شفا آنلاين-کارگاههای آموزشی فعالیتهای خاطره و حافظه میتواند در کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.
به گزارش
شفا آنلاين، کارگاههای آموزشی فعالیتهای خاطره و حافظه میتواند در کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.
وقتی بیماری آلزایمر پیشرفت میکند برقراری ارتباط برای بیمار بسیار دردناک و ناراحت کننده است؛ این بیماران در نگهداری و تمرکز آنچه در حال میگویند مشکلات زیادی دارند و به همین دلیل سریع بحث را تغییر میدهند به همین دلیل رابطه بین بیمار و نزدیکان تغییر میکند و این وضعیت برای همسر یا خانواده بسیار ناراحت کننده است.
اما لازم است به بیمار اعتماد بنفس داده شود و برای تحریک حافظه و بازگرداندن آن باید ارتباط با اقوام و نزدیکان برقرار باشد و اطرافیان باید صبر و حوصله بیشتر داشته باشند.
اولین راه، تحریک حواس پنجگانه و بیدار کردن خاطرات بیمار است و برای این منظور لازم است اقوام نزدیک بیشتر با بیمار در تماس باشند.
در کارگاههای آموزشی و خاطرات، یک گروه کوچک از بیماران و وابستگان آنها جمع میشوند؛ موضوع هر جلسه: بازگشت به مدرسه، سال نو، اسباب بازی، دوخت، صنایع دستی و ... است؛ حواس پنجگانه نیز شامل لمس اشیاء، دیدن عکسها و یادآوری خاطرات، شماره تلفنهای گوشی همراه، گوش دادن به موسیقی که موجب تحریک حافظه و خاطرات میشود، طعم و مزه غذا، بوی عطر و ... حواس و آموزشهایی است که باید به بیمار داده شود تا حواس پنجگانه از این طریق تحریک شوند.
در واقع تحریک یکی از حواس پنجگانه میتواند خاطرات عاطفی بسیار دور را تحریک کند.
در کارگاههای آموزشی و خاطرات، عروسکهای عتیقه، اتومبیلهای کوچک، اسباب بازیهای چوبی، کارت پستال و یا کتاب استفاده میشود؛ این کارگاهها برای خاطرات بیمار و خود بیمار ارزش قائل هستند و این روش باعت میشود بیمار به آرامی از طریق تماس و حافظه بلند مدت، خود و خاطرات قدیمی خود را ابراز کند.
در کارگاههای آموزشی و خاطرات، این جلسات برای اعضای خانواده در نظر گرفته میشود و به آنها یاد میدهد تا چگونه با بیمار رفتار کنند و ساعاتی از روز را در کنار فرد بیمار با آرامش و صبر ارتباط برقرار کنند.
فارس