شفاآنلاین-عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ماه رمضان و روزهداری علاوه بر فواید معنوی، اثرات سازنده و مفیدی بر وضعیت متابولیسم بدن دارد و روزهداران باید از مصرف غذاهای پرحجم، چرب و شور در وعده سحر و افطار خودداری کنند.
به گزارش شفاآنلاین،به نقل از دانشگاه علوم پزشکی ایران، فرزاد شیدفر با اشاره به این امر که پرهیز از پرخوری در هنگام سحری و افطار از نکات بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود؛ اظهار داشت: روزه داران باید از مصرف غذاهای پرحجم، چرب و شور در وعده سحر و افطار خودداری کنند و توصیه میشود، روزه خود را با مقداری چای یا شیر ولرم و خرما باز کنند و پس از آن با یک فاصله زمانی کوتاه، غذای اصلی را صرف کنند. همچنین توصیه میشود از نوشیدن آب سرد خودداری شود.
این متخصص علوم تغذیه در ادامه افزود: مصرف لبنیات، میوه و سبزی در هنگام سحر میتواند نقش موثری در تطابق و سازگاری فرد با روزه داشته باشد و روزه داران از مصرف قهوه و نسکافه به دلیل اینکه اختلالات گوارشی ایجاد می کنند، پرهیز کنند. همچنین مصرف نوشیدنی های گازدار به دلیل کاهش مقاومت فرد در برابر گرسنگی و اختلال در تنظیم قند خون توصیه نمیشود.
شیدفر اظهار داشت: بهتر است روزه داران به خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند علاوه بر مصرف مواد پروتئینی همچون گوشت، مرغ، لبنیات و حبوبات برای تأمین انرژی مورد نیاز خود از میوه و سبزی نیز استفاده کرده و از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز کنند.