کد خبر: ۴۲۹۵
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۲۴ تير ۱۳۹۲ - 2013July 15
شفا آنلاين-ماه مبارك رمضان در سال‌هاي اخير با فصل گرما همزمان شده است، گرمايي كه علاوه بر احتمال ايجاد گرمازدگي مي‌تواند تحمل تشنگي را با مشكل مواجه كند. كارشناسان بهداشتي توصيه مي‌كنند براي اينكه كمتر هنگام روزه داري تشنه شد بهتر است در برنامه غذايي سحري از خوردن غذاهايي مانند انواع كوكو، بادمجان، سوسيس و كالباس، سس مايونز و سير و پياز و همچنين غذاهاي چرب و پرنمك كه سبب تشنگي زياد در طول روز مي‌شود پرهيز شود.
به گزارش شفا آنلاين، استفاده از غذاهاي آب پز شده و خورشت‌هاي آبدار و كم نمك از ديگر مواردي است كه براي كمتر تشنه شدن در ايام ماه مبارك رمضان توصيه شده است. خوردن مواد شيرين مانند زولبيا و باميه هنگام سحر موجب افت سريع قند خون و احساس گرسنگي در طول روز مي‌شود. براي تشنگي كمتر، بعد از خوردن سحري، بهتر است هنگام مسواك زدن براي كاهش تشنگي و خشكي دهان، از حجم كمتري خمير دندان استفاده كرد. بهتر است در ماه رمضان ميوه‌هاي آب‌دار و سبزي‌هاي بيشتري مصرف شود تا در طول روز دچار تشنگي نشد. همچنين بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبليموي تازه با آب يا چاي كمرنگ يا شربت خاكشير به جاي قهوه و چاي پررنگ استفاده شود. نوشيدن هشت تا ۱۲ ليوان آب از افطار تا هنگام سحر موجب مي‌شود تا شما در طول روز كمتر دچار تشنگي شويد. متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند با توجه به اينكه در طول روز، فرد مدت زمان زيادي تشنه است، روزه داران از مواد غذايي كه مدر (ادرار آور) نباشد در وعده سحري استفاده كنند. به طور مثال مصرف چاي به دليل مدر بودن در وعده سحري باعث كم آبي بدن فرد روزه دار در طول روز مي‌شود. مصرف بعضي از ميوه‌ها مانند هلو و سبزي‌ها مانند كاهو كم آبي بدن فرد روزه دار را جبران مي‌كند. كارشناس مسئول بهبود تغذيه مركز بهداشت جنوب تهران به روزه داران توصيه مي‌كند براي تشنگي كمتر در طول روز از مصرف نوشيدني‌هاي كولا و گازدار و مصرف غذاهاي شور و پر نمك و غذا‌هاي كنسرو شده، هنگام سحر استفاده كنند. آرزو چراغي مي‌افزايد: همچنين براي پيشگيري از تشنگي از مصرف غذاهاي گوشتي و پر پروتئين هنگام سحر بايد پرهيز شود و در فاصله افطار تا سحر به ميزان كافي آب بنوشيد و هرگز افطار خود را با مصرف مقدار زياد آب باز نكنيد. كارشناس مسئول بهبود تغذيه مركز بهداشت جنوب تهران خاطرنشان مي‌كند: هنگام سحر از ميوه،مغز‌هاي گياهي، پنير،سبزي،گردو، نان، گوجه فرنگي، خيار و ميزان مناسب چاي يا آب ولرم استفاده شود. چراغي تاكيد مي‌كند: نبايد مصرف ميوه در وعده سحر به جهت كاهش احساس تشنگي در طول روز، فراموش شود. جايگزين كردن نان‌هاي سبوس دار با نان‌هاي سفيد، اجتناب از نوشيدن چاي و قهوه در سحر از ديگر توصيه‌هاي كارشناسان بهداشتي است. نوشيدني هايي مانند يك ليوان شير داغ همراه سه قاشق بادام پوست كنده و خرد شده تركيب مناسبي از پروتئين‌هاي مورد نياز شما را هنگام سحر تامين مي‌كند. مصرف سالادهاي پخته و خام همراه روغن زيتون و آبليموي تازه براي سحر مناسب است. مصرف انواع سبزي و چند عدد ميوه بعد از شام، به علاوه استفاده از يك ميوه و كمي سالاد در سحر سبب خواهد شد كه در طول روز ديرتر احساس گرسنگي و تشنگي داشته باشيد. كلم بروكلي، كدو،نخود فرنگي، لوبيا سبز، گوجه فرنگي، هويج، كلم فندوقي، فلفل دلمه اي اسفناج،تره فرنگي، جعفري، گشنيز، كرفس و باميه از انواع سبزي‌هايي به شمار مي‌روند كه مي‌توانند به عنوان يك منبع ذخيره آب در طول روزتلقي شوند. كارشناسان بهداشتي توصيه مي‌كنند از مصرف غذا‌هاي سرخ شده و پرچرب در طول دوران روزه داري پرهيز شود. با توجه به همزماني ماه مبارك رمضان با فصل گرما، بيماران كليوي سنگ ساز تاحدامكان بايد در طول روزه‌داري از انجام فعاليت‌هاي سنگين پرهيز كرده و درطول شب مايعات فراوان بنوشند. كم كردن حجم غذاي دريافتي و مصرف غذاي سبك و آب فراوان هنگام سحر و پرهيز از غذاهاي حاوي املاح سنگ‌ساز مانند نوشابه‌هاي گاز دار و غذاهاي با منشاء حيواني و كاكائو، چاي پر رنگ، آجيل، اسفناج، كلم، ريواس، گوجه فرنگي و كدو از ديگرمواردي است كه متخصصان تغذيه براي كاهش احساس تشنگي توصيه مي‌كنند.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: