شفا آنلاين -انبه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد میکند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند. نصف میوه انبه متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه میباشد.
برای تقویت بینایی
انبه یکی از منابع غنی ویتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافتهای نرم بدن نقش مهمی دارد، نصف میوه انبه متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه میباشد.
خواص و اثرات سلامتی انبه
از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا، عصارهای درست میکنند که دارای اثر قابض است. همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است. پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است. انبه ابتدا گس و بعد ترش میشود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین میشود. میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز میکند. تقویتکننده جسم، روح و دستگاه گوارش است. کلیه و مثانه را تقویت میکند. برای بهبود سرفه، تنگی نفس، انواع سردرد، اسهال و دردهای قولنجی مفید است. عطش را رفع میکند.برای چاق شدن افراد لاغر مفید است. ادرار آور و ملیّن است. مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است.
کاهنده فشار خون
این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب میآید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه میشود، این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا میکند و موجب ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلولها وارد شده و دوباره افت پیدا میکند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی میکند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او میشود، افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا میکند.
انبه مخالف سرطان
مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیشگیری میکند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد میکند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند. دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلولهای سیستم ایمنی میشود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروههای سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچهها و زنان باردار توصیه میکنند.
برای کمخونها
مشکل کمخونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمیکنند، بیشتر دیده میشود. به این افراد توصیه میشود تا از منابع گیاهی آهن بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا میبرند، در این میان، انبه جزو میوههایی است که میتوان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد.در هر 100 گرم از این میوه، 37 میلی گرم ویتامین C و 2000 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان دادهاند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب رودهای این ماده معدنی را افزایش میدهد. بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتاتها که مانع جذب آهن میشوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کمخونی مفید است.