کد خبر: ۳۴۸۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 20
شفاآنلاین-محققان نانوذرات پلیمرحاوی پوشش پپتیدی ساختند که می تواند خونریزی را در ناحیه آسیب دیده بند آورد، آزمایش های پیش بالینی انجام شده روی این دارو موفقیت آمیز بوده است.
به گزارش شفاآنلاین،محققان آزمایش های پیش بالینی روی نانوذرات منعقدکننده مصنوعی خون انجام دادند که نشان می دهد این نانوذرات می توانند شانس زنده ماندن افرادی را که دچار خونریزی شده اند را تا 95 درصد افزایش دهند،این درحالی است که هیچ نشانی ازعوارض جانبی در بیمار دیده نمی شود.

79 درصد از مصدومان میدان جنگ در اثر انفجار مجروح شده اند که بسیاری از آن ها جان خود را به دلیل جراحات از دست می دهند.

این پلاکت های مصنوعی به پلاکت های طبیعی خون کمک می کنند تا فرآیند بند آمدن خونریزی تسریع شود. با این کار شانس زنده ماندن مجروحان جنگی و مصدومان سوانح رانندگی و دیگر افرادی که دچار خونریزی شدید شده اند افزایش می یابد.

آزمایش های بالینی این پروژه توسط محققان دانشگاه کیس وسترن انجام شده است. ' ارین لاویک ' از محققان این پژوهش می گوید: «این نانوذرات جدید می تواند شانس زنده ماندن را در دراز مدت و کوتاه مدت افزایش دهد،دغدغه ای که در اینگونه روش ها وجود دارد این است که مواد خارجی می توانند در بند آمدن خون دخالت داشته باشند اما ما نشان دادیم که در این روش چنین مسئله ای وجود ندارد.

این گروه نشان دادند بعد از گذشتن سه هفته از استفاده این نانوذرات هیچ اثر جانبی در اثر استفاده از آن ها بوجود نیامده است.

درحوادث نظامی و غیرنظامی، با وارد شدن آسیب به بدن، خونریزی اغاز شده که معمولا به شکل غیرقابل کنترلی در می آید.

این خونریزی غیرقابل کنترل مرگ افراد زیادی از 5 تا 44 سال در آمریکا را در پی دارد. در حالت طبیعی، پلاکت های خون به محل بریدگی آمده و موجب لخته شدن خون می شوند این در حالی است که در جراحات شدید، پلاکت ها توان ممانعت از خونریزی را ندارند.

تزریق خون یا ماده ای موسوم به فاکتور هشت می تواند به بند آمدن خون کمک کند اما به دلیل نیاز به وجود یخچال و گران بودن فاکتور هشت، این روش در جنگ قابل استفاده نیست.

این گروه تحقیقاتی نانوذرات کروی ساخته اند که دارای بازوی پپتیدی بوده که قادر به واکنش با پلاکت های خون در ناحیه آسیب دیده است، با این کار لخته شدن خون به سادگی انجام می شود. پلیمر مورد استفاده در این پژوهش مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است.

نتایج این پژوهش در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: