به گزارش شفا آنلاین،دکتر داریوش رییسی دیابت و فشار خون را عامل ایجاد نیمی از نارساییهای کلیه عنوان کرد و افزود: علاوه بر این دو عامل، بیماری گلومرولونفریت نیز عامل 30 تا 40 درصد موارد نارسایی کلیه به شمار میرود.
رییسی تصریح کرد: همچنین بیماریهای سیستمیک مانند درگیریهای عروق کلیه و نیز عامل ارث هر کدام حدود 10 درصد در ایجاد نارسایی کلیه دخیل هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه علائم نارسایی کلیه در ابتدا بسیار عادی است به طوری که افراد توجهی به آن نمیکنند، ضعف، بیحالی و اختلالات خواب را از جمله این علائم عنوان کرد.
این فوق تخصص کلیه با بیان اینکه 70 درصد بیماران تا مراحل پایانی بیماری از بیماری خود اطلاع ندارند، اظهار کرد: علائم بیماری تدریجی بوده که فرد سعی میکند به جای مراجعه به پزشک آنها را تحمل کند و به همین علت متوجه بیماری خود نمیشود.
رییسی کم خونی را علامت اصلی این بیماری عنوان کرد و افزود: در مراحل پیشرفته فرد دچار فشار خون بالا و ورم شده که در بسیاری موارد برای آزمایش فشار خون خود مراجعه کرده و در نهایت متوجه نارسایی کلیه و کوچک شدن کلیه خود میشود.
وی جاده بیماری نارسایی کلیه را یکطرفه دانست و اظهار کرد: این بیماری به هیچ عنوان برگشت ندارد و تنها با تجویز دارو و رژیم غذایی میتوان آن را کنترل کرد و از پیشرفت سریع آن پیشگیری کرد.
عضو سابق هیات علمی دانشگاه لیل فرانسه تصریح کرد: بیماریهای کلیوی از جمله نارسایی کلیه رژیم خاص خود را دارند و نمیتوان یک نوع رژیم غذایی را برای همه آنها توصیه کرد. بنابراین توصیه می ود تا این افراد با مراجعه به پزشک رژیم غذایی مناسب با بیماری خود را دریافت کنند.
رییسی به تفکر برخی افراد در خصوص مصرف بسیار آب برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای کلیه اشاره و تصریح کرد: آب زیاد خوردن تاثیری در پیشگیری از بیماریهای کلیه نداشته و توصیه میشود افراد به اندازه نیاز خود آب مصرف کنند.