شفا آنلاين :متخصص داخلي و فوق تخصص كليه و فشار خون گفت: کار کليه ها بيشتر تسويه خون از مواد زائد است که اين مواد زائد به صورت ادرار از طريق مثانه دفع مي شود
وجود خون در ادرار خطرناک است
شفا آنلاين :متخصص داخلي و فوق تخصص كليه و فشار خون گفت: کار کليه ها بيشتر تسويه خون از مواد زائد است که اين مواد زائد به صورت ادرار از طريق مثانه دفع مي شود.
به گزارش شفا آنلاين به نقل از وب دا، دكتر ناصر سعيدي افزود: هر کليه توسط يک سرخرگ خون رساني مي شود، آسيب به قسمت هاي مختلف سيستم ادراي و عروق کليه مي تواند باعث وجود خون در ادرار شود به اين معني که آسيب به سرخرگ ها، سياهرگ ها و عروق ريز کليه، نسج کليه،هالب ها، مثانه و پيشابراه مي تواند باعث ايجاد خون در
ادرار شود.
وي اظهار داشت: خون در ادرار مي تواند به صورت آشکار توسط فرد ديده شود به اينصورت که رنگ ادرار به صورت قهوه اي يا قرمز و يا شبيه چاي تغيير کند.
اين متخصص داخلي و فوق تخصص كليه و فشار خون ادامه داد: همچنين خون در ادرار مي تواند بصورت مخفي باشد يعني ميزان خون در ادرار آنقدر زياد نباشد که توسط چشم غير مسلح ديده شود.
وي بيان کرد: خون در ادرار در سنين مختلف علل متفاوتي دارد، در دوران خردسالي بيشتر به علت وجود کلسيم در ادرار، عفونت هاي ادراري و بيماري هاي مادر زادي کليه است و در سنين نوجواني و جواني و بزرگسالان بيشتر به علت سنگ کليه، عفونت هاي کليه و بيماري هاي التهابي کليه است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: خون در ادرار در سنين سالخوردگي نيز بيشتر به علت سرطان هاي سيستم ادراري يا بيماري هاي پروستات است.
وي افزود: بدليل اينکه در بسياري از اوقات خوني که در ادرار دفع مي شود قابل مشاهده نيست يعني ادرار در حالت ظاهري تغيير رنگ ندارد، بسياري از افراد از بيماري خود مطلع نيستند و لذا در اينگونه افراد حتماً بايد توسط آزمايش اين بيماري تشخيص داده شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اراك اظهار داشت: با توجه به اينکه وجود خون در ادرار مي تواند نشان دهنده بيماري هاي مهم سيستم ادراري باشد، لذا لازم است حتماً توسط پزشک متخصص بررسي هاي کامل انجام شود.
دکتر سعيدي در پايان خاطرنشان کرد: معمولاً وجود خون در ادرار همراه با درد کليه نيست و افرادي که در ادرار خود خون مشاهده مي کنند حتماً به پزشک مراجعه نمايند.