهای به وجود نمیآید.
به گزارش شفا آنلاين ؛ کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: یکی از مشکلات شایع اغلب زنان باردار در ماههای نخست، تهوع و استفراغ بارداری است که نیازمند مراقبتهای خاص خود است.
سمانه عزیزی در ادامه گفت: این بیماران با مصرف غذا به میزان کم و دفعات زیاد، هم چنین دراز کشیدن در هنگام تهوع و استفراغ، به ویژه در ماههای نخست حاملگی، کمتر با مشکل تهوع و استفراغ مواجه می شوند.
استفراغ های طولانی و شدید در بارداری را جدی بگیرید
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نوع ساده تهوع و استفراغ ناشی از بارداری نگرانی کمتری دارد، تصریح کرد: استفراغ بدخیم حاملگی (هایپرمزیز) به صورت استفراغهای متناوب، طولانی و شدید است که در این حالت معمولا شخص در بیمارستان بستری میشود.
عزیزی با تشریح برخی اقدامات پزشکی برای زنان بارداری که به علت استفراغ و تهوع طولانی مدت بستری میشوند، یادآور شد: معمولا ابتدا توصیه می شود علاوه بر مصرف داروهای ضد تهوع، این بیماران با کاهش دریافت غدا به معده خود استراحت دهند.
وی اضافه کرد: پس از ایجاد امکان تحمل غذا، مصرف غذاهای خشک، زود هضم، مایعاتی مانند شیر، آبمیوه و چای در وعدههای متناوب و به مقدار کم به خانم های باردار توصیه می شود.
برای کاهش تهوع در بارداری، مصرف غذاهای چرب را کاهش دهید
این کارشناس ارشد با توصیه به پرهیز از خوردن غذاهای چرب برای کاهش احساس تهوع در دوران بارداری، تصریح کرد: افزایش تعداد وعدههای غذایی و کاهش حجم هر وعده به طوری که معدههیچگاه خالی نباشد و پرهیز از غذاها و بوهایی که سبب تهوع میشوند از دیگر نکاتی است که یک زن باردار باید آنها را رعایت کند.
خانم های باردرای بوییدن لیموترش را فراموش نکنند
عزیزی عنوان کرد: مصرف بیسکوئیت خشک یا نان سوخاری، خوردن قطعات یخ و یا مایعات سرد، پیادهروی در هوای تازه و آزاد، رفع یبوست با رژیم غذایی مناسب، مصرف مایعات کافی، بوییدن لیموترش و مصرف زنجبیل برای برطرف کردن تهوع و استفراغ بارداری بسیار مؤثر هستند.
وی با تأکید بر اینکه یبوست موجب تشدید حالت تهوع میشود، به زنان باردار توصیه کرد: از خوردن غذاهایی که یبوست را افزایش میدهند، بپرهیزید.