کد خبر: ۵۵۲۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 17
شفاآنلاین-یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از کشیک های سنگین اورژانس در بیمارستانهای آموزشی تحت پوشش این دانشگاه انتقاد کرد .

به گزارش شفا آنلاین،دکتر یوسف امیری گفت: در حال حاضر یک رزیدنت وظیفه سنگین خدمت رسانی به بیماران را در کنار اعضای هیات علمی در بیمارستان های آموزشی به عهده دارد اما متأسفانه تعداد بیمار و مراجعه کننده به این بیمارستان ها بخصوص در شهرهای بزرگ بسیار بالا است و گاهی علیرغم تلاش قابل ستایش اساتید، آموزش ناخواسته فدای مسأله درمان بیماران می شود.

وی افزود: آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه‌های دیگر متفاوت است، چرا که حجم و فشار کار، مافوق تصور است و کشیک‌های سنگینی دارد و تنها اگر فردی این رشته را دوست داشته باشد می‌تواند تمام این سختی‌ها را تحمل کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از اساتید وظایف خود را به رزیدنت ها یا اینترن واگذار می کنند گفت: هیات علمی و دستیاران رشته های مختلف تخصصی پزشکی، در حوزه های مختلف انتظارات و درخواست های متعددی دارند که خوب است به آنها توجه شود.

امیری ادامه داد: در حال حاضر، یک رزیدنت وظیفه سنگین خدمت رسانی به بیماران را در کنار اعضای هیات علمی در بیمارستان های آموزشی به عهده دارد و باید بتواند همگام با این وظیفه خطیر، آموزش های لازم را در محضر اساتید فرا بگیرد و بهره وافر را از حضور آنان ببرد. اما متأسفانه تعداد بیمار و مراجعه کننده به این بیمارستان ها بخصوص در شهرهای بزرگ بسیار بالا است و گاهی علیرغم تلاش قابل ستایش اساتید، مواقعی پیش می آید که آموزش ناخواسته فدای مسأله درمان بیماران می شود.

رزیدنت سال دوم اورژانس بیمارستان شریعتی بیان کرد: از یک رزیدنت انتظار می رود هم درس بخواند و هم همگام با مقاله های روز دنیا، اطلاعات خود را به روز کند، این در حالی است که به علت شرایط سیاسی و اقتصادی موجود، دسترسی رزیدنت ها و حتی اعضای هیات علمی به بسیاری از ژورنال های خارجی محدود است و گاهی پیش می آید که برای دسترسی به چند مقاله ضروری، رزیدنت یا استاد مجبور می شوند مسیرهایی را طی کنند که به طور معمول در سایر کشورها، با دو کلیک و بدون هزینه به دست می آید.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ قانونی رزیدنت ها و اعضای هیات علمی تمام وقت مجاز نیستند در بیرون از مراکز آموزشی خود کار کنند، گفت: حقوق در نظر گرفته شده برای رزیدنت و برای عضو هیات علمی، به هیچ وجه متناسب با هزینه و سال های عمر سپری شده و ساعات کاری رزیدنت و عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیست، و این تصور اشتباهی که رسانه ها گاهی به آن دامن می زنند که منابع درآمد متخصصین متعدد است باید اصلاح شود.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: