شفا آنلاين -وقتي واژه مادر را ميشنويم ناخودآگاه ذهن همه افراد به سمت اسطوره خوبيها، مهرها، محبتها، گذشت و ايثار سوق داده ميشود. از سوي ديگر زنان وقتي حس مادر شدن را در زندگي تجربه ميكنند و به معنا و مفهوم اين واژه زيبا پي ميبرند انگار دوباره متولد شدهاند و خداوند فرصت زندگي ديگري را به آنها هديه كرده است. مادران در زندگي نقش بسزايي دارند و در تربيت فرزندان عهده دار مسئوليتي بزرگ هستند. در حقيقت فرزند سالم در دامان مادر پاكدامن پرورش پيدا ميكند، همواره تمام اميد يك فرزند به دعاي خير مادرش است و همه مادران مهربان از صميم وجودشان براي فرزندان خود دعا ميكنند تا اين دعا چراغ هدايتي باشد در مسيري كه فرزندان به سوي آينده گام بر ميدارند.
دعايي كه مادران بدرقه راه فرزندان خود ميكنند باعث ميشود آنها با اميد بيشتري به سوي برنامهها و اهدافي كه در زندگي دارند پيش بروند. دعاي مادر در حق فرزندان مانند يك واسطهاي است كه به منبع اصلي كه خداوند و الطاف الهي است وصل شوند. روانشناسان اين پيوند عميق عاطفي ميان فرزند و مادر را كه ريشه در دعاي خير مادر دارد از ديدگاه روانشناختي بررسي كردهاند و فرزنداني كه چشم اميدشان را به دعاي مادران خود دوختهاند در تمام عرصههاي فردي و اجتماعي به دعاي خير مادران خود نياز دارند تا به آرامش قلبي برسند و زندگي خانوادگي و فردي سالمتري را تجربه كنند.
لحظه سبز دعاي مادر
ارتباط بين مادر با فرزند گذرگاهي است كه جريان تربيت از آن عبور ميكند و بايد براساس رفتارهاي نسبتاً ثابت و به دور از افراط و تفريط شكل بگيرد. همچنين فرزندان از سوي ديگر به حضور جسمي و رواني مادر خود نيازمند هستند. كودكان در محيط خانواده وقتي ميبينند مادرشان با آنها گفتوگو ميكند، آنها را نوازش ميكند و با هم براي برنامههاي مهم و جدي زندگي همفكري دارند احساس امنيت ميكنند. از اينرو مادران موظف هستند به روشهاي مختلف اين اثرات مثبت را در فرزندان خود ايجاد كنند. اين روشها در فرزندان حس مثبتي را به وجود ميآورد.
دكتر سودابه بساكنژاد روانشناس باليني و مدرس دانشگاه يكي از راههاي مناسب براي ايجاد يك رابطه مثبت و سازنده بين مادر و فرزند را دعا و نيايش میداند و ميگويد: دعا راه ارتباطي انسان با خداست، اين راه ارتباطي اگر با خلوص نيت همراه باشد هم براي مادر و هم براي فرزند آرامش ايجاد ميكند. دعا و نيايش از چند جنبه مورد بررسي قرار ميگيرد. دعاي مادر اثر رواني بر كودك بر جا ميگذارد و كودك احساس ميكند از سوي كسي حمايت ميشود. او ميداند كه مادرش دوستش دارد و از خدا براي او طلب سعادت و سلامت ميكند. وقتي فرزندان دچار مشكلاتي ميشوند اين دعاي مادر است كه هميشه از آنها پشتيباني ميكند و باعث ميشود از نگراني و آشفتگي دور شوند چون ميدانند هر زمان گرفتاري برايشان پيش آيد مادر حتماً برايشان دعا خواهد كرد و اين امر يك حالت روحاني و معنوي در فضاي خانه و خانواده ايجاد ميكند. اين روانشناس باليني در ادامه ميگويد: فرزندان وقتي دعاي خير مادر را احساس ميكنند علاوه بر آرامش دروني، تاثيرات مثبتي را نيز دريافت ميكنند همچنين اين احساسات مثبت به مادر نيز منتقل ميشود و فكر و ذهن فرزندان از سردرگمي و نگراني دور ميشود. دعاي مادر به درگاه خداوند در رشد، پيشرفت، ترقي و ارتباط مادر و فرزند تاثير ميگذارد و اين پيوند را رشد بيشتري ميبخشد، بنابراين تأثیر رواني بسيار سازندهاي بر روابط و تعاملات آنها دارد از اين رو تمام افكار نگرانكننده و حتي استرس و اضطرابهايي كه به سراغ فرزندان ميآيد كاهش پيدا ميكند و افكار آشفته از ذهنشان دور ميشود.
مسيري روشن
به مادران توصيه ميشود هميشه و همه وقت براي فرزندان خود دعاي خير كنند، اين دعا به فرزندان كمك ميكند كه به سوي بخشندگي و رسيدن به سعادت روح انساني سوق پيدا كنند. اين روانشناس بيان ميكند: مادراني كه با خلوص نيت و با دعاي سلامتي براي فرزندان خود قدم برميدارند اين احساس در فرزند ايجاد ميشود كه مادري خيرخواه دارد كه مانند يك منبع حمايتگر از او دفاع ميكند همچنين تصور ميكنند در قبال همه مشكلات و رويدادهاي محيطي، كسي وجود دارد كه براي او خيروخوشبيني بخواهد. از اينرو فرزندان با قدمهاي استوارتر و با اعتماد به نفس بيشتر در زندگي پيش ميروند. يكي از روشهايي كه به پيوند عميقتر ارتباط مادر و فرزند كمك ميكند ديدن صحنه دعاي مادر براي فرزند خويش است، توصيه ميشود هر زمان مادر دست به دعا برداشته حتماً فرزندان مادر خود را در این حالت روحاني نظاره كنند چون زماني كه فرزندان، مادرشان را در حالتي معنوی در حال دعا ميبينند مادر در درگاه خداوند اشك ميريزد يا تسبيح به دست گرفته و براي پيروزي و موفقيت فرزندش دعا ميكند، ذكر ميگويد و نيايش ميخواند، ديدن اين صحنهها فرزندان را خوشحال ميكند و به آنها نشان ميدهد پيوندي صميمي بين مادر و فرزند وجود دارد. اين ارتباطات عاطفي باعث ميشود فرزندان در جامعه با افراد ديگر و در محيط خانواده با همسر و فرزندان خود رابطه بهتر و صميميتري برقرار كنند. به طور كلي دعاي خير مادر در حق فرزندان مانند يك سد محكم فرزندان را در برابر مشكلات و آسيبها بيمه ميكند و ضامن سلامت زندگي فردي و اجتماعي آنها به شمار ميرود.