به گزارش شفا آنلاين، در این مراسم که با حضور پروفسور علیرضا یلدا، پدر دانش بیماریهای عفونی، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رنجبر، رئیس بنیاد آکادمیک جهانی پروفسور یلدا، دکتر بهادری رئیس دفتر ارتباطات با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از استادان، دانشجویان و پژوهشگران حوزه پزشکی در تالار ابنسینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، جایزه پنجمین کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا به استادان و پژوهشگران برگزیده در هفت رده «پژوهشگران جوان»، «پزشکانی که در زمینههای فرهنگی و هنری فعالیت داشتهاند»، «پژوهشگران نوآور»، «استادان برجسته پزشکی»، «پزشکانی که با مسئولیتپذیری نسبت به اجتماع در حیطه سلامت عمومی و پزشکی به ویژه در مناطق محروم و نیازمند» منشأ اثر بودهاند، «استادان بزرگ و پیشکسوت پزشکی» و پوسترهای دانشجویی اهدا شد.
استادان بزرگ و پیشکسوت پزشکی
بر اساس این گزارش، مدال افتخار پنجمین کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا به «استادان بزرگ و پیشکسوت پزشکی» شامل پروفسور حسین درویش فهیمی از هیدلبرگ آلمان، دکتر حسن فرسام از دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروفسور محمد کشتگار از دانشگاه ucl انگلیس، دکتر سادات باقر مداح از دانشگاه علوم بهزیستی، دکتر کاظم محمد از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مرتضی مصفا از دانشگاه علوم پزشکی تهران و پروفسور حسین صادقی از لوزان سوئیس اهدا شد.
استادان برجسته علوم پزشکی
همچنین هفت تن از پزشکان شامل دکتر عباس امیرجمشیدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا فاضل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر میترا مهدوی مزده از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود نقاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر مصطفی رضاییان از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فریدون سیاسی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر محمدرضا ظفرقندی از دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به اخذ چهارمین جایزه جهانی پروفسور یلدا در بخش «استادان برجسته علوم پزشکی» شدند.
برندگان رده حیطه مسوولیت اجتماعی
به گزارش ایسنا، در رده «حیطه مسؤولیت اجتماعی» جایزه به دکتر احد بزازی از کلن آلمان، دکتر سیدمنصور گتمیری از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حمیدرضا پور اسلامی از دانشگاه علوم پزشکی کرمان و زنده یاد دکتر کمال شادپور از وزارت بهداشت اختصاص یافت.
پژوهشگران نوآور
در رده پژوهشگران نوآور، جایزه پنجمین کنگره بنیاد پروفسور یلدا به فاطمه حاجتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا کیا از مایرباخ آلمان، دکتر رضا وحدت از آلمان و دکتر شهرام شهابی از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اختصاص یافت.
برگزیدگان بخش فعالیتهای فرهنگی و هنری تاثیرگذار
همچنین دکتر ناصر کنعانی از برلین آلمان و دکتر غلامعلی مضفریان از سیاتل آمریکا، عنوان برگزیده پنجمین کنگره پروفسور یلدا در این بخش را به خود اختصاص دادند.
دانشمندان جوان
عنوان «دانشمندان جوان» پنجمین کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا نیز به دکتر لیلا امیری فرهانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نیلوفر محمدزاده از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر آرش سیفی از دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص یافت.
پوسترهای دانشجویی
به گزارش ایسنا، در مراسم پنجمین کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا یک بخش به عنوان «پوسترهای دانشجویی» به سایر بخشهای جایزه افزوده است که در این راستا نفیسه بحیرائی این جایزه را به خود اختصاص داد.
دکتر رنجبر، رئیس کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا درباره نحوه انتخاب برندگان این دوره از جایزه گفت: برندگان پنجمین کنگره بنیاد جهانی دکتر یلدا بر اساس استانداردهای شناخته شده بینالمللی و مطابق با شرایط خاص خود بنیاد انتخاب شدهاند.
وی با بیان این که این جایزه در هفت گروه اعطاء میشود که یک بخش آن با عنوان پوسترهای دانشجویی امسال به جشنواره اضافه شد، تصریح کرد: بر این اساس بالاترین نشان این مدال به افرادی که پایه گذار رشتهای در علوم پزشکی بوده و یا فعالیت و خدمات ویژهای در عرصه علوم بهداشتی انجام دادهاند و یا تحقیقات و نوآوری در سطوح ملی و بین المللی داشتهاند که نتیجه آن سالها در خدمت بیماران قرار گرفته، تعلق میگیرد.
رئیس کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا افزود: در حیطه استاد برجسته نیز این جایزه به افرادی که دارای چهار شاخص «داشتن رتبه استاد تمامی در دانشگاه»، «رضایت دانشجویان و دستیاران از نحوه تدریس و رفتار آنها»، «رضایت دانشگاه از فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی» و «انجام فعالیتهای علمی و تحقیقاتی برجسته» هستند، تعلق گرفته است.
به گفته رنجبر، در حیطه مسؤولیت اجتماعی در پزشکی و بهداشت این جایزه به افراد و موسساتی که کار ویژهای در ارتباط با مسؤولیت اجتماعی در حوزه پزشکی و حوزه بهداشت به صورت عام المنفعه داشتهاند، تعلق میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حیطه اختراع و نوآوری جایزه به افرادی که ثبت اختراع از طریق سازمانهای مربوطه داشته و یا در راستای خدمات بهداشتی و درمانی به جامعه روشهای جدیدی ارائه کرده باشند، تعلق گرفته است.
