شفا آنلاین-جراح و فوق تخصص عروق و پیوند اعضا گفت:کبد به عنوان مهمترین عضو بدن کارهایی از جمله سم زدایی بدن،ترشح 800سی سی تا 1 لیتر صفرا که لازمه هضم غذاست و...را انجام می دهد که به دنبال بروز بیماری های مختلف دچار نارسایی می شود.
دکتر سید علی ملک حسینی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر افزود: قبلأ هپاتیت های ویروسی شایع بود اما در حال حاضرهپاتیت نوع C رو به افزایش است که بیشتر در افراد معتاد و کسانی که خون آلوده تزریق کرده اند به چشم می خورد.
رئیس انجمن خاورمیانه اي پیوند اعضا با اشاره به این که هپاتیت نوع B به دلیل واکسینه شدن افراد رو به کاهش است،تصریح کرد:هپاتیت منجر به نارسایی در کبد می شود،در این صورت کبد با از کار افتادگی،از حالت طبیعی خارج و کارش را به خوبی انجام نمی دهد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکنون هپاتیت نوع B بین 3تا4 درصد بین افراد جامعه رواج داشته که خوشبختانه رو به کاهش است و به دلیل واکسیناسیون نه به طور قطع اما تا حدودی امکان از بین رفتن این نوع هپاتیت وجود دارد.
پدر پیوند کبد خاطر نشان کرد:نارسایی کبد درجات مختلفی دارد،در افرادی که مبتلا به نارسایی خفیف کبد هستند،با مشورت پزشک به زندگی خود ادامه می دهند اما درمراحل حاد اگر بیمار پیوند نشود،منجربه مرگش خواهد شد.
وي افزود :در کشورهای اروپایی و همچنین ایران مصرف بیش از حد الکل موجب عوامل نارسایی در کبد می شود که طی سال های اخیر و بر اساس تحقیقات،چاقی و چربی کبد و... منجر به ایجاد مشکل در صفرا می شود وامکان افزایش این بیماری در آینده بسیار زیاد است.
شایان ذکر است مصرف دارو بدون تجویز پزشک با ایجاد سمومی در کبد آن را با اشکالاتی مواجه می کند.
فوق تخصص عروق و پیوند اعضا در پايان گفتگوبا شفا آنلاین بیان کرد:تغذیه سالم،ورزش و جلوگیری از اضافه وزن برای داشتن کبدی سالم توصیه مي شود ودرعين حال مردم بايد از خوردن فست فودها و نوشابه ها پرهيز كنند.
گفتگو :شبنم طاهري