شفا آنلاين -در مـاه مبارك رمضان توانايي خودداري از بسياري عادات در رفتارهاي روزانه به بوته آزمون گذاشته ميشود و آنچه انسان را خشنود ميكند توان كنترل و تسلط بر بسياري تمايلات، كردارها و پندارهاست. در اين ماه است كه انسان خويشتن خویش را نسبت به ميل طبيعي و خوردن غذا تجربه ميكند
تحقيقات دانشمندان نشان داده است از مهمترين كارهاي بدن، عمل مثبت جذب و عمل منفي دفع است و اين دو عمل نميتواند با هم انجام شود. زماني كه غذا وارد بدن نميشود، بدن براي دفع مواد سمي جمع شده در خود اقدام ميكند. اين مواد در نتيجه سوء تغذيه و عوامل ناسازگاري چون خستگي عصبي، اضطراب، استرس، نگراني و افراط در خوردن غذا جمع ميشود.
مطمئن ترین راه برای دفع بیماری
متخصصان تغذيه تاكيد دارند كه روزه گرفتن مطمئنترين راه براي دفع هر نوع بيماري است چون با اين روش همه نيروي بدني انسان متوجه پاكسازي ميشود. به گونهای که امساك در غذا (مصرف كم غذا) عاليترين و بزرگترين پاك كننده بدن می شود. وقتي كه اين امساك در غذا با پرهيز همراه ميشود و به شكل روزه درميآيد، عوامل ناسازگار مانند اضطراب و نگراني و خستگي، تبديل به آرامش شده و گذشته از درمان جسم، روان انسان هم درمان ميشود.
آشنايي با اصول تغذيه صحيح در ماه مبارك رمضان بسيار مهم و مورد تاكيد پزشكان و متخصصان است. دكتر محمد دريايي، متخصص تغذيه سالم و علوم زيستي اين ماه را فرصتي براي پاكسازي بدن از سموم ميداند و معتقد است ماه رمضان فرصت مناسبي است تا وزن به حالت طبيعي بازگردد.
وي كه همراه با استاد حيدري كتاب فرهنگ و آداب روزهداري با غذاهاي طبيعي را به رشته تحرير درآورده است، با تاكيد بر اين كه روزهداري يك رژيم غذايي شفابخش است، ميگويد: در جريان روزهداري، شوكهاي موثري بر همه اعضاي بدن وارد ميشود و مراكز عصبي و مغزي كنترل كننده، الكتروليتهاي خون را تكامل داده و از حالت ضعف و سستي و رخوت خارج و دفع سموم را تقويت ميكند.
روزه و توازن شیمیایی بدن
اين پزشك تغذيه با تاكيد بر اين كه روزه گرفتن موجب كمبود و نقص نميشود، اظهار ميكند: روزه گرفتن ميتواند بسياري از موارد استفراغ، اسهال، چاقي و بيخوابي را درمان كند. روزه گرفتن به شكل مستقيم بر بيماري تاثيرگذار نيست، بلكه با متوقف كردن فعاليتهاي خاصي از بدن به بافتها فرصت ميدهد خود را ترميم كرده و توازن شيميايي بدن احيا شود.
وي مصرف غذاهاي گياهي بدون گوشت را بهترين گزينه تامين منابع انرژي و كالري و تضمين كننده بهداشت و سلامت انسان و اعتدال دهنده مزاج در اين ماه برشمرده و ميافزايد: روزه داري كمك ميكند تا خستگي و ناتواني معده و دستگاه گوارش از بين برود و ذخاير يا چربي بدن از نقاط مختلف برداشته شده و به مصرف احتراق داخلي يا انرژي خارجي و سوخت و ساز آن برسد.
همچنين روزه گرفتن تحريك مداوم قلب را متوقف كرده و بار سنگيني را از روي آن برداشته و به آن امكان استراحت ميدهد. بايد توجه داشت روزه گرفتن موجب كمبود و نقص نميشود و بدن بهرهبرداري از ذخاير خود را كنترل ميكند.
دكتر دريايي با توصيه به مصرف غذاهاي طبيعي داراي كربوهيدرات در وعده سحر ميگويد: مصرف كربوهيدراتهاي مركب در سحر به علت دير هضم بودن موجب ميشود كمتر گرسنه شويم. حليم يك منبع عالي پروتئين است.
همچنين خرما يك منبع عالي قند، فيبر، كربوهيدرات، پتاسيم و منيزيم است كه مصرف آن بسيار توصيه ميشود.
موز هم يك منبع غني پتاسيم، منيزيم و كربوهيدرات است. براي جبران آب از دست رفته هم ميتوان در فاصله بين افطار و زمان خواب، آب يا آب ميوه فراواني مصرف كرد.