کد خبر: ۵۳۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 01
شفاآنلاین-یک عضو هیات علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد که برای ایجاد تحول در مامایی نباید منتظر انجام کارهای فوق‌العاده بود.

به گزارش شفا آنلاین،سیده فاطمه وثوق  با بیان اینکه مجامع رسمی مامایی دنیا به طور مستمر بر روند فیزیولوژیک و طبیعی حاملگی و زایمان تاکید دارند، افزود: شناخت حاملگی، زایمان و یائسگی به عنوان فرآیندهای طبیعی و تکاملی، حمایت از عدم مداخله در مواردی که عارضه و مشکلی وجود ندارد و گنجاندن شواهد علمی در کار بالینی و آموزش آن به دانشجویان این رشته از مهم‌ترین وظایف مسئولین برنامه‌ریزی آموزش مامایی در هر کشور است.

واثق ادامه داد: ماماهای توانمند مانند فرشتگان نجاتی هستند که در داستان زندگی زنان نقش مهمی دارند و می‌توانند تغییرات مثبت زیادی در زندگی زنان و خانواده آنها ایجاد کنند.

وی با بیان این مطلب که آمار سزارین در کشور ما بیش از چهار برابر میزان توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است، گفت: کنفدراسیون بین‌المللی ماماها، بالاترین سازمان صنفی و جهانی مطرح کرده است که ماماها، مناسب‌ترین مراقبین برای رسیدگی به زنان در طی بارداری، زایمان و پس از زایمان هستند، اما متاسفانه با وجود صرف هزینه بالا جهت آموزش دانشجویان مامایی، مدیریت صحیح برای استفاده از نیروی کار آنها وجود ندارد.

واثق ایجاد مراکز زایمانی در نزدیک بیمارستان‌ها را از مهم‌ترین راه حل‌های کاهش آمار سزارین در کشور دانست و افزود: با هزینه‌ای اندک می‌توان در زمینی حدود ۲۰۰ متر در حیاط هر زایشگاه یک مرکز زایمانی خارج از ساختمان بیمارستان احداث کرد و طراحی این مراکز مشابه خانه، دارای ظاهری آرامش بخش و زیبا است.

این متخصص مامایی ادامه داد: در این مراکز فقط زایمان طبیعی انجام و سعی می‌شود از مداخلات زایمانی مانند سنتوسینون و اپی زیاتومی استفاده نشود. ماماهای شاغل در این مراکز یاد می‌گیرند که مادران را در طی بارداری ویزیت کرده و آموزش‌های لازم را به صورت انفرادی یا در قالب کلاس‌های آموزشی به مادران، همسران و همراهان‌شان بر اساس آخرین دستورالعمل‌ها ارائه دهند و در صورت تشخیص موارد غیرطبیعی آنان را به زایشگاه که در محیط همان بیمارستان است، ارجاع دهند.

واثق با بیان اینکه روند تصویب ایجاد مراکز زایمانی در وزارتخانه تاکنون امیدوارکننده بوده است، گفت: از سیاستگذاران بهداشتی-درمانی انتظار می‌رود که با توجه به سیاست فرزندآوری در سطح کشور، روند ایجاد و فعال سازی مراکز زایمانی را تسریع کنند.

این متخصص مامایی با تاکید بر اینکه برای محقق شدن جایگاه مناسب حرفه مامایی باید فعالیت‌های چندجانبه انجام شود، افزود: شناخت نقش و هویت اصلی مامایی توسط خود ماماها و سایر اعضای تیم بهداشتی- درمانی، آموزش دانشجویان مامایی بر اساس منابع درسی معرفی شده از طرف کنفدراسیون بین‌المللی ماماها، مهیا بودن شرایط و محیط کار مامایی طبق استانداردهای جهانی و بکارگیری فارغ‌التحصیلان مامایی به طوری که رضایت حرفه‌ای آنها تامین شود از مهم‌ترین فعالیت‌ها برای تحقق این امر است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم با توجه مسوولان به حل مشکلات این حوزه، ماماها سکان هدایت زایمان‌ها را در دست گیرند و آمار سزارین در کشور کاهش یابد.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: