شفا آنلاين- تحقيقات اخير محققان دانشگاه UCLA و كاروليناي شمالي آمريكا نشان مي دهد كه ژن ها و سلول ها، واكنش فوق العاده اي نسبت به شادي و بخشندگي نشان مي دهند.
به گزارش شفا آنلاين از پايگاه ساينس، روانشناسان از سالها قبل بر تاثير مثبت شادي بر روح و روان انسان تاكيد كرده اند و مدتي است كه در سراسر دنيا سخنراني هايي كه انگيزه انسان را براي زندگي شاد تقويت مي كند ،رايج شده است؛ ولي اين نخستين باري است كه تاثير ملموس شادي بر سلامت انسان ها به صورت كاملاً علمي به اثبات رسيده است.
در اين تحقيقات نشان داده شده است كه سيستم ايمني افراد شاد و خيرخواهي كه به دنبال يك فرصت براي كمك به هم نوعان خود هستند بسيار قوي تر از افراد خودخواهي است كه مدام احساسات منفي دارند.
در اين تحقيقات تاثير احساساتي مانند شادي، بخشندگي، استرس، حسادت و ترس بر روي سلول ها و ژن هاي افراد به مدت ۱۰ سال مورد بررسي دقيق قرار گرفته است.
به گفته مدير اين پروژه تحقيقاتي، تاثير مستقيم شادي و احساسات خوب بر سلامتي جسمي و روحي كاملاً واضح و اثبات شده است ولي اطلاعات جامعي در مورد مبناي اصلي بيولوژيكي اين موضوع در دسترس نيست.
در ادامه اين تحقيقات آمده است كه اعمالي كه براي ارضاي نفس انسان انجام مي شود بار بسيار منفي روي سلول ها دارد. از اين ميان، سلول هاي ايمني نسبت به ترس و افسردگي واكنش بيشتري از خود نشان مي دهند، ملتهب مي شوند و فعاليت هاي ضد ويروسي آنان كاهش مي يابد. از طرفي آزمايش خون و ژنتيك نشان مي دهد كه فعاليت هاي ژنتيكي افراد شاد و خيرخواه، مطلوب تر از افراد غمگين، مضطرب و خودخواه است.
روانشناسان بر اين باورند كه تعيين يك هدف مشخص در زندگي و تلاش براي رسيدن به آن و تقويت رضايتمندي، مهمترين روش براي شادي و كاهش استرس است.
نتايج كامل اين بررسي در شماره اخير نشريه Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسيده است.