به گفته رئیس کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا، در حیطه فرهنگ و هنر نیز این جایزه به پزشکانی که علاوه بر فعالیت درمانی و آموزشی خود در ارتباط با فرهنگ و هنر ایرانی فعالیت مثبتی داشتهاند، تعلق میگیرد.
رنجبر اظهار کرد: در حیطه محقق جوان نیز این جایزه به جوانان دانشجو و یا رزیدنت در کنار فعالیتهای بالینی خود که دارای تحقیقات، مقالات و فعالیتهای علمی بودهاند، تعلق گرفته است که البته فعالیتهای دانشجویان باید از سوی رؤسای بخشها مورد تایید باشد.
وی خاطرنشان کرد: امسال همچنین طی فراخوانی بخش پوسترهای دانشجویی نیز به این جایزه اضافه شد و با دریافت پوسترهای دانشجویی از سراسر کشور این جایزه به یک نفر تعلق گرفت.
رنجبر افزود: در این دوره از اعطای جوایز و انتخاب برگزیدگان تاکید داشتیم از انتخاب آثار و اختراعات تکراری که پیشتر جزو برندگان جشنوارههای علمی و فناوری بودهاند، خودداری کرده و فرصتی برای نوآوران گمنامتر و استادان برجسته ناشناخته، اما در عین حال دارای منشاء اثر در پزشکی و حیطههای مختلف آن بودهاند، فراهم کرده باشیم.
رنجبر با بیان این که از همان ابتدای پایهگذاری بنیاد، بر عدم اعطای جایزه مالی و حفظ جایگاه معنوی جایزه نیز تاکید داشتیم، تصریح کرد: به برگزیدگان تندیس منقش تصویر استاد یلدا و لوح تقدیر دانشگاه علوم پزشکی تهران اعطا میشود و همچنین سکه منقش به آرم بنیاد آکادمیک پروفسور یلدا به برگزیدگان مدال بالاترین نشان علمی اعطا میشود.
وی در ادامه، فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی - هنری پزشکان و انتخاب برگزیدگانی برای دریافت این جایزه در این ردهها را با اهمیت دانست.
به گزارش ایسنا کنگره بنیاد جهانی پروفسور یلدا از سال 1389 با هدف بزرگداشت مقام استاد پیشکسوت پزشکی و پدر دانش بیماریهای عفونی دکتر علیرضا یلدا توسط گروهی از پزشکان و محققان ایرانی مقیم خارج بنیان نهاده و با همکاری دفتر دانشآموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران به فعالیت خود ادامه داده و تاکنون پنج جایزه بنیاد طی پنج دوره برگزاری کنگره تازهترین دستاوردهای پژوهش در پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی به استادان و پژوهشگران این حوزه اعطا شده است.
پنجمین دور این کنگره از روز دوشنبه چهاردهم مهر ماه در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) تهران با حضور 60 تن از استادان و محققان حوزه پزشکی افتتاح شده است و این مراسم تا روز جمعه هجدهم ادامه دارد.
نگاهی به زندگی استاد یلدا، پدر دانش بیماریهای عفونی ایران
استاد یلدا، پدر دانش بیماریهای عفونی ایران دارای بیش از نیم قرن خدمات علمی ارزنده و ماندگار در عرصهی دانش پزشکی است که به دلیل تلاش ویژه در شاگردپروری شایسته، داشتن تعهدات اخلاقی فوقالعاده به بیماران و داشتن رفتارهای انسانی ممتاز به شخصیتی وارسته و بیبدیل در عرصه پزشکی تبدیل شد؛ به همین دلیل کرسی ریاست گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به نام استاد علیرضا یلدا نامگذاری شده است.
استاد علیرضا یلدا ، 13 آذر 1309 در تهران دیده به جهان گشود. وی پس از طی تحصیلات دبستان و دبیرستان با کسب نمرات درخشان و موفقیت در کنکور دشوار پزشکی به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران راه یافت و دانشنامه دکتری پزشکی را در سال 1339 از این دانشگاه دریافت کرد.
وی در سال 1339 موفق به کسب تخصص در رشته بیماریهای داخلی و عفونی شد و در همین سال به موجب تواناییهای بارز علمی و اخلاقی به عضویت کادر علمی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد.
دکتر یلدا در مدت کوتاهی به بالاترین پایه علمی دانشگاهی که استاد ممتازی دانشگاه است، دست یافت. وی مولف 17 کتاب ارزنده در دانش و اخلاق پزشکی و مقالات بی شمار علمی است.
دکتر یلدا نخستین پزشک و استادی است که نشان علمی چهرههای ماندگار به او تعلق گرفته است.
دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم نشریه علمی پزشکی خود را به پاس احترام به خدمات بی نظیر این استاد یگانه به نام دکتر یلدا نامگذاری کرده است.
پروفسور یلدا، همچنین عضو دائمی هیات ممیزه استادان دانشگاههای علوم پزشکی تهران و عضو شورای علمی بیش از 20 مجله معتبر است.
استاد از بیش از چند دهه و تاکنون به عنوان عضو برجسته شورای علمی مشاوران و داوران نشریات کهن و معتبر پزشکی ایران و مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجله نظام پزشکی ایران خدمات شایان توجهی ارایه کره است.
وی به سبب ویژگی های علمی اخلاقی و انسانی منحصر به فرد خویش پس از تاسیس
فرهنگستان علوم پزشکی از همان ابتدا به عنوان عضو پیوسته بالاترین مرجع
علمی ایران انتخاب شد.
ایسنا