شفا آنلاين -عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ با بیان اینکه دولت مکلف به ابلاغ قانون افزایش مرخصی زایمان مادران به ۹ ماه به تمام دستگاهها است٬ گفت: شورای نگهبان این قانون را تایید و به هیات رئیسه مجلس فرستاد٬ هیات رئیسه نیز آن را به دولت ابلاغ کرد بنابراین دیگر منعی برای اجرای آن در دولت وجود ندارد
به گزارش شفا آنلاين شهلا میرگلوی بیات ٬با بيان اين مطلب در مورد تعیین تکلیف قانون افزایش مرخصی زایمان مادران از 6 به 9 ماه و مرخصی دو هفتهای پدران٬ افزود: شورای نگهبان قانون مصوب مجلس را تایید و به هیات رئیسه مجلس ارسال کرده که مجلس نیز آن را به دولت ابلاغ کرده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی٬ با تاکید بر ضرورت اجرای قانون تنظیم خانواده و جمعیت از سوی دولت٬ ادامه داد: به لحاظ اهمیت قانون افزایش مرخصی زایمان مادران به ۹ ماه٬ لازم است تا هرچه سریعتر این مصوبه از سوی دولت به دستگاهها ذیربط ابلاغ شود تا در کشور شکل اجرایی به خود گیرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ در پاسخ به این سوال که آیا در قانون تنظیم خانواده و جمعیت٬ دولت مجاز به اجرای آن در همه دستگاهها است یا مکلف؟ تصریح کرد: در قانون مذکور دولت مکلف به ابلاغ آن به تمام دستگاهها است نه مجاز؛ و این مجاز بودن مربوط به یک درصد قانون بودجه زنان است.
وی٬ یادآور شد: در یک درصد قانون بودجه زنان که برای مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری است دولت مجاز است که در مورد امور زنان٬ این قانون را به دستگاهها ابلاغ کنند تا به اجرا درآید که این مهم با قانون تنظیم خانواده و جمعیت متفاوت است.
میرگلوی بیات٬ با بیان اینکه وقتی قانونی از فیلتر شورای نگهبان عبور کند یعنی قابل اجرا است٬ تاکید کرد: شورای نگهبان این قانون را تایید و به هیات رئیسه مجلس فرستاد٬ هیات رئیسه نیز آن را به دولت ابلاغ کرد بنابراین دیگر منعی برای اجرای آن در دولت وجود ندارد.
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی٬ درباره زمان اجرای قانون تنظیم خانواده و جمعیت٬ گفت: اجرای این مهم دیگر دست دولت است که چه زمانی انجام دهد؛ در بسیاری از موارد خیلی مصوبات به دولت ابلاغ شد اما به اجرا در نیامد؛ حال باید منتظر ماند که آیا تا پایان عمر دولت دهم این قانون اجرایی می شود یا در دولت آینده شکل اجرایی به خود میگیرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه (۲۰ خرداد) با اصلاح لایحه قوانین تنظیم جمعیت و خانواده که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود به دولت اجازه دادند مرخصی زایمان مادران را به ۹ماه افزایش دهد و همسر آنان نیز از دو هفته مرخصی اجباری ( تشویقی ) برخوردار شوند.