شفا آنلاین-یک متخصص تغذیه، اظهار کرد: خوردن نوشیدنیهای کافئین دار نظیر قهوه و نوشابه، تشنگی و عطش فرد روزهدار را تشدید میکند.
به گزارش شفا آنلاین،نیلوفر ناظمیان مسئول درمانگاه جواد الائمه دامغان خاطرنشان کرد: روزهداران باید از خوردن مواد غذایی همچون شکر، آرد سفید و غذاهای خیلی چرب و خامهدار پرهیز کنند و همچنین خوردن نوشیدنیهای کافئین دار همانند قهوه و نوشابه توصیه نمیشود چرا که موجب دفع شده و تشنگی و عطش فرد روزهدار را تشدید میکند.
مسئول درمانگاه جواد الائمه دامغان اظهار کرد: سلامتی و تندرستی یک هدیه الهی است و خوشبختی انسان بدون سلامتی معنا ندارد؛ بنابراین نباید با سهل انگاری و غفلت موجب ایجاد بیماریهای روحی و جسمی شویم.
وی عنوان کرد: باید در زمان روزهداری برای شیوه غذا خوردن خود برنامهریزی کرده و آن را مدیریت کنیم.
وی گفت: روزه نه تنها دارای اثرات معنوی بسیاری است؛ بلکه به لحاظ روحی و روانی بسیار تأثیرگذار و مفید است.
ناظمیان با اشاره به ضرورت رعایت اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان، گفت: غذای مصرفی در ماه رمضان باید ساده باشد و نباید زیاد با تغذیه انسان در غیر ماه مبارک رمضان متفاوت باشد.
وی با بیان اینکه در ماه رمضان نیز همانند دیگر ماههای سال، سه وعده غذایی شامل سحری، افطار و شام توصیه میشود، گفت: این سه وعده غذایی باید متنوع و در برگیرنده پنج گروه غذایی شامل نان، سیبزمینی، گوشت، ماهی، تخم مرغ، حبوبات، شیر و لبنیات، میوه و سبزیجات باشد.
مسئول درمانگاه جواد الائمه دامغان با توجه به کم شدن آب بدن فرد روزهدار در طول روز افزود: اگر فرد روزهدار از فاصله افطار تا سحر بین 8 تا 12 لیوان آب بنوشد علاوه بر دفع سموم از بدن از یبوست نیز جلوگیری میشود.
ناظمیان با اشاره به استفاده کردن غذاهای پرفیبر در این ماه افزود: خوردن آهسته غذا و دست کشیدن از غذا پیش از سیر شدن کامل برای حفظ سلامتی بسیار مؤثر است و برای پخت و پز غذاها از روغن جامد استفاده نشود و بهتر است طبخ غذا به صورت آبپز و یا با استفاده از روغنهای گیاهی باشد.
این متخصص تغذیه افزود: بهتر است فرد روزهدار افطار خود را با خوردن چای ولرم و خرما آغاز کند و همچنین در زمان افطاری خورن شیر گرم، نان، پنیر، سبزیجات و سوپ نیز بسیار مناسب است.
ناظمیان گفت: استراحت و زمان خوابیدن نیز باید به گونهای تنظیم شود که زمان سحر کمی زودتر از خواب بلند شده و از هر گونه تعجیل در خوردن سحری جلوگیری شود تا سلامتی فرد روزهدار به خطر نیفتد.