شفا آنلاین-نارسایی کلیه یکی از مهمترین بیماریهای کلیوی است که اغلب بی سر و صدا و بدون نشان دادن علایم بروز و به آرامی پیشرفت میکند و زمانی بیمار دچار علائم آن میشود که دیگر کار از کار گذشته و عملکردکلیهها تا حد زیادی مختل شده است.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر «حمیدرضا سامی مقام»، فوق تخصص نفرولوژی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با اشاره به اینکه دیابت شایع ترین علت نارسایی مزمن کلیه است، گفت: دیابت به رگهای متوسط خون در افراد مبتلا آسیب میرساند و سبب ایجاد نارسایی در عضوهایی مانند کلیه و چشم میشود.
وی با اشاره به اینکه پس از آن پرفشاری خون، دومین علت نارسایی مزمن کلیه محسوب میشود، ادامه داد: همچنین گاهی یکی از کلیههای بیمار بر اثر عفونت از بین میرود و کلیهی دوم نیز به سنگ مبتلا میشود، اما فرد متوجه بیماری نمیشود و از همین رو هر دو کلیه از کار میافتد.
این فوق تخصص نفرولوژی افزود: گاهی نیز نارسایی کلیه بر اثر بیماریهای مادرزادی مانند دو نوع کیست کلیه به وجود میآید که یکی از این نوع کیستها در سن کودکی و دیگری در بزرگسالی ایجاد و به نارسایی کلیه منجر میشود.
دکتر سامی مقام در پاسخ به این پرسش که آیا بیماری نارسایی کلیه علامت مشخصی دارد؟ گفت: کم خونی از علائم اولیه و شایع نارسایی کلیه است و اغلب این بیماران دچار درد وعلایمی نمیشوند و پس از مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایش، متوجه بیماری میشوند.
وی ادامه داد: اگر فردی متوجه بیماریاش نشود و در موارد شدید به پزشک مراجعه کند، دچار علائم نارسایی مزمن کلیه مانند کاهش وزن، ورم دست و پا، بی اشتهایی، خستگی مفرط و ساطع شدن بوی بددهان میشود.
این فوق تخصص نفرولوژی با اشاره به پیشگیری از ابتلا به بیماری نارسایی کلیه توصیه کرد: کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهمترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است.
دکتر سامی مقام یادآور شد: بنابراین اگر مبتلا به فشارخون یا قند خون هستید، با پزشک خود مشورت کنید هم چنین سنگها و عفونتهای ادراری را جدی بگیرید و اگر کلیه شما سنگ ساز است یا سابقه بیماری مادرزادی دارید، با در نظر گرفتن یک شیوه زندگی درست همچنین بهکار بردن رژیم مناسب غذایی، از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.